Att spegla det jag gillar.

En del bilder från sommaren i stan..

Dokumentära bilder från Stockholms gator när det ändå blev en del sommar.. med fokus mestadels på människor i olika situationer och uttryck.. Få utländska turister var här och det märktes på utbudet av motiv, det var inte som det brukar vara under sommaren.. Här är i alla fall en del av sommarens bilder, det finns nog lika många till för kommande bloggar..

Det går ju inte att sitta hemma bara för att det är en pandemi..

               

Hornsgatan..

               

                

               

               

           

Tack för mig!

Inlagt 2020-09-15 23:21 | Läst 251 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Många människor att studera. Några sticker ut mer än andra. Väntar bara på att du fotat någon man känner. Inte för att jag känner många i Stockholm. Men förre eller senare kanske det dyker upp någon.
Sten
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:14
Hej! Ja, utbudet av motiv är ändå rätt så stort trots pandemitiderna.. Men frånvaron av utländska turister är påtaglig! Det blir inte heller lika roligt att gå med kameran på stan tycker jag, vi Svenskar är oftast lite 'stelare'.. 'Kändisar' kan man ibland se och fotografera, tror det kanske kommer i kommande blogg framöver nån gång.. Tack! Sten.
Hälsn!
Många roliga bilder men också såna som man ryser av..Att inte ens släppa blicken från nallen när man ska cykla? En dag smäller det..
Och dubbelnallen!! Jaja..Men många med skönt avslappnad stil blev det också..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:23
Hej! Ja, utbudet av motiv har ändå varit hyfsat i sommar trots att nästan inga utländska turister har varit här! Men de som man har sett tycks trivas här, man slipper ju så mycket trista regler med munskydd och annat som i många andra länder, bättre då att hålla avstånd! Ja, dessa cyklister.. man ser alla varianter på hur korkad man kan vara.. Ja, dubbelnallen.. måste vara en 'viktig' människa.. tur att man inte är med i det racet.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Riktigt härlig serie! Att det kan vara så kul att titta på folk visste jag inte förrän du började blogga om stockholmcity :)

Fortsätt så! :)
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:32
Hej! Ja, folk är roliga att både se och fota.. Men det märks att det inte är några turister här detta speciella år! Det blir lite 'tristare' utan dom, vi Svenskar är ofta lite 'stelare'.. så även jag! Det är också många roliga 'händelser' man missar.. lite som vid fågelfoto! Blicken måste skanna omgivningen hela tiden.. Går även utan kamera ibland för att 'slippa' skanna omgivningen, man blir rätt trött ibland.. :-) Det kommer fler 'dokumentära' bilder från gatorna framöver.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-09-16 19:20
Det kan jag förstå att det märks att turisterna saknas, har ju sett dina tidigare dokumentärfoton från sthlm med alla möjliga inslag av roligt folk :)

Hehe ja du får ta det lugnt så du inte blir yr ;)
Tack ånyo. Det var en bild som sticker ut särskilt!
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:34
Hej! Kan det vara en kvinna i blått.. eller kanske den i orange.. :-) Tack själv! Ragnar.
Hälsn!
Hej,
Du har som alltid några riktiga pärlor.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:37
Hej! Ja man får vara glad för de motiv som ändå har funnits här nu under sommaren.. Frånvaron av turister som motiv har annars varit påtaglig! Tack! Bob Ha det så bra!
Hälsn!
En fin serie ute i stadslivet. Fin bakgrundsoskärpa, är det FF som fått vara med ute
Svar från ehrsa 2020-09-16 12:48
Hej! Ja, en del motiv har det trots allt funnits även om det har varit få.. sett över tid! Och det är turisterna som saknas helt enkelt.. vi Svenskar är ofta lite stelare och inte lika 'lättfotade' (ordet kan misstolkas).. Ja det stämmer, D750 med 50 mm. f/1,4 eller med 85 mm. f/1,8. Det är en väldigt bra kombo med den trådlösa fjärrutlösaren jag har, den fungerar jämt och drar ingen ström alls i stort sett, fungerar via 'radio' signal om jag minns rätt.. Z50 är ju lättare, men den trådlösa fjärrutlösaren (bluetooth) käkar både kamerans batteri, men också den 3V knappcell som driver själva utlösaren. Men jag kommer använda den kombon lite framöver igen, har knappt använt den kombon under senaste halvåret.. Men Z50 + lilla originalzoomen 16-24 mm. är ju väldigt mycket lättare.. men är inte så bra på kort skärpedjup om inte motivet är väldigt nära.. Tack! Peter.
Hälsn!
Roliga karaktärer du fångat på bild. Härlig serie!


MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-09-16 18:51
Hej! Ja, lite motiv fanns det även den här lite konstiga sommaren.. det får man vara glad för! Men frånvaron av turister var påtaglig den här sommaren minst sagt.. Hoppas att det är bättre tider nästa år rent allmänt! Tack! Johnny.
Hälsn!
Så kul att se på dessa människor. Och här kan man glo hur mycket man vill, i verkligheten vill man ju inte göra det :-)
Tack för visningen !
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-09-16 22:37
Hej! Ja, visst är 'vi' ganska roliga att titta på vi människor.. :-) Vi är verkligen olika, och där en del sticker ut lite extra mycket! Tycker det blir bra på bild så här! I år har det varit svårare att hitta 'motiv', och det beror helt enkelt på att det är i stort sett inga utländska turister här.. dom brukar oftast vara bäst på att 'vara' motiv! Jag har nog lika många bilder till som duger från sommaren på Stockholms gator.. kommer i nån senare blogg! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Mycket hög teknisk nivå på bilderna, gör det extra kul att titta! Skarpt som attan och lagom softad bakgrund gör susen.

