Att spegla det jag gillar.

Novemberljuset, 'satt' på Gråsiskorna just denna fina fotodag..

De sista dagarna i november och de första nu i december har inte varit speciellt roliga.. mycket gråväder och milt! Men de första dagarna i förra veckan så var det blå himmel här och fotoljuset kunde egentligen inte ha varit bättre, dessutom bjöd en del fåglar lite extra på sig, som Gråsiskorna! Därför blir det bara bilder på de vackra Gråsiskorna här, dessutom i ett fint ljus, så november är inte alltid så tokig.. Gråsiskorna har funnits här i varierad mängd sedan oktober, kanske dom är som flest nu.. och platsen är som vanligt mitt närområde Tantolunden på Södermalm, och jag hann bara gå endast 30 m. in bakom Zinkens vandrarhem så fanns dom där.. Fotat med 200-500 mm.

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-02 23:38 | Läst 608 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder på gråsiskorna
Svar från ehrsa 2018-12-03 10:27
Hej! Ja, här stämde det mesta.. bra ljus och samarbetsvilliga siskor! Gråsiskorna är oftast rätt så nervösa när dom är i flock, men även då kan dom överraska och plötsligt komma väldigt nära, så var det just här.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det var verkligen ett fint ljus du gavs för pippina i flera bilder!
Svar från ehrsa 2018-12-03 10:30
Hej! Ja, här hade jag tur! Kan nog inte önska mig bättre förhållanden.. speciellt inte i november! Gråsiskor kan ibland uppvisa ett beteende där dom inte alls är skygga, så var det just den här gången.. Naturen överraskar ibland skulle man kunna säga! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Otroligt fina bilder på gråsiskorna och ljuset var verkligen bra. November kan vara riktigt fint.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-03 10:37
Hej! Känns som jag inte hade något mer i övrigt att önska när jag mötte dessa fina fåglar.. ibland stämmer allt kändes det som! Dom är alltid lite smånervösa i flock, men även då så struntar dom ibland i att vara rädda och bara fortsätter att äta sina fröer.. så var det här! Jag hann bara gå 30 m. in i lunden på min 'promenad' så mötte jag dessa fåglar.. även en Rödhake visade sig här, den får jag ta med i nästa blogg.. Tack! Lena.
Hälsn!
Jättefina bilder på gråsiskorna. Bild 21 är min favorit!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-12-03 10:41
Hej! Visst är dom vackra dessa 'vinterfåglar'.. Det är ju fåglar man aldrig ser här under sommaren, då är dom uppe i norr och häckar fjällnära.. men nu under vintern kan man se dom i mängd i våra trakter.. jag tycker det är mer spännande fåglar här denna årstid, än under sommaren.. Tack! Eva.
Hälsn!
Vilket vackert ljus !
Många vackra bilder på siskorna.
Det finns väl fortfarande mycket vilda frön att äta så det dröjer nog innan dom kommer till min matning.......om dom nu kommer :-)
Svar från ehrsa 2018-12-03 10:55
Hej! Ja, visst blev det fint! Bättre förhållanden får man nog inte i november.. Här i 'lunden' verkar dom fortfarande ha en del med fröer kvar bland 'koloniodlingarna', så var det just här, ändå så finns det en 'aktiv' liten fågelmatning bara 10 meter ifrån där dessa bilder togs, men där ser jag dom aldrig.. jag har nog aldrig sett Gråsiskorna vid någon fågelmatning här.. däremot så kan dom hålla till nära fågelmatningar! Jag tror att det finns en trygghet i att vara nära andra 'småfåglar', det är väl lite som man brukar säga att 'fåglar drar fåglar'.. även om det inte är samma art.. dom kommer nog till dig också, när allt annat också dyker upp.. Men det vore nog bra om det kom en del snö och att det blir kallare, då kan det nog hända mycket vad gäller fåglarna.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Många fina bilder Jan!

Ljuset är fint. Fin bakgrund på flera bilder höjer också njutningen av att se bilderna.

