Att spegla det jag gillar.

Eget flak eller delat är frågan..

Att använda de medel som finns i omgivningen och att anpassa sig till det är ju naturen ofta rätt så bra på, inte minst fåglar.. som här! Kommer det öar i form av flak flytande förbi så använder man dom som tillfälliga plattformar.. Platsen är vid fågelmatningen i Norrström i Stockholm. Fotat med 80-400 mm.

Som en skrinnare..

Huvudlös..

Ett flak för två..

Som blev tre..

Även singelflak finns..

Och finns det inga singelflak lediga så fixar man det själv..

Vissa flyter vidare med kompisen..

Men de flesta håller nog ändå till på gruppflaken..

Skuggor..

Även flaken i sig är vackra..

Men sällan får man vara själv..

Känns som vattenflödet ut från Mälaren är ovanligt stort detta år, och mer lär det nog bli när snösmältningen sätter igång.. våren kan ju bli regnig dessutom..

Norrbro..

Tack för mig!

Inlagt 2018-03-04 19:19 | Läst 970 ggr. | Permalink
Strålande bilder på isflakens nyttjare om det så är en eller flera. Väldigt fina motljusbilder även på det strömmande vattnet. Jag vandrade runt lite i dina närområden idag och spanade efter dej. Det var en improviserad utflykt för att se Avtryckets utställning, annars hade jag hört av mej i förväg. Det är fint bland kolonistugorna och jag ska nog återkomma lite senare i vår.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-03-05 10:43
Hej! Visst blir det fint när kombinationen lite sol i motljus med fåglar och is, finns med i bilderna! Man ser inte alltid hur bra bilderna blir redan där på plats, men i datorn hemma syns det i alla fall.. Det blir ett väldigt vackert ljus där på eftermiddagarna när himlen är hyfsat blå.. även den här gången så stod jag på Strömbron. Gissar att det kan bli många fina 'fotomässiga' tillfällen just där framöver också när det blivit lite varmare och isen börjar släppa i Mälaren. Det är ett ganska kraftigt vattenflöde redan nu, men kommer säkert att öka framöver när våren väl kommer, så det kan nog bli extra fint då! Ok, så du hittade hit! Gissar att det kan vara rätt smidigt att åka pendeln hit, har man extra med tid kan man ju gärna fortsätta med en promenad via Slussen och kajerna vid 'Stockholms ström' och sedan åka hem från Stockholm city på ett smidigt sätt, om man nu har tiden.. det är väl det som oftast är problemet, ett problem som jag numera slipper! Jag gick en sväng upp i Tantolunden i lördags förmiddag i strålande solsken, men hade väl inte så mycket mer än kanske 5 Steglitser som rörde sig lite fram och tillbaks uppe vid 'toppen' på berget, det finns ju en liten fågelmatning på berget öster om vändplanen vid de gamla kanonfundamenten, men jag ser bara de vanligaste fågelarterna där, har t.ex. aldrig sett några Steglitser just där.. Men det är en fin fågelmiljö runt hela berget och kolonilotterna! Duvhöken är 'daglig' i det här området och även utefter strandpromenaden bort mot Eriksdal. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina bilder, kul att flaken var så små så att de bara räckte till en fågel.
Ett trevligt matningsställe att återvända till för att fota!
Svar från ehrsa 2018-03-05 10:56
Hej! Det var verkligen fint här just den dagen, kan rekommendera ett besök där, och gärna på eftermiddagen en solig dag när motljuset blir lite extra vackert! Tror också det kan bli väldigt fint bildmässigt framöver när det blir varmare och isen släpper i Mälaren! Det blir lite mer spännande och det händer även lite mer bland fåglarna när isflak kommer flytande förbi.. Känns som vattenflödet också kan bli lite extra kraftigt framöver när våren sätter fart .. Skrattmåsarna på de fina små blanka flaken gjorde sig bra i det här speciella ljuset! De här 'motiven' visste jag inte om innan jag kom dit, men just den här dagen så var detta de bästa motiven! Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Vilken rolig och fint fotat bildsvit. Skrinnaren tar ju priset..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:01
