Att spegla det jag gillar.

Fin Annandagspromenad på Djurgården..

Annandagen bjöd på ett riktigt fint väder här i Stockholm, så det fick bli en långpromenad där, och sedan via Djurgårdsfärjan till Slussen, och sedan Hornsgatan hemåt, men då var det mörkt..!

Buss 69 ut mot Gärdet, här förbi en 'känd' fontän..

Väl ute på Gärdet så såg det ut mer som en vårdag än en Annandag..

Bok

Djurgårdsbrunnskanalen

Isbladskärret, som förvånade mig med en familj Sångsvan! De har jag inte sett här sedan i våras när ett par troligen ville häcka här, men som antagligen jagades iväg av Knölsvanarna.. Kanske dom häckade någon annanstans istället, och nu har dom tagit sig hit med 'familjen'..?

Isen börjar lägga sig..

Ute i saltsjön vid Isbladsviken så fanns det tre Brunänder, inte helt ovanligt med dom här..

Turister.. och tvillingar..

Hur gick det för Matte & Marie..

Ja, nu börjar solen gå ner..

Men allt är inte guld som glimmar..

Sedan blev det Djurgårdsfärjan till Slussen..

Där fanns det också blänk..

Här fanns också en del K-märkta grejer..

Götgatsbacken

Hornsgatan

Men nu har det kommit snö här och det är minusgrader, så nu ser allt annorlunda ut.. Tack för mig!

 

Inlagt 2015-12-28 23:47 | Läst 2084 ggr. | Permalink
Fina bilder från Isbladskärret och glädjande att sångsvanarna tycks trivas. Nu ser det lite mer vintrigt i hemma i Sverige. Vi har bara ett par plusgrader i Texas just nu och det är inte det minsta mysigt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-12-29 21:25
Hej! Lena. Tack så mycket! Hade inte väntat mig att få se Sångsvanar där nu, det var väldigt trevligt! Jag vet att dessa vackra svanar ofta är väldigt 'ortstrogna' både på sommaren och övriga årstider, men vintertid tvingas dom ofta bort p.g.a. isläget och tillgången på mat, Jag har sett ett par individer ute i mellanskärgården, utanför Nämdö i kanske 20 års tid, ungefär på samma ställe, inte på sommaren utan när det blivit rejäl höst eller tidig vår, och det måste bara vara samma individer! Det är ju ingen 'normal' skärgårdsfågel direkt.. Du får åka hem snart, här har det varit många fina dagar nu, och det tycks fortsätta lite till åtminstone!
Hälsn!
Skymningsbilderna trivs jag bra med. Den fint ramade af Chapman med månen som plötsligt blivit halv ;-) förtjänar ett eget omnämnande liksom oljemålningen som följer den.
Svar från ehrsa 2015-12-29 21:28
Hej! Gunnar. Tack så mycket! Råkade ha rätt objektiv för Chapmanbilden, ett telezoom 80-400mm. det var då jag såg att det kanske kan bli en fin bild med den inramningen.. Passade även bra till Götgatsbacken!
Hälsn!
Mycket trevliga och växlande bilder Jan. Hade det inte varit för julpyntningen så skulle det vara svårt att gosa vilken månad de är tagna.
Svar från ehrsa 2015-12-29 21:32
Hej! Ingemar. Håller med dig om årstiden, men i skuggan så fanns kylan där.. fast det är ändå fantastiskt att få njuta av sånt här väder denna årstid! Men nu är det faktiskt vitt här sedan två dagar.. men inte så mycket! Och dagarna är ju fortfarande alltför korta..
Hälsn!
Härlig promenad du gjorde! och fin skörd av bilder...gillar nog mest de sista skymningsbilderna - stadsmänniska som jag är :)
Svar från ehrsa 2015-12-29 21:36
Hej! Lena, gillar också skymningsbilderna, det är inte så ofta jag har mitt 80-400mm. och fotar kvällsbilder med.. men det känns som det ger ett 'trevligt' perspektiv i bilderna! Tack!
Hälsn!
igen så omväxlande bildmotiv ....som du är fantastik på att hitta trots du
vandrar i Stockholm...staden med vacker julinstallation så Gärdets natur med
svanar så vackra ....så natt i staden. Du kan du
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-12-29 23:25
Hej! Gun-Inger. He he, ja man förvånas ofta att det finns så mycket fint under en och samma promenad här! Allt från 'storstad' till fin natur.. Men trevligt är det, under alla årstider! Känns också som det alltid finns något nytt att upptäcka! Tack!
Hälsn!
Riktig långpromenad förstår jag! Kul blandning bilder med både stadsbilder och fågelbilder liksom både dagsljusbilder och kvällsbilder, dessutom med hög kvalitet. Önskar dig ett Gott Nytt År Jan!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-12-29 23:34
Hej! Björn. Ja, det här är ett favoritstråk att promenera, som man lagom hinner med på en eftermiddag, inkluderat en fika någonstans, den här gången blev det på 'Blå Porten' vid Liljevalchs. Och bilderna beskriver helt enkelt min promenad, mer än ett speciellt 'tema'. Och olika motiv det dyker det upp hela tiden tycker jag.. Hade mitt fina Nikon 80-400 mm. zoom, ett objektiv som ger bra kvalitet på alla brännvidder! Det fungerar också att bära på i flera timmar.
Tack! Björn, önskar dig också ett Gott Nytt (foto)År! Hälsn!