Att spegla det jag gillar.

Det blev så tyst..

"Mina" Tornseglare..

Nu är det nästan en vecka sedan dom försvann härifrån.. efter ännu en sommar med hiskeliga flyguppvisningar utanför min balkong, varje kväll ända sedan 20 maj när dom dök upp här för första gången. Känns faktiskt lika vemodigt varje år, när det blir så här tyst..

Detta år skiljde sig dock åt, i och med att jag faktiskt fick ett hembesök av en av dom. Dom häckar under takplåten nån meter ovanför balkongen, och en av dom klantade till det och lyckades hamna på fel sida om mitt balkongräcke. Jag lät den vara för att se om den kunde ta sig upp i luften själv, men det klarade den inte. Den lät sig utan protester lyftas upp i min hand, och när jag höll min hand öppen över balkongräcket så låg den still i några sekunder samtidigt som den tittade med sina stora ögon på mig, sedan lyfte den vingarna och gjorde en dykning ut i fria luften igen. En upplevelse jag kommer att minnas länge! 

Här är individen som "tafflade" till det lite..

Och här häckar dom bland annat.

Annars är det så här som dom oftast ses, gärna i en grupp flygandes förbi i hög fart utanför balkongen..

Farväl för denna gång.. ses i maj nästa år!

Inlagt 2014-08-12 04:59 | Läst 1005 ggr. | Permalink
Alla behöver vi då och då en hjälpande hand för att komma vidare här i livet.
Svar från ehrsa 2014-08-12 06:53
Hej, ja visst är det verkligen så. Du har så rätt! Tack för den livsvisdomen!
Mvh!
Trotts att jag är en skogsmänniska så är nog tornsvalorn dom fåglar som imponerar mest på mig. Har dom hemma på gården och det har inträffat några gånger att jag fått hjälpa dom på vingarna. Mycket fina bilder.
Sten
Svar från ehrsa 2014-08-12 22:49
Hej! Tack för kommentarerna! Ja, Tornseglarna är egentligen fantastiska fåglar, dom verkar ha väldigt speciella "liv", också jämfört med de flesta andra fåglar. Dom kommer alltid med sommaren, och lämnar oss när sommaren är slut.. Det är ingen fågel som kommer tidigt på våren, och den stannar heller aldrig länge på hösten.
Mvh!