Att spegla det jag gillar.

Elefanten i rummet..

Rummet i det här fallet är 'rundeln' i Kungsträdgården.. där står 55 st. Elefanter i nästan naturlig storlek gjorda av plywood på ett fiffigt sätt, en skaplig flock.. dom står tydligen där för att illustrera hur många Elefanter som dödas varje dag.. Fotat med 85 mm.

                     

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-06 12:11 | Läst 747 ggr. | Permalink
Det var en annorlunda elefanthjord minsann, men som du tror så är der nog ett iögonfallande sett att illustrera ett stort problem med tjuvjakt på elefanter på Afrikas savanner.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-05-06 17:20
Hej! Ja, jag tycker det här är ett bra sätt att illustrera hur många Elefanter som 55 st. faktiskt är.. hoppas bara att det går att få stopp på detta! Men det är ju svårt så fort som det är mycket pengar inblandade, och folket är fattigt.. det är trist! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Väldigt synd att dom inte kommer tillrätta med dessa problem, men inte så lätt när pengar styr.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-05-06 17:22
Hej! Visst är det tråkigt, det är märkligt att pengar alltid får styra det mesta.. men det är ju så den här ganska konstiga världen fungerar! Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej Jan.
Det er meget trist med den form for udryddelse af dyrearter. Penge, ligegyldighed og uvidenhed.
Fint at du dokumentere problemet her.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-05-06 17:30
Hej! Visst är det tråkigt! Dessutom just idag lades det fram en internationell rapport om den biologiska mångfalden, att inom några årtionden så kommer 1 miljon växt och djurarter troligtvis att ha utrotats.. förmodligen räknas Elefanterna in där också.. Tack! Erik.
Hilsen!
Erik Madsen 2019-05-06 19:39
Hej igen.
Jeg har netop fulgt en debat med udgangspunkt i den rapport på dansk TV.
I DK er det mest insekterne der forsvinder, på grund af at alt skal være så friseret og pænt, så de ikke har nogen levesteder. Og så forsvinger fuglene, bierne o.s.v.
//Erik//
Svar från ehrsa 2019-05-06 21:48
Ja, visst är det hemskt! Hoppas bara att det inte är för sent att ändra på detta.. Man får sätta upp många biholkar/insektshotell.. https://www.google.se/search?q=Biholkar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj6zoLq1YfiAhUDkMMKHZN-C6gQ_AUIDigB&biw=1280&bih=671 Tack! Erik.
Hilsen!
Ett bra sätt att skapa uppmärksamhet och förståelse vad som sker i elefanternas rike.
Man får så ofta skämmas för mänskligheten ...
- hawk
Svar från ehrsa 2019-05-06 17:35
Hej! Tycker också att det är ett bra sätt att visa hur många Elefanter som dödas varje dag.. det är verkligen många när man ser dom så här.. Och idag publicerades det en internationell rapport att det inom några årtionden troligen kommer att utrotas 1 miljon växt och djurarter.. Det blir tufft för fauna och flora.. och därmed också för människan! Tack! Håkan.
Hälsn!
Kul att se någon värna om elefanten! Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-05-06 19:21
Hej! Ja, Elefanterna är nog illa ute sett på sikt tyvärr.. om ingenting förändras.. Det är för sorgligt att pengar ska styra så mycket när det gäller allt i naturen.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Sorgligt men ett viktigt sätt att visa det på, lite svårare att förneka skulle jag tro

Vänligen

Maria
Svar från ehrsa 2019-05-06 21:32
Hej! Visst är det sorgligt hur 'vi' människor ställer till det.. vi lär oss visst aldrig! Och som vanligt så är det ju pengar som styr.. Det kändes rätt så mäktigt att se dessa 55 Elefanter i naturlig storlek på en gång så här, det blir mer påtagligt då! Hoppas att det kan påverka också.. Tack! Maria.
Hälsn!
Hemskt med denna tjuvjakt bara för profit! Ett lovvärt initiativ för att få människor medvetna om vad som sker med detta mäktiga djur! Fina bilder! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2019-05-06 21:39
Hej! Ja, man blir ledsen när man förstår hur 'vi' människor ofta ställer till det.. allt bara för pengars skull.. Det kändes verkligen att se 55 Elefanter så här, även om dom var konstgjorda.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Fiffigt sätt att visa storlek och utseende på elefanter på, mkt illustrativt. Är dom förankrade på något? sätt? Tänker annars att en vårstorm skulle kunna ställa till det.
Synnerligen trist med tjuvjakten. Svår att stoppa tycks den vara, har för mig jag läst eller sett att tjuvjägarna ofta är fattiga och gör vad dom kan hitta på för att överleva, och så finns en ganska stor och bred marknad med efterfrågan på elfenben i andra änden där köparna säkert inte känner sig som förbrytare för att dom köper en liten elfenbensstaty eller något.annat. Gissar att det är mellanleden - uppköpare och dom som transporterar elfenben ut i världen man borde koncentrera sig på att stoppa. Intressanta bilder! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-06 22:13
Hej! Ja, det blir väldigt 'illustrativt' när man får se 55 stycken konstgjorda Elefanter så här! Jag kunde inte se att dom var förankrade.. kanske det bara var egentyngden som höll dom på plats, så dom kan nog blåsa iväg eller omkull, om det skulle komma hårda vindar.. det är nog min gissning också! Håller helt med om analysen om tjuvjakten på Elefanterna! Och det är ju sorgligt att pengar styr så mycket.. Tack! Björn.
Hälsn!