Att spegla det jag gillar.

Cykeltur runt ön..

Nu när cykeln är framme sedan några veckor och det dessutom är de här tiderna när man både bör röra på sig, men också hålla avstånd till varann så är en cykeltur runt ön eller någon annanstans riktigt behagligt! Det är dessutom bara 1 mil runt Södermalm så man behöver inte anstränga sig så jättemycket.. dessutom finns det ofta en del att både titta och lyssna på här, så det kan ändå ta en hel eftermiddag att ta sig varvet runt.. En trevlig liten utflykt helt enkelt, utan att behöva trängas!

Brukar undvika trängseln nere vid Årstaviken från mig och tar istället Ringvägen ner mot Eriksdal, där jag då cyklar ner mot vattnet och kajerna.. Ett tomt Ringvägen en söndag..

Akutbilar finns till det mesta..

Lady in red..

Under Skanstullsbroarna, här är den lägsta av dom, vid Hammarbyslussen..

Känt matställe, thaibåten..

Hmm.. Coronabollar kanske..

Vid Hammarbykanalen bjuds det på fin klassisk jazzmusik från en båt.. åtminstone de två senaste helgerna! En trio..

Vissa tog en svängom på kajen..

Senaste helgen så blev trion en kvartett, när dom utökade med en gitarrist..

Utefter norra Hammarbyhamnens kaj..

Vid Danvikstull fanns det mer att titta på.. en bit upp på berget..

           

Danvikstullsbron, ännu en bro som kommer renoveras helt inom kort..

Vikingterminalen vid Stadsgården, den har legat öde länge nu..

Stadsgårdsleden med 'Fotografiska' längre bort..

Coronastängsel.. vid Fotografiska..

Guldbron på plats..

Under Guldbron, med sina stöttor som tagits bort..

Det södra brofästet..

Resterna av 'Gula gången'.. i höst rivs den östra delen av Slussen när 'Guldbron' tagits i bruk i oktober..

Det är resterna av Slussen rakt ovanför mig här som börjar rivas i höst..

Pålsundet sett från Pålsundsbron västerut, med tre av Stockholms alla öar synliga här.. Södermalm till vänster, Reimersholme rakt fram, och Långholmen till höger! En bit bort utefter kanalen till höger ligger en av Torsten Kreugers fina gamla mahognybåtar, han lär ha ägt upp emot 50 olika båtar.. Den här båten 'Loris' kan läsas om här: Loris 

Så inte behöver man ha tråkigt bara för att det är 'Coronatider'..    Tack för mig!