Daniel
Svar från ehrsa 2018-12-03 11:25
Hej! Ja, det var ett sånt där tillfälle när allting stämde.. ibland är det ju så, ja du vet.. Kunde nog inte haft bättre förhållanden.. siskorna är ju ibland väldigt nervösa, eller så är det tvärtom och man kan komma dom riktigt nära och dom bryr sig nästan inte.. så var det här! Det är såna här tillfällen som gör det så roligt att fota fåglar! Tack! Daniel.
Hälsn!
Som vanligt mycket fina bilder. Jag har själv många gråsiskor utanför i en björk men dom sitter alldeles för högt upp och dessutom är det alldeles för mörkt.
Sten
Svar från ehrsa 2018-12-03 12:44
Hej! Har också sett dom ofta hängande högt uppe i nån Björk den här hösten, men nu har dom också hittat ner till växterna och dess frön på marknivå, och just när dessa bilder togs så var förhållandena bästa tänkbara! Men visst är det mörkt nu.. idag är det en sådan dag här.. På onsdag och torsdag verkar det kunna bli fina och soliga dagar, även uppe i dina trakter, finns det ingen bäck med Strömstare i närheten..? Du får ta fram kameran onsdag och torsdag, innan den beckar igen.. Tack! Sten.
Hälsn!
En fin samling i härligt ljus.
Tommy
Svar från ehrsa 2018-12-03 16:53
Hej! Ja, ibland stämmer allt.. det här var en sån dag! Rätt ljus och Gråsiskorna var samarbetsvilliga och inte så smånervösa som de oftast brukar vara.. Det var ett sånt där fototillfälle som man lägger på minnet! Tack! Tommy.
Hälsn!
Fina små pärlor i snåren! Ibland behöver man inte gå långt för att hitta motiven.
//Tommy
Svar från ehrsa 2018-12-03 21:32
Hej! Ja, dom blev verkligen fina här i det njutbara novemberljuset (hur ofta kan man säga så..)! Inga förhållanden för mig som fotograf kunde nog ha varit bättre.. inte som jag kommer på i alla fall! Ljuset var perfekt och siskorna var samarbetsvilliga, så är det inte alltid.. Blir det inga bra bilder då.. så beror det på mig.. :-) Tack! Tommy.
Hälsn!
När börjar du sälja fågelböcker?
Otroligt vackra foton allihop :)
Svar från ehrsa 2018-12-03 21:40
He he! Tack! Joakim. Nä, jag nöjer mig med att 'sitta under Korkeken' (fota), och 'lukta på blommorna' (redigera bilderna).. för att travestera ett snart kommande TV-inslag vid 15:00.. :-) Och slutligen lägga ut de bästa bilderna här.. sen vill jag bara ta nya bilder! Motiv finns det ju.. :-)
Hälsn!
Fina bilder och mycket trevligt ljus! Har också fotat gråsiskor senaste dagarna dock med ett väldigt gråmörkt ljus. Tjusiga är de med sitt röda inslag i dräkten.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-03 21:57
Hej! Jag gillar verkligen Gråsiskor, för oss så är dom ju 'vinterfåglar' dessutom, man ser dom aldrig under sommaren, och så är dom lite extra vackra! Ibland så överraskar dom också med att vara tämligen orädda för oss människor, samtidigt som dom alltid är lite smånervösa i 'flock'.. Förutsättningarna var optimala här, både med ljuset och hur fåglarna 'betedde sig', det kan nog inte bli bättre! Tack! Johnny.
Hälsn!
Imponerande serie bilder..den fina färgskalan passar bra till fåglarna.
Har tyvärr inte träffat på någon siska denna hösten.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-12-04 17:09
Hej! Här stämde allting för en som gärna fotar fåglar! Solen stod som högst (novemberhögst..) solen i ryggen.. och siskorna var på bra humör i det vackra vädret.. ibland är dom ganska nervösa i 'flock', men även i flock så kan dom uppvisa ett beteende som här, dom är istället ganska orädda.. ungefär som Gråsparvar.. jag har varit med om det flera gånger tidigare, dom kan vara ett par meter ifrån och flyger inte iväg.. det är ungefär som att när man väl är innanför deras 'normala' närhetsgräns, ja då kan man nästan få komma hur nära som helst.. man är accepterad! Såg kanske ett 50-tal Gråsiskor idag utefter Årstaviken under en promenad på eftermiddagen, så dom finns rätt så frekvent här.. men den här vintern är det väldigt lite med Grönsiskor, även om jag såg några i början på oktober, men nu är det ett tag sedan jag såg några! Grå och Grönsiskor brukar jag vintertid se i samma flockar. Tack! Gunte.
Hälsn!