Att spegla det jag gillar.

Gatufoto, bland blommandet..

Hade helgen ledig, och eftersom det var körsbärsblommornas dag så tog jag mig till Kungsträdgården i Stockholm den dagen. Väl där kunde konstateras att körsbärsblommorna lär vara som bäst utslagna nu kommande helg istället, men då jobbar jag.. Mycket folk var det där ändå, och med ett rejält vidvinkelobjektiv (14 mm) så går det bra att få med mycket, och komma nära. De flesta bilderna är tagna med vidvinkel men även bilder tagna med tele finns. Färgerna upplevdes lite konstiga sett i efterhand, troligen beroende på att de rosa/magenta färgade blommorna sprider ett visst sken, som ett slags filter.. 

Här är en hel del bilder från lördagen den 14/4.

Tack för mig!

Inlagt 2015-04-22 12:08 | Läst 3183 ggr. | Permalink
Skön "filtereffekt"! Mycket fina bilder från festivalen i vackert vårväder! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2015-04-22 21:08
Hej! Yvonne. Tackar så mycket för den kommentaren!
Hälsn!
Läckert Jan! Nästan lite skön HDR över dom och jag gillar den extrema vidvinkeln som gör att dina bilder sticker ut från andras! =)
Bra jobbat!
Svar från ehrsa 2015-04-22 21:11
Hej! Heléne. Ett kraftigt vidvinkel fungerar väldigt bra när det är mycket folk! Man kan vara nära och ändå få med mycket i bild, och det mesta blir skarpt! Tycker vidvinkeln speglar bra hur det upplevs också i verkligheten. Och det är verkligen väldigt vackert!
Hälsn!
Ett myller av folkliv och blommor. Det är mäktigt i Kungsan då körsbärsträden blommar, nästan som om folk tillber dem. Hade någon med sig en papegoja i koppel? dessutom.
jag var där förra året, egentligen lite för sent (trots att det var tidigt på morgonen ;)) men även då blombladen faller så är det fint. Rosa överallt, både på marken, i luften och på träden.
Svar från ehrsa 2015-04-22 21:17
Hej! Margareta. Ja, det är faktiskt väldigt mäktigt, och det är nog för att det är så mycket glada människor där som gör att det är extra trevligt att se det här! Förhållandevis mycket japaner ser man där också, för dom så är det väl nästan lite religion det här med Körsbärsblommor.. Och det stämmer, det var en kvinna där som rastade sina två papegojor till och med.. :-)

Jag hade ett ärende i city idag onsdag, och passerade då Kungsträdgården via cykel återigen, och idag onsdag så var det maximal blomning kunde jag se, det borde hålla sig så några få dagar till, innan blombladen börjar falla..
Hälsn!
Det ser väldigt trångt ut, typiskt Stockholm. Men jag skulle ju ändå gärna se detta. Jag har inte lyckats med det ännu och dina bilder gör ju mej frestad.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-04-22 21:23
Hej! Lena. He he, ja de här blommande Körsbärsträden gillar många att se, och det är faktiskt alla de glada människorna som gör att det blir extra trevligt med den här upplevelsen! Jag passerade Idag Kungsträdgården via cykel, passade på att kolla "blomningsgraden", och idag onsdag så var allt utslaget maximalt, det var extremt vackert! Antar att det håller sig så några få dagar nu innan blombladen börjar falla.. Idag var det färre med folk, en vardag.. men det var ändå inte lite med folk där. Åk dit, det är värt det! Men bladen börjar nog falla rätt snart..
Hälsn!
Många fina bilder och mycket folk
Jag kom inte dit i lördags
Hoppas hinna dit på lunchen i morgon i stälelt
Svar från ehrsa 2015-04-22 22:17
Hej! Bengt. Det blommar som bäst just nu! Så du lär inte bli besviken! Tack!
Hälsn!
En ordentlig kaskad av färger i dina bilder idag:) Jag tycker det är effektfullt. Dessutom ett attans myller av folk, en stund skulle jag stå ut med det men inte alltför länge.
Svar från ehrsa 2015-04-24 20:06
Hej! Ja, det blir väldigt färgrikt bland alla dessa blommor och människor! Fördelen med att det är mycket människor är att det då också blir väldigt mycket motiv.. Men även jag lämnade området efter drygt en halvtimme, det fick räcka! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Kikade in här också.
Underbara bilder dessa också med mycket folk med olika klädsel med mera.
Måste fråga om papegojan bor den där eller.
Har sett den i flertalet bloggar.
Ha fin måndag på dig
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-04-27 22:52
Hej! Gun-Inger. Ja, det finns många objekt att fota när det är så här mycket folk! Kvinnan tycktes ha två papegojor som hon tagit med sig ut, och som hon luftade lite extra här i Kungsträdgården. Tack för kommentaren!
Hälsn!