Inlagt 2020-05-05 16:08 | Läst 497 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Jan.
Det var väldigt trevligt att se några senaste bilder från Sverige. De flesta filmer och bilder som visas på dansk TV är arkivfilmer från krisets första dag och ger säkert inte ett riktigt intryck.
Damen i rött, nummer 13 och de sista 2 får min stemme här i denna härliga serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-05-05 21:11
Hej! Ja, man kanske kan tro att allt är nedstängt och att alla är hemma, men så är det ju inte.. och tur är det! Själv tror jag inte på det som en metod.. Men det är lite för mycket med folk på vissa ställen det ser jag också! Men inte utefter de här vägarna som jag cyklade, där var det oftast glest med folk! Det här varvet runt 'min ö' cyklar jag ofta sommartid, det är en lagom runda om man inte har något speciellt mål, och det finns en hel del ställen att stanna och fika på dessutom, även i dessa tider! Tack! Erik.
Hilsen!
Det är ju iaf tur att vi kan få komma ut. Kul med en rundtur i Stockholm från soffan. Själv har jag varit i Stockholm två gånger, kan faktiskt inte komma på fler om man menar att man inte är på en station eller flygplats eller genomresa på E4. Första gången var för en 40 år sedan och en gång för 10 år sedan. Det är väl inte omöjligt att man hinner med en resa till :). Intressant med bergsklättringen, men kan ju tycka att man kan slå sig en hel del om man faller de 3-4m det är mellan säkerhetsfästena, för repet ser ju ut att enbart gå nedåt.
Svar från ehrsa 2020-05-05 21:24
Hej! Ja, jag tror inte på att förbjuda folk att gå ut, det fungerar nog bara i hårt styrda länder/diktaturer.. Det tror jag inte vi vill ha! Stockholm har mycket att erbjuda, du borde ge det 1 vecka utan att stressa, helst utan bil också! Med bil blir det stressande (köer, ofta p.g.a. många vägprojekt).. Har förstått att du tillbringar mycket tid i bil.. Dom som klättrar faller väl rakt ner förbi senaste säkringen ett par meter, och man kan säkert skrapa sig lite mot något vasst, men det här är jag ingen expert på.. Man ser dom klättra ofta här, tror det finns flera leder med olika svårigheter där. Tack! Peter.
Hälsn!
Roligt reportage runt ön! Det har sina poänger med att bo på en ö. Hammarbyleden har jag gått otaliga gånger och det var alltid en alldeles speciell känsla att gå ut ur sluss och styra under Danvikstullsbron och veta att det fanns ett par meter tillgodo från masttopp till bro. Men så såg det inte ut nerifrån däck.
Ha det gottt
Gunnar S
Svar från ehrsa 2020-05-05 21:37
Hej! Ja, det är lätt att glömma att man är 'en öbo' även här på Södermalm.. :-) Ja, har man en segelbåt kan nog känslan att båten kanske är för hög vara lite obehaglig.. Var faktiskt med och fick loss en större segelbåt som fastnade under en 'sektion' på Djuröbron för kanske 15 år sen, dom hade kommit i bra fart med lutning på båten och blev rädda och rätade upp båten tyvärr precis under bron.. hade dom fortsatt med sin lutning hade dom gått under bron, nu fastnade dom där under istället.. En annan motorbåt och jag fick loss dom utan skador genom att dra i 'storfallet', som då drog i masttoppen åt ena hållet av den andra motorbåten, medans jag tryckte med min gummibåt mitt på skrovet åt andra hållet.. då fick vi den lutning som behövdes på segelbåten så att den kom loss och kunde köra in till Bullandö Marina för att kolla eventuella skador, men det var endast 'Vindexen' som pajade.. Tack! Gunnar. Det är inte fel att vara 'öbo'..
Hälsn!
Tack för en trevlig rundtur på Södermalm! Det verkar som folk lyssnar på Folkhälsomyndigheten, lite folk ute och man verkar hålla avstånd. Inget man tänker på att det är en hel mil runt Söder. Du fick en fin tur! Ha en fin kväll!
Svar från ehrsa 2020-05-05 21:48
Hej! Ja, jag tycker de flesta sköter det här med avstånd och sånt riktigt bra! Men det finns ju alltid undantag, man ser ju sånt också.. ofta grupper med unga tjejer/kvinnor.. kanske dom faller in i sina sociala mönster lite för lätt.. Sen tror jag också att det brister en del kvällstid när det finns alkohol med i sammanhangen.. Men det vet jag inte så mycket om, jag har inte dom 'vanorna'.. Om man går runt hela Söder då märker man att det är 1 mil.. Men med cykel är det en lagom eftermiddagstur med 'fikastopp' någonstans, så klart! Det finns fikaställen även i dessa tider! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Det var en fin cykeltur med fint väder och det är alltid lika kul att följa med på dina utflykter runt Stockholm.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2020-05-05 21:55