Hej! Skrinnaren blev vinnaren! Han hade bästa tiden.. de andra stod mest stilla! :-) Roligt när 'vardagssjöfåglar' blir så här fina på bild! Men det är ljuset och ismiljön som gör det.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Man behöver inte befinna sig i vildmarken för att ta bilder. Bilderna finns ju i stan. Jag blir mållös när jag ser dina bilder. Grymt bra.
Sten
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:06
He he, ibland är det nog faktiskt så.. 'Hemmamiljön' och vardagsfåglar kan bjuda på väldigt fina motiv! Man behöver inte alltid åka till gömslen eller spektakulära platser, det kan finnas vackra motiv hemmavid också! Men just här så har det fina ljuset och den isiga miljön en väldigt stor betydelse! Och jag tror också att det kommer att finnas många fina tillfällen just här även framöver! Islossningen har egentligen inte ens börjat.. Tack så mycket! Sten.
Hälsn!
Ja, vattenflöde lär det inte bli någon brist på. Kul tema på bilderna!
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:16
Hej! Näe, hela hösten bjöd på mycket regn och nu har det bjudits på mycket snö västerut och norrut, och mycket av det rinner ut via den stora sjön Mälaren.. Blir våren varm och dessutom regnig så kan det nog bli rekordflöden gissar jag.. Numera kan inte avtappningen ske genom Slussen eftersom den inte är färdigbyggd på flera år framöver.. Så det finns bara avtappning via Norrström, Hammarby kanal/sluss (Årstaviken), och via Södertälje sluss.. Kanske risk för översvämningar om inte dessa avtappningar hinner med.. Det är en av anledningarna till att 'gamla' Slussen revs, man måste öka avtappningsförmågan för Mälaren om klimatförändringar ökar nederbördsmängden, vilket man förutspår.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Underbara bilder Jan! Vad roligt att de står på flaken å får trängas med varandra, väldigt snyggt detta! /Per
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:34
Hej! Visst är dom fina! Det behagliga ljuset och de vackra isflaken som flyter förbi är nog det som gör bilderna lite extra fina! Miljön och ljuset det betyder nästan allt, det vet du om någon.. Tack! Per.
Hälsn!
Många fina bilder, till den första så tänkte du på samma sak, såg precis ut som en skridskoåkare med händerna på ryggen och långa skär :)
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:39
Hej! Ja, hade man satt ett par skridskor på den Sothönan så hade den farit iväg.. :-) Kul när fåglar bjussar på sig så här! Tror dom är lite humoristiska ibland.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fin bildserie igen och det är kul att se hur sociala fåglarna är att de söker sällskap även om det är på ett litet isflak, och första bilden är ju kul.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-03-05 11:45
Hej! Stig. Skrattmåsar brukar ju oftast häcka i rätt så täta kolonier så dom är nog rätt så vana med att vara nära varann, även om dom ger varann lite tjuvnyp ibland.. Man ser också att dom är lite på gång att få sin sommardräkt med sin mörkbruna huva, man får se det som ett litet vårtecken.. Håller med om att 'skrinnaren' är något extra! Ha det bra, och tack! Stig.
Hälsn!
Vilka krispigt härliga bilder du visar här. Det lyser om både fåglar och is.
Fantastiskt vackert med de guldfärgade detaljerna på isflaken.
Både du och solen har jobbat bra :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-03-05 18:03
Hej! Ja, visst blev det vackert! Det är verkligen ett fint ljus här på eftermiddagarna, upptäckte det för ett par veckor sen att just det fina motljuset och gärna lite isflak därtill gör det extra vackert när himlen är klar! Tror det kan bli fina tillfällen även framöver, våren har ju inte ens börjat och det finns en hel del isflak som vill ut här från Mälaren.. Tack så jättemycket! Ing-Marie.
Hälsn!