Att spegla det jag gillar.

Hittade en bäck..

som jag hade glömt.. Jodå, denna bäck har jag sett hur många gånger som helst, och där finns alltid Strömstarar vintertid, men jag hade faktiskt glömt den.. Jag åkte ditåt för att titta på de fina skridskoisarna som finns nu på alla sjöar, men när jag klev av bussen 15 minuter från Slussen så slog det mig, bäcken!! Måste kolla efter Strömstare, och kanske fina isformationer!

Så här var det i den lilla bäcken mellan Dammtorpssjön och Järlasjön i Nacka:

Började titta efter en ev. Strömstare nedströms den mesta forsen.

Fick syn på en när den flög iväg.. den landade på en gren i vattnet längre bort..

Sen försvann den.. troligen åt detta håll!

Sen lämnade jag detta fina vatten..

Efter det så gick jag och kollade skridskoisarna, som var extremt fina..

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-05 00:03 | Läst 1791 ggr. | Permalink
Vatten, så mycket vatten... Tänk att vatten kan vara så fullt av liv och känsla! Iskallt men det inger ändå en varm känsla! Kan tänka mig att du haft en fin dag, vågade du dig upp på skridskor? Mvh
Svar från ehrsa 2015-01-05 09:57
Hej! Ja, vatten är fantastiskt, i alla dess former! Har problem med ett knä denna säsong, annars hade jag varit ute och åkt alla möjliga dagar, så som jag gjort minst 25 år tillbaks.. Nu blev det en fin promenad med kameran istället! Tack! Camilla.
Hälsn!
Fina vinterbilder !
Var till "min" lilla bäck i går. Men där var så lite vatten och is så den var inte så spännande.
I din bäck ser det ut att vara en väldans fart.
Härligt med strömstaren, jag har inte sett någon ännu i år.
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-01-05 10:10
Hej! Tror att de senaste dagarnas töväder, när den lilla mängd snö som fanns här smälte, så räckte det för att ge några dagar med högre flöde i den här lilla bäcken. Om en vecka är det antagligen mindre med vatten här, om det inte kommer mer nederbörd. Men det är väldigt fint! Skulle ha behövt ett stativ bara.. så man kunde fått lite bilder med längre slutartid! Strömstaren var trevligt, det är nog några år sen jag såg en senast. Jag ska "jobba" lite mer på den framöver, den var svår att komma nära igår. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Vackra bilder med fina färger och speglingar. Du har i sanning mycket fint inom räckhåll. Håller tummarna, att ströstaren ska hamna inom fotavstånd, även om miljöbilderna var bra nog.
Eva
Svar från ehrsa 2015-01-05 17:48
Hej! Tack! Eva. Lite märkligt att jag inte tänkt på denna bäck tidigare.. Den är lättillgänglig med kommunala medel, och den tycks kunna bjuda på fina bilder också, även om Strömstaren var lite svår igår! Men nu när jag är "påmind" igen om denna bäck så lär det bli fler besök, och fler försök..
Hälsn!
Fantastiskt vackra bilder!
Katarina
Svar från ehrsa 2015-01-05 17:49
Hej! Tack snälla, för den kommentaren!
Hälsn!
Vackra bilder rakt igenom, mycket fint med speglingarna
Svar från ehrsa 2015-01-05 17:52
Hej! Ja, jag ser i efterhand att speglingarna i olika färger nog inte var så dumt! Det ser ju inte ut som vinter direkt.. Krusningarna på vattenytan vid Strömstaren är på grund av kraftig vind som ibland letade sig ner i ravinen där, då försvann speglingarna stundtals. Tack! Annelie.
Hälsn!
Fina vattenbilder! Och i sjunde sticker Bergatrollet själv upp huvudet ur vattnet! ;-)
Svar från ehrsa 2015-01-05 18:35
He he, Ja, fast jag tycker han syns redan i 6:e bilden.. men bara ena ögat syns där! Tack! Christer
Hälsn!