Hej! Ja, cykla runt stan eller som här bara runt Södermalm är väldigt trevligt, och i dessa tider är det lite med både bil och cykeltrafik! Men jag undviker att cykla eller promenera utefter strandpromenaden vid Årstaviken från mig/Tanto och ner mot Eriksdal, där är det lite för trångt med folk har jag märkt.. troligen är det för att det är mycket natur och sol just där som gör att det är rätt så 'folktätt' där just nu i dessa tider.. Vill man undvika trängsel i Stockholm nu under pandemin så är det inte speciellt svårt, det finns gott om tomma gator och stråk.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Fina bilder du fångat på cykelvägen.
Leo lindberg känner jag väl till här spelar han med sin far Ove gustavsson på bas. Trummisen vet jag inte vad han heter.
/ Bengt h.
Svar från ehrsa 2020-05-06 12:21
Hej! Ja, det är en trevlig runda att 'myscykla' runt Södermalm så här! Det är en lagom lätt runda om man inte har något speciellt mål.. fikaställen finns också nu i dessa tider om man vill det! Och väldigt trevligt med 'Leo Lindbergs trio' dessutom, dom spelade riktigt fin musik tycker jag! Kul att du kände igen dom, jag tänkte direkt på dig när jag såg basisten.. :-) Kanske han är äldre än dig, men det vet jag inte.. Åtminstone två helger i rad tycks dom ha spelat där, troligen är vädret avgörande gissar jag.. Tur att vi inte är 'inlåsta' helt, det skulle jag aldrig orka! Tack! Bengt. Ha det bra!
Hälsn!
Helt rätt! Så länge man inte behöver trängas så ska man passa på att vara ute. Verkligen en trevlig cykeltur med fina bilder. Klättrarna var spännande.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-05-06 12:32
Hej! Ja, det är lite av en 'mysrunda' att cykla runt ön så här! Det händer med jämna mellanrum att jag gör det, ibland utsträckt lite extra åt något håll som jag inte har varit på länge.. Gärna mot Nackareservatet där finns mycket fint, fast då blir det gärna en 3-milatur av det hela.. och kräver lite träningsutstyrsel och mer matsäck.. Det är lite läskigt med klättrarna.. men dom här verkade proffsiga! Det är ofta klättrare just vid den där klippan vid Danvikstull, det verkar finnas olika svåra leder där. Tack! Johnny.
Hälsn!
Liknar lite småstadsidyll bitvis med det begränsade människohavet..Och jeppen på berget !! jobbigt sätt att ta sig hem på ;)) Kul bilder med lagom trängsel..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-05-06 12:40
Hej! Ja, det är väldigt idylliskt när det är så här lite med trafik som rör sig på gatorna! Det känns trivsamt men konstigt på något sätt.. Klättraren på berget var ingen nybörjare direkt.. det syntes tydligt, men är ändå lite läskigt.. En trevlig liten cykelrunda i alla fall, det finns alltid något att titta på, och här även att lyssna på! Är vädret fint så är det riktigt njutbart.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Tack för cykelturen, alltid trevligt att följa med på dina turer.
Och hjälmen hade klättraren visst glömt hemma
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-05-06 17:42
Hej! Ja, det här är en liten cykeltur jag gärna tar med viss regelbundenhet.. Det finns nästan alltid nått att titta lite extra på.. den här gången (egentligen två tillfällen) bjöds det dessutom på fin livemusik, det var inte förväntat, och har inte hänt förut! Troligen har det med Coronatiderna att göra.. 'trion' har väl inga andra spelningar inbokade längre.. Bättre med lite spelningar vid kajen än inga spelningar alls, troligen.. Kanske hjälmen sabbar frisyren.. jag hade inte heller någon hjälm.. knappt någon frisyr heller.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det var mig en redig tur du tog på cykeln, men visst går det fort att cykla de där kilometerna eller mil när man väl är igång :)

Riktigt kul att se alla de olika bilderna här från Stockholm, stor variation och härliga bilder med text! Kul och intressant :)

Ha de gott!
Svar från ehrsa 2020-05-07 10:55
Hej! I tid brukar det ofta ta en knapp eftermiddag runt ön här, men det beror ju på att man stannar till ganska ofta och bara sätter sig och njuter av tillvaron! En mil på cykel där det är rätt så plant som här, går ju egentligen snabbt.. Det blir alltid 'myscykling' när jag tar fram cykeln.. :-) Idag ska jag nog myscykla till Isbladskärret på Djurgården för att se om nått nytt har tillkommit där.. det är nog lite drygt en vecka sen jag var där senast nu.. Tack! Joakim.
Hälsn!