Att spegla det jag gillar.

Från dagen..

Observationer under en promenad ett par timmar på eftermiddagen, i Stockholm idag.. Ni har säkert också sett dom.. ultrasnabba eldrivna longboards..

Han körde långa slalomsvängar i säkert 40 km/tim.. uppför Kungsgatan..

Hur bromsar man..

Hmm.. Norrmalmstorg..

Säkert kund där..

Oops, det kom faktiskt en lastbil.. Fina naglar..

En grön plätt i betongen..

Inte alla är så intresserade av Gamla Stan..

Min fikaplats på hörnet var upptagen.. attans!

Här har man kört mot Nacka många gånger..

Gula gången gick här..

En del undrar om det går att fota genom ett sånt här järngaller..

Det går fint! Stor bländaröppning och håll objektivet nära gallret så blir det så här..

Tack för mig!

Inlagt 2018-07-30 22:59 | Läst 613 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ha ha...skrattar åt den liggande mannen...(men vad ska man göra i värmen?) och klurig bild med personerna uppe vid Norrmalmstorg; den ena med rött upptill och vitt nedtill, den andra tvärtom.... =)
Slussen var jag också å kollade i söndags - på väg hem mot Fruängen. Man undrar ju om det kommer att bli färdigt nån gång....
Svar från ehrsa   2018-07-31 12:01
Hej! Ja, det är kul att flanera runt på stan.. känns som det ofta dyker upp något oväntat! Egentligen finns det nog för mycket motiv, man hinner inte riktigt med! Jag tror att väldigt snart så är 'ett stort steg' med Slussen klart, den betonghög med en massa armeringsjärn som syns i mina bilder ovan är det enda som är kvar av rivningen av den första östra halvan av Slussen! När den betonghögen är borta så är det uppbyggnad av det nya som påbörjas på hela den här östra delen! Och krönts slutligen av den nya guld/mässingsfärgade bron som byggs i Kina och som levereras via fartyg i ett stycke. Sedan leds all nuvarande trafik och cyklar och gående över till den östra nybyggda halvan av Slussen från den nuvarande västra delen, och då påbörjas rivningen av hela den västra delen där trafik och människor rör sig just nu.. och så bygger man upp den västra delen, och inte förrän då är Slussen klar! Tror det blir fint när östra halvan är klar och man kan promenera där.. Tack! Lena.
Hälsn!
För rätt länge sen, typ 40 år sen, haffade polisen en man som åkte på en liknande anordning. Polismannen sa med pokerface att åkdonet saknade säkerhetsbälte och en hel del annat som lagen föreskriver. Så det vart stopp.

Å andra sidan fick trafiken rulla genom Slussen.
Svar från ehrsa   2018-07-31 12:11
Hej! Det är för lite med poliser ute numera.. Det ser faktiskt lite läskigt ut med dessa snabba eldrivna brädor! Slår det stopp så lär det bli många kullerbyttor.. Känns som dom är snabbare än de elcyklar som man ofta stöter på på cykelbanorna nu för tiden! Det blir lite nostalgi när man promenerar förbi Slussen och ser förändringarna.. Men det är bara den här betongklumpen med armeringsjärnet kvar vad gäller rivningen av hela östra delen av Slussen, sen påbörjas nybyggnationen där! Och slutligen kommer bron byggd i ett stycke med fartyg från Kina! Och då leds nuvarande trafik över på den nybyggda östra sidan, och rivningen av västra halvan av Slussen kan påbörjas.. Tack! Måns.
Hälsn!
Storstaden i ett nötskal, myllrigt och med en hel del konstiga företeelser och personer igång.
Jag undrar också om det går att rota till det värre kring Slussen än det är nu, de där bilderna kommer visa det vi glömt när de byggt upp allting snyggt och propert igen.
Den liggande rökaren är en höjdare bland många bra bilder!
Svar från ehrsa   2018-07-31 12:40
Hej! Ja du vet, det händer saker mest hela tiden på stan.. gäller att upptäcka allt, men det går ju inte.. :-) Man missar också mycket.. Tror att det snart är helt klart med rivningen av östra halvan av Slussen, det är bara den här betongklumpen med armeringsjärnet kvar som ses i mina bilder ovan, sedan blir det nybyggnation på östra delen som snart påbörjas! Känns som det ändå snart är ett stort 'delmål' av 'Slussen' som är färdigt! Tack så mycket Anne-Sophie!
Hälsn!
Är Kiev och här forsar de pram på enhjuliga fordon. Ett enda stort hjul med plattor att stå på.
Synd att din favoritplats var tagen och det ser lite svårframkomligt vid slussen.
Svar från ehrsa   2018-07-31 12:52
Hej! Ja, jag ser dessa enhjulingar här också ganska ofta.. fotade en sån också men den kom inte med lika 'spektakulärt' på bild som brädåkaren gjorde.. Men det ser lite konstigt ut.. Själv tycker jag det är skönt att bara promenera.. :-) Slussen har man nästan rivit klart nu, och då menar jag hela den östra halvan. Det är bara den här betongklumpen med armeringsjärnen i bilderna här ovan som är kvar att ta bort! Sen kan den nya delen av östra Slussen börja byggas! Och det påbörjas troligen redan i höst gissar jag! När östra delen är klar så leds nuvarande trafik och gående över på den färdiga halvan av Slussen, och då påbörjas rivningen av västra halvan.. och återuppbyggnad av den delen.. Tack! Margareta. Ha det bra där borta!
Hälsn!
Härliga och mångskiftande bilder från din promenad! Har inte sett eldrivna lonboards och vill inte testa. Kan tänka mig att det kräver ordentlig balans och benstyrka. Roligt att se hur olika människor tar sig an stunden. Den avslappade, rökande mannen verkar riktigt cool. Ha en fin dag! Yvonne
Svar från ehrsa   2018-08-01 10:53
Hej! Ja, det är sällan tråkigt när man rör sig på stadens gator den här årstiden.. Det är så pass mycket med turister som rör sig här så det finns alltid små roliga händelser som man har möjlighet att hinna fota! Det blir egentligen aldrig tråkigt! Dom här eldrivna brädorna känns lite läskiga för dom går verkligen fort.. Även när man cyklar så blir man omkörd! Tack så mycket Yvonne.
Hälsn!