Att spegla det jag gillar.

Bara en tisdag, men extra fin..

Den här tiden på året är det ofta extra fint tycker jag, natten är kall men solen värmer på dagarna så att det börjar kännas som vår.. Kontrasterna blir stora, men fina.. Så var det denna tisdag, både väder och natur bjöd ordentligt på sig.. +5° sol och helt vindstilla, då behövs inte ens en mössa!

Den här vinterns fåglar fanns dessutom kvar och visade sig fint, så det blev en del bilder.. drygt 1600 st. innan sortering.. (allt rymdes på ett minneskort, av de två som D750 har) trots RAW-format.. Det skulle ha blivit 45 rullar på den 'analoga' tiden.. Dagens teknik är fantastisk..

Min lilla promenad här i Tantolunden blev en känsla av vårväder där vinterns Stjärtmesar visade sig fint, det gällde även Sidensvansarna som bjöd på sig ordentligt i ett äppelträd, ett äppelträd där jag förväntat mig att få se dom ända sedan i oktober.. Det är också det sista äppelträdet som har kvar sina äpplen här, så nu försvinner nog Sidensvansarna härifrån.. Man får tacka dom för denna säsong! Även ett Rådjur visade upp sig ordentligt bland flanerande människor utefter strandpromenaden nedanför Tantolunden.. till sist tog den sitt förnuft till fånga och gick upp i lunden igen.. Men Sidensvansarna och Rådjuret kommer i 'Del 2'..

Min promenad denna upplevelserika dag, Del 1.

Någon eldar i sin kolonistuga efter en kall natt..

Sen behövde jag inte gå så långt förrän jag hörde Stjärtmesarna.. trevligt att dom varit så stabila här denna vinter, förra vintern hade jag ingen..

En hel del människor ute i det fina vädret, även en vardag..

Och straxt utanför åktes det skridskor på fina isar..

Andra tog försiktigt några steg.. men isen är tjock just nu..

Någon gled på hala sulor.. längre ut..

Sedan hörde jag Sidensvansens vackra 'silverdrill' från ett äppelträd som behållit sina medfarna äpplen ända till nu, men jag såg ingen Sidensvans först.. När jag kom nära så såg jag en fågel sittande ovanför ett rätt så av vintern misshandlat äpple.. men troligen var det godis för Sidensvansar.. Den enda fågeln fick sedan sällskap av fler, och blev kanske sammanlagt tio stycken. Dom var synnerligen orädda, mest orädda hittills av de jag tidigare har mött! Nu är det här 'sista' äppelträdet här i trakten rensat, så nu tror jag inte jag möter dom något mer..

Fortsättning följer här:  http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/kanske-de-sista-sidensvansarna-for-sasongen.htm 

Tack för mig!

Inlagt 2017-02-15 22:38 | Läst 2351 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Samme vejr her i Roskilde - frostgrader om natten og plusgrader og sol om dagen. Men det ændrer sig nok de nærmeste dage.
Det sidste foto er suverænt.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-02-16 10:15
Hej! Det är nu från mitten av februari som det riktigt fina utomhus börjar tycker jag! Dagarna är dessutom ganska långa så man hinner njuta mycket! Om bara solen visar sig så blir det ofta fantastiskt! Mer Sidensvansar kommer i nästa blogg. Tack! Erik.
Hilsen!
Bra rubrik. Kul att se folk åka skridskor i staden., fåglarna fina som vanligt. Sidensvansarna försvann häromkring för en månad sedan, stjärtmesen har också gömt sig.
Svar från ehrsa 2017-02-16 10:21
Man åker skridskor ganska ofta här, så fort som isen blivit bärig och knappt det så ser man folk ute.. Såg igår på en sajt att man tänker åka på Årstaviken idag och även runt Långholmen, tror även att man tar sig vidare österut på andra sjöar mot Nacka. Ja, Sidensvansarna tror jag sticker nu, det finns inga frukter kvar, allt är uppätet, även det som hamnat på marken.. Får se hur länge Stjärtmesarna stannar..? Tack! Stefan.
Hälsn!
Tisdagar är inte att förakta det finns mycket sevärt och den lilla akrobaten gör ju sitt till för att väcka uppmärksamhet. Härlig bildserie på Stjärtmesen.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-02-16 22:56
Hej! Jag gillar lediga tisdagar, det är något speciellt med att vara ledig 'i veckan' när de flesta andra jobbar, det är lugnare på något sätt då! Vi får se hur länge de fina mesarna behagar vara kvar här inne i stan.. Den 'riktiga' skogen borde locka lite mer snart när det går mot vår.. Tack! Stig.
Hälsn!
Stjärtmesarna får man aldrig nog av. Har lyckats se dom varje gång jag besöker mitt lilla reservat.
Du får fina flygbilder på dom, det hinner jag aldrig med.
Skönt att höra att det är flera som har ganska fulla minneskort, men i din mängd kommer jag aldrig upp i på en dag. Har hänt att det blivit runt 700 som mest och det tycker jag är jättemycket. Men det gäller att inte hålla för hårt på avtryckaren på D500 :-) Då bär det iväg.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-02-16 23:08
Hej! Håller med dig, Stjärtmesarna får man kanske aldrig nog av.. Man vet ju att det kan ta lång tid innan man får se dom igen.. För mig var det två år sedan, innan årets fina observationer! Jag har haft tur med flygbilderna, råkar ha haft 'avtryckaren' nere och 'AF A' fokus med 5 fokuspunkter inställt på kameran D750, vilket är en 'motivföljande' fokus, och det fungerar rätt bra faktiskt! Det är något jag lärt mig denna vinter.. Men jag tycker man ska slösa med bilder när tillfälle gives! De 'flygbilder' jag fick visste jag inte om när jag var ute, det var först hemma vid datorn jag upptäckte dom.. så dom var inte planerade! Med mina två minneskort i kameran så kan jag nog ta uppemot 3400 bilder.. Ett fulladdat batteri räcker till i bästa fall 2400 bilder.. Brukar alltid ha ett extra batteri med, det räcker.. Jisses vilken skillnad det är jämfört med den analoga tiden.. jag fotade rätt mycket även då, men oj vad dyrt det blev med film.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Låter lite ovant med vårväder, jag som just lämnat Kiruna för färd hemåt. Visserligen var det lite väl varmt där och mindre med snö än vanligt, men betydligt vintrigare än på dina bilder.
Underbara fågelbilder, blir riktigt sugen på ut och fånga fåglar fast jag njuter av dina istället.
Svar från ehrsa 2017-02-17 22:18
Hej! Det låter jättehärligt med eran 'vintertur' med bil! Man ser så extra mycket fint när man själv är ute och åker och kan stanna var man vill, är min erfarenhet! Det har varit flera dagar nu där det varit så stilla och soligt att det börjar kännas som lite vår nu! Snart ser man nog en Snödroppe eller en Tussilago någonstans.. kanske det redan har hänt? Men jag har inte sett någon än.. Tack så mycket Margareta.
Hälsn!
Verkar ha varit en kanonfin dag! Bild fyra på stjärtmesen tycker jag är extra snygg. Sista på sidensvansen är också läcker i fina varma färger.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-02-18 16:41
Hej! Tisdagen var verkligen fantastisk nu i veckan! Det fanns hur mycket fina motiv som helst under den här dagen.. Nästa blogg blir med extra många fina Sidensvansar! Tack! Bjarne.
Hälsn!