Att spegla det jag gillar.

En plats, En timme, Ett objektiv, En blogg, max tio bilder i bloggen, thats it!

Idag blev temat 'marint'.. Med vald plats på en bänk vid Pålsundet kan det inte bli något annat.. som i sin tur ligger mellan Långholmen och Södermalm. Visste inte om dom kommit igång med nån sjösättning än, våren har ju varit kall så fernissan har kanske varit svår att applicera tillräckligt många gånger.. Men icke! Sjösättning pågick för fullt av dessa vackra och gamla fantastiska båtar! Mycket jobb troligen, men oj så fint det blir! Och ett fint vårtecken är också detta.. Dagens objektiv blev ett 80 - 400 mm. zoom.

Förra 'timmen på en plats' kan ses här:  http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/en-plats-en-timme-ett-objektiv-2.htm 

Dagens 'en timmes bänk'..

En Stenknäck visade upp sig i ett träd på andra sidan kanalen..

På Långholmsbron stannade folk till och kikade på all aktivitet.. Reimersholme i bakgrunden..

Trångt i kanalen..

Väl skrapat och fernissad..

Så även här..

Kanske den vackraste båten..

Ingen 'ruffhäxa' här..

Romantiskt med båt..

Inlagt 2017-04-22 22:34 | Läst 1626 ggr. | Permalink
Tycker det blev underbara iakttagelser, speciellt den sista. Har själv upptäckt, att vandra omkring med telezoom fungerar utmärkt som allround objektiv, utom i vissa lägen så klart.
Svar från ehrsa 2017-04-22 23:26
Hej! Det är praktiskt med en zoom, och är den av bra kvalitet så blir resultatet alldeles utmärkt! Fast, en zoom är alltid lite tyngre.. det ser jag som den stora nackdelen! Men att kunna göra 'beskärningen' redan i kameran istället för bara i datorn som det blir med en fast glugg, det känns väldigt bra! Här fanns det i alla fall mycket motiv.. men jag får ändå begränsa det till 10 bilder, så har jag bestämt.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Bra idé och bra bilder, men när jag läste "ett objektiv", så tänkte jag på en fast glugg. Med en zoom har Du ju många objektiv om man räknar brännvidd. Utmaningen egentligen vore att ha en fast brännvidd.
Svar från ehrsa 2017-04-22 23:58
Hej! Det är det som är 'lyxen' med ett zoom.. det blir väldigt påtagligt i en sån här (egen) utmaning.. Jag äger ett 105 mm. makro (som också är väldigt bra utan att behöva fota makro), och ett 20 mm. vidvinkel, dom kommer också att användas i det här konceptet framöver.. nånstans! 20 mm. blir troligen på en bänk inne i stan nånstans, med mycket folk.. Kanske även 105 mm. också blir använt inne i stan, vi får se? Men jag har också ett par vidvinkelzoomar, som är mycket bra objektiv.. hmm.. Tack! Wolfgang.
Hälsn!
Wolfgang 2017-04-23 00:40
Jag har också en Zoom (24-105 mm) som är mycket behändig, speciellt när man är på resor och när man fotograferar projekt eller på uppdrag.
Men jag har även en fast 50 mm.
Förr på den analoga tiden,
hade jag en Leica M6 med 50 mm. Inget annat i många år.
Och jag lärde mig att utnyttja den brännvidden
och lärde mig att söka upp mitt "50 mm-läge", utan i förväg behöver lyfta kameran till ögat.
50 mm-"ramen" hade jag på näthinnan. Zoom gör mig litet lat idag :-)
Hälsningar
Wolfgang
En intressant serie bilder och ett kul koncept. Jag tänkte precis som Wolfgang när jag läste att du hade zoomen på kameran, men jag vet hur användbart det kan vara med en zoom och det är ju du själv som bestämmer.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-04-23 11:03
Hej! Det är faktiskt både rogivande och trevligt att sätta sig på ett ställe i en timme, det är lagom långt utan att det hinner bli tråkigt dessutom, man kan ju gärna ha med sig en liten termos med fika också det är inte helt fel.. Och motiven dom kommer.. känns det som! Blicken får svepa.. Ha, lustigt att du också tänker på en fast brännvidd, istället för ett 'objektiv' i stort.. Vet inte om du har nått zoomobjektiv, det är väldigt praktiskt i många sammanhang, och de som jag har levererar väl så god kvalitet! Jag behöver inte 'mer'! Den här timmen att sitta på en plats och få tio bilder till en blogg, vill jag ju också att det ska bli 10 bilder, tror det kan vara lättare att lyckas om man har ett zoom, istället för en fast brännvidd! Men det kommer bli 'sittningar' även med fast brännvidd framöver, jag har ett par sådana objektiv, fast det blir nog på en bänk inne i stan då, det är kortare brännvidd på de objektiven.. Tack! Lena.
Hälsn!
Det där är en intressant plats, med massor av motiv som du också hittat. Fint med ett avslut i romantikens tecken!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-04-23 22:04
Hej! Det stämmer bra, det händer mycket i det här området, speciellt på helger tycker jag! Ett bra ställe att leta motiv, dom finns i mängd..! Tack! Bjarne.
Hälsn!