Att spegla det jag gillar.

Himlen brinner..

Inte varje kväll, men ändå ganska ofta så bjuds det på lite speciella solnedgångar.. som denna lördagskväll! Ofta tror folk att man överdriver när man nämner solnedgångarna i väst.. jag tycker inte det.. Fotat med olika brännvidder från 20 - 400 mm.

Känns inte överdrivet att säga att himlen brinner.. sett inifrån..

Det började blygsamt..

Solen gick ner i väst bakom fastigheterna vid Hägerstensåsen på ett smakfullt sätt.. Har inte rört färgerna, de är direkt från RAW-filen..

När solen gått ner så började det riktigt vackra..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-13 23:05 | Läst 967 ggr. | Permalink
Ja, man undrar hur vi tänker när vi talar om banala soluppgångar och solnedgångar. Tack för att jag blir påmind hur mäktigt vacker en solnedgång kan vara!
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2018-10-14 11:23
Hej! Visst kan solnedgångar också vara 'banala' men det gäller nog egentligen bara när det är helt molnfritt, då händer liksom inget.. Men finns det en del moln med när solen går ner, då blir det ofta spännande! Man bjuds på rena skådespelet ibland, som just den här lördagen! Och 'skådespelet' ser aldrig likadant ut, det är som en ny föreställning varje kväll.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Snyggt, jo det ges många fina vyer åt väst på kvällarna
Svar från ehrsa 2018-10-14 11:26
Hej! Ja, det bjuds verkligen på fantastiska föreställningar mot väst! Och aldrig ser det likadant ut heller.. Men det gäller att det finns moln med på himlen när solen går ner, annars blir det ganska 'platt'.. Tack! Peter.
Hälsn!
Härliga molnformationer och jag faller nog mest för de med svart siluett av Stockholms takåsar mot den röda himlen, Ha en fin dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-14 11:35
Hej! Håller med att det blir både fint och mäktigt när solskivan försvinner bakom fastigheterna så här! Det blir en jämförelse som man förstår på något sätt.. en solnedgång kan ofta vara ganska suddig beroende på hur solstrålarna går genom atmosfären, men har man annat med i bilden som är skarpt så fungerar bilden bättre tycker jag, lite så blir det med bilderna där fastigheterna finns. Tack! Yvonne Njut av den fina Brittsommaren!
Hälsn!
Fantastiska skådespel. Så vackra färger.
Dom med siluetterna fastnar jag nog mest för.
Svar från ehrsa 2018-10-14 11:41
Hej! Det blir väldigt mäktigt när man ser den nedåtgående solskivan bakom fastigheterna så här! Solen är ofta ganska suddig med sina strålar som går genom atmosfären, så det känns som bilderna blir mycket bättre när det finns något skarpt med i förgrunden, så som fastigheterna här! Ett fantastiskt skådespel är det i alla fall, lite då och då.. och den ena solnedgången är aldrig den andra lik.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det blev många nyanser av rött och gult och det är alltid lika fashinerande med solnedgångar. Min favorit blir bild nr. 3 uppifrån med den stora solen som försvinner bakom husen.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2018-10-14 11:47
Hej! Ja, det är mäktigt med dessa återkommande vackra solnedgångar, de blir aldrig tråkiga! Gillar också bilderna där solen försvinner bakom fastigheterna, det blir ett fint perspektiv på något sätt! Solen blir ofta ganska oskarp när solstrålarna går genom atmosfären så det är väldigt bra att ha något i förgrunden som är skarpt! Man känner bra 'storheten' i det hela.. på något sätt.. Tack! Stig. Ha det så bra i det fina Brittsommarvädret!
Hälsn!
Läcker solnedgång! Himlen brinner helt klart.
Gillar bild nummer 3 extra.
Fina bilder!

MvH
Johnny