Att spegla det jag gillar.

Den enbente Rödhaken..

Såg en Rödhake straxt utanför porten där jag bor, fick en del bilder på den i begynnande eftermiddagsmörker, men det var inte förrän hemma vid datorn som jag upptäckte att den stackaren endast hade ett ben.. dessutom var själva 'foten' inte ok på det enda benet.. såg ut som två av de tre klorna framåt var deformerade, eller saknades delvis.. Man får nog tro att den inte överlever vintern.. Fotat med 200-500 mm.

Den enbente Rödhaken..

Endast ett ben..

Sen flög den iväg till ett staket straxt intill och försvann i buskaget där.. Även här sågs endast ett ben..

Även en Hare upptäcktes här mellan fastigheterna.. dom kan ju vara rätt så orädda dom också! Kanske 20 meter utanför porten.. Trevligt!

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-22 17:11 | Läst 903 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Enbenta ses jag också då och då. Blir aldrig klar över de drar upp det ena eller verkligen är utan. Det borde ju vara synnerligen smärtsamt att bli av med ett.
/MA
Svar från ehrsa 2018-12-22 21:35
Hej! Jag tror ändå att den är drabbad av något, när jag tittar på de bilder jag tog (fler än jag visar här) så visar den ingenting av det andra benet.. det ser också ut som det friska benet ändå inte är så friskt.. det verkar finnas något 'problem' med två av de tre 'klorna' som den har riktade framåt.. det kan nog bli problem för den framöver.. Tack! Mats.
Hälsn!
Drar de inte upp ett ben när det är kallt.
Jag läste någonstans om det. Har klart
fel. Jag vill önskad dig fina helger på alla sätt.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2018-12-23 10:48
Hej! Visst gör fåglar så med ena benet ibland, speciellt måsar och Hägrar dom gör ofta så! Jag såg inte detta när jag tog bilderna, men när jag tittar på de tjugotal bilder jag tog så syns ingenting av det 'försvunna' benet.. dessutom så är själva foten på det enda benet också angripet på något sätt.. tyvärr.. Tack! Gun-Inger. God Jul!
Hälsn!
Stackaren! Stannar Rödhaken i dina trakter? Här försvinner den sent på hösten och dyker inte upp igen förrän våren är på ingång. Tänkte att den kanske är kvar p.g.a. skada! Fina bilder på den lilla röda! GOD JUL och ett riktigt fint 2019! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-12-23 11:00
Hej! Det brukar stanna en eller ett par stycken här i Tantolunden varje vinter, mer än så är det inte.. säkert också beroende på hur hösten har varit. Jag tror att det är en fin biotop för Rödhakar här med alla kolonilotter med mycket buskage och skrymslen där dom kan gömma sig! Annars så tror jag att det allmänt stannar några procent av Rödhakarna varje vinter i Sverige och de som flyttar kanske inte flyttar så jättelångt, kanske många nöjer sig med Sydsverige eller bara ner i mellan Europa. Den är väldigt fin i alla fall, speciellt mot vit snö tycker jag! Den här individen kan säkert ha valt att stanna om den nu saknar ett ben.. mycket tyder på att den endast hade ett ben! Jag såg inte detta när jag fotade, men ingen av de 20-tal bilder jag tog visar något tecken på ett andra ben.. Tack! Yvonne. God Jul och vi får hoppas på mycket med fint fotoväder framöver, nu när lite snö även har kommit här!
Hälsn!
Det är tråkigt att se skadade djur. Man vet ju aldrig hur det själva upplever det. Bilderna på den stackaren är bra.
Hälsningar, Bjaarne
Svar från ehrsa 2018-12-23 11:04
Hej! Ja, jag såg inte att den var 'enbent' när jag fotade, men ingen av de 20-tal bilder jag tog visar tecken på ett andra ben, dessutom så verkar foten på det enda benet också vara angripet på något sätt.. så 'prognosen' är nog inte så god.. Dom är fina annars! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Håller nog med dig att den kan ha förlorat sitt ben på något vis, annars så är det nog ett vanligt beteende när det är kallt att fåglar drar in sitt ena ben för att värma det.
Hasse Hare håller koll på dig,
Ha det gott och GOD JUL
Stig
Svar från ehrsa 2018-12-23 11:09
Hej! Ja, jag såg inte detta med benet när jag fotade, det var också lite begynnande mörker när bilderna togs.. Och när jag tittar på de 20-tal bilder jag tog så finns det inget tecken alls på att den hade ett andra ben.. tyvärr! Dessutom så ser 'foten' på det enda benet ut att vara angripet på något sätt.. Det kanske finns någon sjukdom som har gjort det här.. jag vet inte! Hasse Hare har full koll, och han verkar närma sig mitt boende dessutom, det är trevligt! :-) Tack! Stig. Ha det så bra, och God Jul!
Hälsn!