Att spegla det jag gillar.

Jodå den finns kvar, den lille mästersångaren som ändå sjunger så stort..

Och det är Gärdsmygen vid Isbladskärret på Djurgården i Stockholm som jag menar.. Hade en blogg för någon månad sen med antagligen samma Gärdsmyg, åtminstone så är det i samma skuggiga område som förra gången, och den lille 'mästersångaren' fortsätter att sjunga stort! Fotat med 80-400 mm.

Smygen..

Det finns mycket annat fint här också.. Får en känsla av att mycket kommer vara utblommat innan midsommar..

Fortfarande sjunger Koltrasten!

Maskrosor är ju vackra även så här..

En del börjar bli beslöjat.. någon har jobbat bra med sina trådar..

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-02 23:22 | Läst 1000 ggr. | Permalink
Fint på gärdsmygen, har inte sett någon på några månader nu
Svar från ehrsa 2018-06-03 11:35
Hej! Visst är den fin Gärdsmygen! Och så länge som den fortsätter att sjunga så är den ganska lätt att hitta, dessutom exponerar den sig gärna, tror den vill ha applåder för sin fina sång.. :-) Du får ut och leta i nått skuggigt och delvis buskigt område! Lyssna efter sången.. Tack! Peter.
Hälsn!
Väldigt fin serie, både gärdsmygen och blommorna!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-03 11:39
Hej! Man blir lite förvånad att man hittar så mycket fint på ett så litet område, kanske bara 30 meter utefter en stig.. inte mer! Börjar kännas som 'det mesta' snart är över, speciellt om det inte kommer rejält med regn snart.. Men det är inte så långt till midsommar, då kommer väl regnet.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Hej Jan.
Den synger også her uden for vinduet, men jeg ser den kun i et meget hurtigt glimt.
Mange mange flotte billeder i denne serie.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-06-03 18:07
Hej! Normalt så är den svår att hinna fota här också, den flyttar på sig hela tiden.. men just när den sjunger så verkar det som den oftast sitter still, och den vill visa upp sig dessutom! Men snart slutar den säkert att sjunga och då försvinner den och blir 'svår' igen.. Fin är den i alla fall! Tack så mycket Erik!
Hilsen!
Gärdsmygen på stubbarna är mycket fin. Gillar även din övriga bilder. Dom få gånger jag varit till skogen har det varit märkvärdigt tomt med gärdsmyg. Rödhaken har det dessbättre varit fler av.
Sten
Svar från ehrsa 2018-06-03 18:14
Hej! Ja, man får vara glad att Gärdsmygen fortfarande sjunger så fint, det är bara då den sitter still en liten extra stund, dessutom sätter den sig ofta på en plats där den syns rätt så bra! Dom slutar väl sjunga snart och glider väl in i skuggorna igen.. Rödhakar har jag både sett och hört ovanligt många den här våren, senast härom dagen hörde jag ett par stycken.. Tack! Sten.
Hälsn!
Fina bilden på den lille gärdsmygen !
Det blommar över lite för fort nu.
Midsommarstången kanske får kläs med höstastrar i år :-)
Svar från ehrsa 2018-06-04 18:57
Hej! Ja, man blir glad att Gärdsmygen åter visar upp sig så fint! Vet inte hur länge till den sjunger, men det verkar som att så länge som den fortsätter sjunga så visar den också upp sig lite extra, kanske i en hel minut t.o.m.. :-) Känns som den vill ha lite publik.. Ja, man undrar med alla blommor.. vilka tar vid under resten av sommaren.. den kan ju bli lång! Bara det finns björklöv till stången så blir det nog bra.. finns säkert lite fint 'ogräs' också.. Ikväll får det bli årets första Svenska jordgubbar.. Finnerödja dessutom.. fantastiskt! :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Så fint på mästersångaren.
Ser även här hemma hur spindlarna jobbar på för högtryck nu.
Svar från ehrsa 2018-06-04 19:05
Hej! Man blir lite extra glad varje gång man får höra och även se den här lilla mästersångaren! Så länge som den sjunger så visar den också upp sig lite extra, så det gäller att passa på nu att försöka fota den! Det är lite samma som Rödhaken, den sätter sig också lite extra synligt när den sjunger, då har man lite bättre chans att fota den! Men här känns det som att Rödhaken har tystnat för i år nu.. Ja, det är väldigt vad mycket trådar som spinns nu! Dom blir rätt fina i motljus och lite mörk bakgrund! Tack så mycket Margareta!
Hälsn!