Gillar de flesta, portalbilden, kvinnan mot orange och kvinnan i orange lite extra.
Svar från ehrsa 2020-09-17 13:21
Hej! Ja, man får vara glad att det gick att hitta lite motiv i somras, trots pandemin.. Frånvaron av utländska turister har ju varit påtaglig hela den här perioden, annars är det oftast dom som bjuder på fina/roliga motiv, och det är sällan som dom blir nervösa av en kamera, dom fotar ju själva mest hela tiden.. Har fler bilder liggandes, så det kommer en liknande blogg framöver när de är redigerade och klara! Det är kul att gå med en kamera på stan så här, men om motiven är få så blir det inte lika kul.. och lite så har det varit i stan under sommaren.. det har inte varit någon trängsel direkt, utom just vid 'affärsgatorna' och där kanske man inte har velat gå bara för att det är för mycket med folk just där.. med tanke på ev. smittrisk.. Gillar också det lite kortare skärpedjupet så att motivet får det mesta av fokus, och bakgrunden då blir lite oskarp.. Har använt 50 mm. f/1,4 eller 85 mm. f/1,8 på fullformat här. Alltid ihop med lämplig beskärning och 'upprätning' vid redigeringen. Tack! Måns. Ha det så bra!
Hälsn!
Som vanligt är det lite spännande att bläddra igenom dina gatubilder, det är mkt som hinner passera. Ändå blir min reaktion ibland, som idag, skönt att det inte är där jag bor. Det beror såklart inte på dina bilder, men det känns skönt att kunna gå Saxevägen utan att ha någon som man känner att man måste visa upp sig för. Fö ligger det också mkt i Ing-Maries kommentar - här kan man faktiskt studera människorna, det gör man ju inte gärna på stan.......Tack för fin serie, jag kommer ihåg rökaren som vikt undan andningsskyddet, dubbeltelefonerna och mobilcyklaren, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-09-17 18:10
Hej! T.o.m. du Björn hade kunnat promenera här i somras, gärna i en grå fleecetröja.. så ödsligt var det här på 'turiststråken'.. Jag kan ju gå här.. jag har bara gamla kläder.. Tänk på att de som hamnar på mina bilder är de som 'sticker ut'.. mode, klädmässigt, och andra uttryck.. så som vanligt! Jag eller du skulle aldrig hamna i min kamera, vi är för tråkiga.. :- ) Jag gillar också det ödsliga det har jag alltid gjort. Det hittar jag ute på Djurgården beroende på vilka vägar/stigar jag väljer.. men det är också trevligt med ett par timmar där man ser lite folk, gärna under en eftermiddag med promenad hemåt, efter en enkel lunch i city.. så blev det just idag i härligt septemberväder, och ganska lite med folk dessutom utom just i city och i affären hemmavid, det blev en bra eftermiddag idag, med en lagom 'dos' av allt, trots pandemi.. Ja, det här med andningskyddet är komplicerat.. såg ett flertal exempel idag på hur dåliga många människor är på att hantera sina munskydd rätt, man har inte riktigt förstått hur man bör göra med dessa munskydd om man väljer att använda dom.. Hoppas vi slipper dom även framöver! Tack! Björn.
Hälsn!
Många fina ögonblick Jan.
Du har bra blick. Använder du den vinklingsbara skärmen?
Svar från ehrsa 2020-09-20 13:34
Hej! Ja, det finns mycket motiv på stan trots pandemitiderna, men jag saknar alla utländska turister, dom brukar bjuda på många motiv och bryr sig inte heller om att folk kanske fotograferar dom, oftast fotar dom ju själva rätt så mycket.. Nä, jag använder inte skärmen alls annat än att titta på bilderna efteråt.. Mina bilder tas oftast från mag/brösthöjd hängandes fritt där (D750). Sedan använder jag en trådlös fjärrutlösare, vill helst låta motiven vara opåverkade av mig annars blir sällan folk så bra på bild tycker jag, folk 'stelnar' till om dom vet att dom hamnar på bild.. Men kameran hänger ju där och folk tittar ibland på den även när bilderna tas, fast dom inte vet om det.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Det var många riktigt påpassliga bilder av det breda utbud som finns inom människosläktet.
Svar från ehrsa 2020-09-20 13:36
Hej! Bra analys.. så är det med oss människor vi skiljer oss åt som tur är! Tack! Stefan. Ha det så bra!
Hälsn!
Härligt med sommar i stan. En del har mask, en del inte.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-09-20 13:41
Hej! Ja, när det blev sommar så kom folk ut ur sina 'hålor'.. men turisterna har ju inte kommit än, mer än några enstaka.. Och det där med mask skiljer sig åt en hel del, tycker mig se färre som använder det nu än tidigare i somras. Och de som bär mask hänger av den lite som dom villl och har lust! Inga speciella regler tycks följas.. Lite kul 'mänskligt' i det hela också! Det har nog blivit lite av en accessoar dessutom.. Tack! Bjarne.
Hälsn!