Att spegla det jag gillar.

I 'serien' spännande solnedgångar..

Det händer med viss regelbundenhet att solens nedgång överraskar.. så blev det ikväll!

Tidigare varianter på samma tema, nu under sensommaren..

Tack för mig!

Inlagt 2020-09-08 23:23 | Läst 593 ggr. | Permalink
Himla tur du inte bor i huset till höger och längst ner, mycket vyer vi hade
gått miste om då ;)
Dom 2 första var ju lite speciella..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-09-09 11:56
Hej! Ja, längst ner då hade jag inte bott här.. När jag tackade ja till den här lägenheten så var jag här och tittade i mitten på november och det råkade vara en solig eftermiddag, då såg jag att solen sken in på våning 7 och 8 vid 14-tiden. Kan den skina in i mitten på november då måste det vara bra.. Ja de 2 första bilderna från igår var fantastiskt vackra, lite som en utspärrad Påfågelstjärt! Såg det inte komma, plötsligt såg det bara ut så där! Tack! Gunte.
Hälsn!
Vackert, de var fina allihop. Vi är ju mycket på kolonin på sommaren och där ser vi tyvärr inte så mycket solnedgång, jag får vänta till längre fram i höst.
Svar från ehrsa 2020-09-09 12:00
Hej! Ja, västläget här och fri himmel ger ibland riktiga överraskningar, som igår kväll! Blev överraskad själv, såg det inte komma förrän jag var mitt uppe i det! Såg lite ut som en utspärrad Påfågelstjärt.. Tack! Peter.
Hälsn!
Härliga hösthimlar! Höst och vår bjuder på fantastiska himlaspel som du visar här. Ett extra plus till bilden där du visar hemkänslan med tända lampor och den "tända" himlen där ute! Ha det bra!
Svar från ehrsa 2020-09-09 12:05
Hej! Ofta överraskar himlarna mig som igår kväll, jag var inte alls beredd! Var vänd mot TV:n men såg plötsligt det röda i ögonvrån.. då blev det bråttom! Sen förändras skådespelet snabbt vartefter solen sjunker! Håller med, ibland blir det fint med lite 'perspektiv' inifrån.. Även fast jag har tillgång till 14 mm. på fullformat så får ändå inte hela himlen plats på bilden.. Bild 2 nedifrån är ett panorama av 2 bilder. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Hej Jan - smukke billeder allesammen, men nummer 5 får min stemme i denne serie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-09-09 17:18
Hej! Tack Erik! Ibland är kvällarna fantastiska, i några minuter..
Hilsen!
Du har verkligen läge att fota det vackra som händer på himlen. Dom första när man ser strålar var verkligen vackra.
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-09-09 21:50
Hej! Ja, jag blev överrumplad här.. tittade åt vänster på Tv:n inne i lägenheten när jag plötsligt såg en röd strimma i ögonvrån.. Då blev det bråttom! De röda strålarna var ännu kraftigare innan bild 1 togs här, men jag fick först fram två kameror med fel objektiv.. den understa var den rätta med ett 14-24 mm. zoom f/2,8 på min gamla D800E. Det här fipplandet med kameror gjorde att en hel del sekunder hann gå och jag såg att strålarna avtog lite innan första bilden togs, men det får ändå duga tycker jag själv! Alla mina kameror hänger på en krok straxt innanför balkongdörren till vänster med lite olika objektiv, redo att greppas men jag var inte snabb igår.. :-) Kamerorna kan anas på väggen till vänster om balkongdörren i bild 5.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!