Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Badbuss..

Det är väl tredje säsongen nu som man ser denna skapelse på Stockholms gator och vatten.. Men inte är den vacker.. och den lockar inte mig.. Men det är klart, man slipper kanske köer genom stan.. kanske svårt att hitta någonstans att ta sig upp.. utom just här..

Vid Källhagen nära Djurgårdsbrunnsviken..

Tack för mig!

Postat 2018-05-22 19:59 | Läst 820 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

'10 000 meters klubben'..

Nåja, kanske inte 10 000 meter.. 100 meter kanske.. Gissar att Tornseglarna är de enda fåglar som lever nästan hela sitt liv i luften med allt vad det innebär.. i alla fall vad gäller 'Svenska' fåglar. Även parningen genomförs i luften! Först därefter lägger dom sig på sitt bo och gör ett undantag från allt flygande dygnet runt.. Jag har inte heller sett någon inflygning till något av de bon som dom har under takplåtarna än trots att dom varit här i flera dagar, men det är väl så att först måste dom nog para sig.. Fotat med 200-500 mm.

Några bilder från en fin kväll, kanske var det lite romantik i luften..

Tack för mig!

Postat 2018-05-20 23:54 | Läst 761 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En sommardag i stan..

Och dessutom sommar redan i maj.. lite märkligt är det! Igår var det ändå lagom varmt, kring +20°, efter att det nästan känts lite kyligt i ett par dagar.. man vänjer sig fort med sommarvärme! Plötsligt när det blev 'normalvärme' ett par dagar så kändes det lite kallt.. Men nu är vi tillbaks i sommaren igen! Då sätter jag mig gärna på cykeln och tar mig i maklig takt genom stan och vidare ut på och runt Djurgården i Stockholm, då har man fått både en dos av sommarbruset i stan och en dos natur med sjungande Näktergalar och Grönsångare och de andra vanliga sjungande fåglarna.. Fotat med 20 mm.

Eftermiddagens cykeltur.. började med 'modellfoto' vid Skeppsbron..

Fotades i farten.. någon annan gjorde den riktiga fotograferingen..

Blasieholmen..

Bentley eller Segway..

Strandvägen..

Sommarvy i gräset på Djurgården..

Selfie..

Äppelblom..

Sommarnjutning..

En gammal och ovanlig Porsche..

Fin cykelväg genom lummig lövskog..

Lövsångare, Grönsångare, och en Näktergal är det som mest hörs..

Fika fick det bli i skuggan vid 'Kruthuset' nära Hundudden..

Fortsätter rundan runt Djurgården..

Strandvägen..

Hemåt via Strömbron..

Tack för mig!

Postat 2018-05-20 12:19 | Läst 840 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Jodå, nu är dom igång..

Igår var första gången jag såg Tornseglare här, men det kändes tveksamt om dom tillhörde kvarterets busflygargäng.. kanske det bara var fåglar som skulle vidare norrut..? Så tanken var då att har 'mina' Tornseglare kommit så ser jag nog detta idag, men jag har inte sett en enda Tornseglare här under dagen.. tills nu ikväll! Nu kom dom plötsligt i tät anfallsformation och busflög förbi här flera gånger i hiskelig fart.. Då är det 'mina' Tornseglare som är här! Och dom har varit kvar nu hela kvällen, kanske 6 stycken just nu, men troligen blir det betydligt fler dagarna framöver.. Så jag får väl slutligen konstatera att just 'mina' Tornseglare kom 4 dagar för tidigt i år.. men vad gör det.. sommaren har ju varit här en tid, så dom gjorde helt rätt tycker jag! Så nu blir det kvällsföreställningar varje kväll ända in någon vecka eller två i augusti..

Bilder från ikväll..

Ibland går det långsamt..

Ibland går det fort..

Ibland går det lite hur som helst..

Jagande varandra..

Ofta i grupp..

Tack för mig!

Postat 2018-05-16 22:44 | Läst 958 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Lite ur led är nog tiden..

Fick den slutliga bekräftelsen på att sommaren verkligen är här på morgonen när jag åt frukost på balkongen.. Plötsligt hörde jag ljudet av en Tornseglare.. men jag såg ingen, var det bara inbillning och önsketänkande kanske..? Näe, jag brukar inte inbilla mig saker! Ett par minuter senare blev det bekräftat, två Tornseglare flög förbi med rak kurs hur tydligt som helst! Innan frukosten var avklarad så hade jag säkert sett 10 Tornseglare.. :-) Hur mysigt som helst! Men jag lyckades inte fota någon, än.. dom är verkligen svåra! De senaste tre åren så har dom dykt upp här exakt den 20:e maj, idag är det den 15:e maj.. Om det här var 'mina' Tornseglare som häckar och håller till just här får dagen utvisa, eller om det bara var Tornseglare som passerar förbi på sin väg norrut.. vi får se! Det fina sommarvädret som har varit under en tid har troligen gjort att Tornseglarna har snabbat på sin färd norrut lite extra.. Dom är annars en art som brukar vara extremt punktliga, ungefär som Sädesärlor också är!

Nu är det kväll och det har flugit förbi två Tornseglare även på kvällen, men inte på det sätt som de som bor just här brukar göra.. Det här var mer lite av karaktären 'förbiflygningar' och inte mer.. Men nu när de första Tornseglarna har anlänt så är det den slutliga bekräftelsen på att det är sommar nu! Dessutom hörde jag min första Näktergal idag vid Isbladskärret på Djurgården..

Kvällens Tornseglare som mest gled förbi här.. En gammal individ med 'vit' haka.. En sån brukar finnas här bland 'mina' Tornseglare, kanske den tillhör gänget här trots allt..?

Jag lär nog återkomma i frågan.. :-)     Tack för mig!

Postat 2018-05-15 21:57 | Läst 833 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa