Att spegla det jag gillar.

Det är väl den tiden nu..

Den tiden på året när naturen fläskar på som mest.. det mesta har slagit ut och en hel del har redan nått sin kulmen och även passerat den.. Fågelungar piper lite överallt.. Små Starflockar har redan börjat bildas, där även årets ungar finns med.. och bara två veckor till midsommar.. hur gick det här till? Som vanligt den här årstiden så hänger jag inte med.. Det här är en blogg med endast lite från min cykeltur igår runt på Djurgården i Stockholm, som var ett försök att 'frysa tiden' lite i några korta ögonblick i alla fall.. stoppa tempot i naturen på något sätt.. det är inte jag som stressar på, det är naturen.. Det här blir i alla fall som en liten 'minnesblogg' om sommaren 2020 att gå tillbaks till framöver, hur blev den nu när pandemin slog till på ett sätt som ingen varit med om tidigare.. Den verkar bli rätt hyfsat bra hittills, trots det som pågår..

Gärdet, Djurgården, som det ser ut när man bara lägger sig ned på en äng..

Tack för  mig!

Inlagt 2020-06-04 18:18 | Läst 540 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ett härligt perspektiv på sommaren! Så somrigt, speciellt tredje och sista bilden i min värld. Ja det går så fort, rätt som det var är våren över och sommaren här. Synd att man inte kan trycka på bromsen, för tiden just nu är överdådig och fick gärna vara så ett tag till. Ha det fint!
Svar från ehrsa 2020-06-05 12:04
Hej! Ja, jag tycker det blir rätt fint med en rejäl vidvinkel så här (14 mm.) och bara lägga kameran på rygg i gräset och så kortaste fokusavstånd, och riktad upp mot himlen.. som om man själv bara skulle ha lagt sig i gräset.. Det blir mycket sommarkänsla! Det är tur att man har en kamera att fånga ögonblicken med, annars skulle dom bara passera snabbt förbi! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Så det är där du har legat :). Kul perspektiv
Svar från ehrsa 2020-06-05 12:12
Hej! Ja, liggande på rygg i terrängen är inte dumt.. Den här årstiden är det bara att resignera inför naturen, det är ingen idé att jaga runt och tro att man ska kunna fota allt, det blir bara stressigt.. För mig så är sommaren nog den minst intressanta årstiden fågelmässigt, förutom Tornseglarna då.. men dom tillhör hemmafaunan och finns tillgängliga varje dag till mitten på augusti, dom behöver jag inte jaga runt för att hitta, dom bara finns där.. känns lyxigt! Slumpen avgör mycket där, man vill ju gärna ha en fin bakgrund och fåglarna nära, och nån enstaka gång så händer det.. men man får slänga några tusen bilder i veckan! Men dom bjuder på stor underhållning, och tuffa utmaningar! Tack! Peter.
Hälsn!
Det har och går grymt fort ja, redan midsommar om två veckor....

Coola bilder och här säger jag som Peter, det är där man har kunnat hittat dig haha :)
Svar från ehrsa 2020-06-05 12:17
Hej! Ja, visst går tiden fort! Det enda sättet att 'stoppa tiden' är ju att fota.. fånga ögonblick.. det är att stoppa tiden! Vid midsommar så har många fåglar redan tystnat för den här gången.. det är lite vemodigt! Och dagarna börjar sakta bli lite kortare.. osv.. Man får njuta nuuu! Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej jan. Jeg synes vi oplever det hvert år - et kort forår og så lige pludselig sommer.
Meget kreative og smukke billeder. Men det skulle jeg ikke kunne. Jeg kunne måske godt komme ned på jorden, men at komme op igen - det villle være umuligt :-) :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-06-05 12:33
Hej! Ja, man blir överraskad varje vår och försommar hur snabbt den är över.. det borde vara förbjudet! :-) Enda sättet att 'stoppa tiden' är ju genom att fånga ett ögonblick av tiden med kameran.. att ta ett foto! Då har man stoppat tiden/ögonblicket just då i alla fall! Jag skulle också ha problem att ta mig upp om jag la mig ner på rygg.. mina axlar är inte vad dom borde vara.. Därför la jag bara kameran på rygg här (med 14-24 mm.), och använde den trådlösa fjärrutlösaren.. :-) Tack! Erik.
Hilsen
Erik Madsen 2020-06-05 12:37
HI hi din snydepels :-) Men en meget god løsning - gillas.
Mvh. Erik.
Roligt med ett grodperspektiv att se växtligheten underifrån och första bilden gillar jag.
ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-06-05 12:42
Hej! Ja, tanken var att fånga 'sommarkänsla' i bilderna! Blå himmel med kanske nått moln och gärna 'Maskrosbollar' underifrån mot det blåa borde ge den känslan tänkte jag.. Blir det bra med Blåbär (?) i sommar kan det bli någon liknande bild 'underifrån' i juli/augusti.. det kan nog också bli fint! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Precis rätt position så här i försommarsolen! Kanske du rent av använt fjärrutlösaren, ser ingen han som sträcker sig fram till kameran.......Mysigt, och fortsatt glad sommar önskar jag! / Björn
Svar från ehrsa 2020-06-06 11:36
Hej! Ja, det blir rätt så somriga bilder med en vidvinkel så här (14-24 mm.) Blå himmel, nått enstaka moln och gärna en Maskrosboll och andra växter känns helt rätt just nu! Helt rätt också angående 'tekniken'.. :-) Tack! Björn. Ha det fint du med!
Hälsn!
Snyggt och kul med annorlunda perspektiv'! Fröställningarna kompletteras fint av några fluffiga moln i första bilden. Härlig blomsterprakt i sista, ser ut som tjärblomster om jag inte ser fel.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-06-06 11:42
Hej! Ja, känslan ska vara som det ser ut när man lägger sig på rygg i gräset.. Tror också på Tjärblomster! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Sommarbilder så det bara stänker om det..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-06-14 22:26
Hej! Ja, jag kände att jag måste få några 'Maskrosbollar' på bild underifrån.. innan dom försvinner.. Snart är det midsommar.. den här hektiska årstiden går alldeles för snabbt! Gäller att frysa tiden lite.. då gärna med en kamera som här! Tack! Gunte.
Hälsn!