Att spegla det jag gillar.

Det börjar ta sig..

Efter att de första blommorna planterades på min balkong den 3/4 så har det hänt lite mer, och de första Penséerna har tagit sig rätt bra, trots det lite kalla vårvädret.. Ikväll sken kvällssolen fint och det blev min första middag på balkongen, det kändes mycket bra! Nu väntar jag bara på 'mina' Tornseglare.. det är alltid dom som 'sätter' sommaren, absolut inga andra fåglar! Dom bjuder mycket på sina flyguppvisningar varje kväll, ända in i mitten på augusti.. Förra året kom dom den 20/5, ska bli intressant att se om dom håller tiden även i år, det är bara c:a 3 veckor dit.. jag längtar!

Från kvällen..

Tack för mig!

Inlagt 2016-04-26 21:03 | Läst 2388 ggr. | Permalink
Det där ser mysigt ut. Livskvalitet!
Svar från ehrsa 2016-04-26 21:11
Hej! Det var verkligen skönt med första middagen ute.. det är något speciellt! Så länge solen är uppe så var det riktigt varmt, bilderna togs c:a 18:30. Nu vid 21:10 är det plötsligt bara +5,5°.. Tack! Tommy.
Hälsn!
En mysig lite balkong du skapat. Blommor och till och med en falk. Får se var tornseglarna tycker om den. Den kyliga luften håller i sig. I morse fick jag skrapa bilrutorna.
Sten
Svar från ehrsa 2016-04-26 21:52
Hej! Det är väldigt trivsamt att sitta där på kvällarna, och nu är det riktigt varmt så länge solen är uppe.. Det är nått speciellt att ha kvällssol, det förlänger dagen rätt så rejält! Det brukar flyga förbi en hel del fåglar också, Hägrar är mer regel än undantag när matning av ungar kommit igång, tror att det är häckande Häger vid Isbladskärret som ger sig iväg kanske till sjön Trekanten i Gröndal för att fånga fisk, det är den riktningen på flygningen, har sett det hela i flera år nu. Även Havsörnar har jag sett några gånger, verkar flyga från Mälaren ut mot 'saltsjön' de gånger jag sett dom. Min 'rovfågelsatrapp' köpte jag för tio år sen när ett par stadsduvor ville häcka på min balkong.. fast jag försökte skrämma dom, och inte fasen brydde dom sig om min 'attrapp'.. Det slutade med att jag fick spänna ståltråd kors och tvärs över öppningen till balkongen under ett par månader, då återkom dom inte mer.. Förra året hann dom lägga ett ägg t.o.m.. men det går inte att ha duvor, dom skitar ned för mycket! Jag får ta det som en komplimang.. dom tyckte kanske också att det var fint! :-) Tornseglarna bryr sig inte, dom flyger förbi straxt utanför räcket med hiskelig fart, och brukar också häcka under takplåten straxt ovanför.. Hade en Tornseglare som råkade hamna inne på balkongen för två år sedan, och dom kan ju inte flyga iväg om dom hamnar på en plan yta, så jag fick lyfta ut den, Den var helt stilla när man höll i den, och när jag höll den vid balkongräcket så tittade den på mig och bredde ut vingarna och kastade sig ut, ut där den hör hemma.. Fantastiska fåglar som troligen varit i luften kontinuerligt sedan de lämnade bona i augusti förra året.. Tack! Sten.
Hälsn!
Helmysigt Jan :)
Svar från ehrsa 2016-04-27 10:16
Tack! Det är väldigt trevligt att sitta där på kvällarna, senaste tiden har jag haft Rödhake sjungandes i trädet som sticker in från höger i bild, det känns bra! Hoppas bara att det kan komma lite värme snart!
Hälsn!
Bra jag kommer på middag... =)
Svar från ehrsa 2016-04-27 10:19
Ja, när solen lyser på kvällen och det är lite värme i luften så är det mycket njutbart! Välkommen! :-)
Hälsn!
Oj så långt du har kommit i din vårkänsla. Ser verkligen mysigt ut.
Vår altan är fortfaranade vinterstökig, ingen värme där ännu.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-04-27 10:25
Hej! Ja, det har gått hyfsat fort. och 'lyftet' blev när jag planterade Pelargonerna och Murgrönan, då hände liksom nått med helheten! Alla krukor måste vara 'fyllda' då känns allt rätt.. sen gör blå himmel och sol resten! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det ser väldigt hemtrevligt ut på din balkong trots att det är rätt tidigt på säsongen, eller kanske snarare kallt för säsongen. Vi både hörde och såg tornseglare i Valencia förra veckan och det är verkligen ett efterlängtat ljud.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-04-27 10:29
Hej! Vad härligt med Tornseglare redan! Ja, då är dom på gång lite sakta hitåt.. Dom får väl ta det lite lugnt så att det hinner komma igång ordentligt med insekter i luften här, så att dom överlever! Håll utkik om 3 veckor! Deras ljud hör verkligen sommaren till! Tack! Lena.
Hälsn!
Fin balkong det där och härligt med kvällssolen! Nu är det bara lite värme som behövs också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-04-27 22:24
Hej! Kvällssol är fint, det blir liksom en fin förlängning på ofta en redan fin dag! Dessutom med ett behagligt ljus.. Ja, det får gärna bli +15° på dagarna nu, jag tycker det är dags för det! Tack! Bjarne.
Hälsn!