Att spegla det jag gillar.

Undran..

Varför är det så få kvinnor som bloggar med bilder här numera? Just när detta skrivs så finns det på 'förstasidan' här 27 st. bloggar, varav en är skriven av en kvinna.. var finns de andra kvinnorna? Jag tyckte det var fler kvinnor som bloggade här förr, nu är det mest en massa 'gubbs' som bloggar här (jag är en av dom, och bloggar kanske 1-3 gånger i veckan).. Dessutom verkar flera av dessa 'gubbs' gå in för att publicera så många bloggar som det bara går per dygn.. Har noterat exempel på 7 bloggar per dygn med endast en bild i.. detta vid flera dygn från samma bloggare.. vad är tanken med det? Är man ute efter att 'dominera' bloggen.. eller vad handlar det om? Varför inte lägga de 7 enskilda bilderna i en och samma blogg, en gång per dygn istället, eller ännu mer sällan.. Det som händer när man 'masspublicerar' flera bloggar per dygn är att man snabbt 'trycker bort' övriga bloggares bloggar från förstasidan.. och jag tror att många av oss sällan går till sida två eller sida tre bland bloggarna och tittar, så är det för mig.. Just detta var det en kvinna som uttryckte sitt missnöje om för ett par år sedan här, hennes skrivna blogg med bilder försvann redan samma dag från den första sidan medans andra bloggare (män) hade lagt ut ett flertal bloggar på kort tid som tryckte bort hennes blogg.. jag tror inte att jag har sett henne här på bloggen sedan dess.. Själv så orkar jag inte skriva kommentarer till alla bloggar när det bloggas för många bloggar per dygn från samma bloggare.. det går inte att tycka nått konstruktivt inför varje enskild bild och blogg, när det endast är en bild i bloggen och flera bloggar per dygn.. Jag tycker det borde finnas en begränsning på bloggandet här!

Kanske högst en blogg per dygn, eller vartannat dygn! Varför ska man kunna blogga obegränsat med bloggar här och därmed 'dominera' bloggen? Det känns rätt så 'manligt'.. och jag tror att det skrämmer bort kvinnor från bloggen! Kvar här är snart bara vi äldre män, det blir väldigt tråkigt! Det känns som något är fel här..

/Jan E.

En blogg med endast en bild..

Postat 2018-12-06 12:07 | Läst 906 ggr. | Permalink | Kommentarer (21) | Kommentera

Novemberljuset, 'satt' på Gråsiskorna just denna fina fotodag..

De sista dagarna i november och de första nu i december har inte varit speciellt roliga.. mycket gråväder och milt! Men de första dagarna i förra veckan så var det blå himmel här och fotoljuset kunde egentligen inte ha varit bättre, dessutom bjöd en del fåglar lite extra på sig, som Gråsiskorna! Därför blir det bara bilder på de vackra Gråsiskorna här, dessutom i ett fint ljus, så november är inte alltid så tokig.. Gråsiskorna har funnits här i varierad mängd sedan oktober, kanske dom är som flest nu.. och platsen är som vanligt mitt närområde Tantolunden på Södermalm, och jag hann bara gå endast 30 m. in bakom Zinkens vandrarhem så fanns dom där.. Fotat med 200-500 mm.

Tack för mig!

Postat 2018-12-02 23:38 | Läst 595 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera