Att spegla det jag gillar.

Kanske pandemin är över..

Har nog missat den infon.. Det var känslan när jag cyklade förbi i mitt närområde nere vid Årstaviken igår, det var lika fullt med folk där som det är alla somrar när vädret är fint och vattnet är badvänligt! Dessutom kommer folk hit från förorterna med T-bana eller bilar, det syns på frånvaron av lediga bilparkeringar.. Det finns ju bad även i Mälaren västerut och i sjöar som är närmare, men det är ofta in till stan folk åker, antagligen för att 'trängas' just här.. lite mystiskt,  speciellt i dessa Coronatider.. samma 'problem' är det ju på Kungsholmen också, vid Hornsbergs strand.. får nog cykla dit och spana lite också..

Sett igår i mitt närområde när jag varit på en cykelrunda söder om stan.. 'Tanto beach'..

Det är i fastigheterna där uppe som jag bor!

Så slutsatsen är nog att pandemin är över.. eller så får den kanske extra fart..     Tack för mig!

Inlagt 2020-06-11 13:25 | Läst 572 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina sommarbilder och det ser ut som covid-19 tagit semester. Tror inte den svenska modellen med eget ansvar fungerar i de yngre generationerna. Eller så bryr de sig inte eftersom det är de äldre som dör. // Jörgen
Svar från ehrsa 2020-06-11 17:59
Hej! Ja, så fort som det blir lite 'sommar och sol' känsla ute så förloras respekten för den här pandemin som faktiskt pågår även nu.. Hörde så sent som idag att minskningen av smittade håller på att plana ut.. det är alltså ingen minskning längre.. det kan man förstå när man ser hur folk tycks förlora respekten för sjukdomen.. Och även de yngre kan ju bli svårt sjuka, även om det oftast är värre för äldre.. Hoppas du mår bättre! Tack! Jörgen.
Hälsn!
Troligen är pandemin mer över oss än över. När man ser dessa bilder så är man glad att man kan ligga i utesoffan på kolonin i lugn o ro
Svar från ehrsa 2020-06-11 18:13
Hej! Ja, inte är den här pandemin över än, den saken är säker.. Men vi Svenskar tror nog att bara för att det är sol och varmt så är det ingen fara längre.. Men sjukdomen kan finnas närmare än man tror, det är bara drygt en vecka sen jag pratade med min granne som bor till höger om mig i trapphuset, han har haft sjukdomen, så även hans tjej och ytterligare nån släkting till henne, dom tillhör de som tog med sig smittan hem efter skidåkning i både Italien och Österrike.. skjukdomen spreds massivt därifrån men även från andra länder berättas det om på nyheterna så sent som idag! Närmare 1 miljon svenskar hade rest utomlands i samband med sportlovsperioden nämndes det också om idag, det är nog inte så konstigt att sjukdomen spreds så massivt hit till just Sverige.. Hur smittspårar man 1 miljon Svenskar som kommer hem från utlandet? Soffan låter kanon, balkongen likaså.. Tack! Peter.
Hälsn!
Nog kan man tro att pandemin är över när jag ser dina bilder. Håll avstånd verkar i alla fall inte råda. Blir både arg och ledsen när folk inte tar råden på allvar. Tänker på alla sjuka, döda och de som arbetar inom vården, det är ett hån mot alla dem. Vad fint du verkar bo med närhet till grönska och bad. Nog för att man skulle önska att allt kunde återgå till det normala, men till dess..... Ha det bra i sommarvärmen!
Svar från ehrsa 2020-06-11 18:24
Hej! Ja, känslan är till 100% att det inte är någon pandemi längre.. den försvann antagligen så fort som det blev varmt och soligt.. man kan bara hoppas att viruset inte gillar just sol och värme! Men det vet vi nog för lite om än så länge.. Håller med dig om respektlösheten för sjukdomen.. tycker jag märker det när man handlar också, jämfört med tidigare i vår.. Så sent som idag så nämner man (FHM) att minskningen av sjuka/smittade inte längre minskar.. det låter inte så bra! Och smittspridningen i vintras kom inte bara från Italien och Österrike, den kom även från New York och England bl.a.. Vid sportlovsperioden så var det c:a 1 miljon Svenskar utomlands.. undrar hur man skulle ha kunnat 'smittspåra' alla dom.. det är väl därför som vi har så pass många avlidna jämfört med andra länder, i förhållande till folkmängden.. Ja, annars så är det ett fint område här kring Tantolunden där jag bor, det finns mycket grönytor, koloniträdgårdar och stugor, dessutom nära ner till Årstaviken med strandpromenader på båda sidor om viken ner mot Skanstull. Ha det bra du med! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Hej Jan!
troligen inte över egentligen men folk börjar ju att släppa nu helt klart!
Svar från ehrsa 2020-06-11 18:33
Hej! Dan, visst är det så.. Det är klart 'slappare' nu när det blivit varmt jämfört med tidigare.. Man får hoppas att viruset inte gillar sol och värme.. men det vi nog för lite om än så länge.. Tack!
Hälsn!
Forskare nu undersökt hur den normala tonårshjärnan utvecklas. Det visar sig att hjärnan mognar långsamt och att det är pannloberna som sist blir färdiga. Detta ligger bakom att unga ofta har svårare än vuxna att sålla bland intryck och att planera framåt, och även att de ibland tar oproportionerligt stora risker med vuxna mått mätt. Man räknar att det här pågår upp till 25-30 års ålder.
Se'n finns det såklart dom som aldrig blir vuxna! ;)
/B
Svar från ehrsa 2020-06-11 18:48
Hej! Bengt. Jag stöder den forskningen till fullo.. Det krävs nog ett flertal årtionden med livserfarenhet för att inte längre vara 'livsfarlig' för sig själv och andra.. Lite tur behöver man väl också för att lyckas överleva.. Men unga idag har nog inte så mycket egen livserfarenhet med sig som förr, dom är nog rätt så mycket 'curlade'.. och lever mycket av sitt liv via diverse sociala medier och kompisar där.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Man är mans gamman, det gäller i alla tider. Människor måste leva också, med det menar jag den andliga spis människor kan få av umgänget, på gott och ont. Vi firade min fars 95-årsdag idag, lyckligtvis med perfekt väder att duka bordet ute på gräsmattan.
Svar från ehrsa 2020-06-11 23:21
Hej! Ja, det är nog sant! Det slog mig bara när jag cyklade förbi där igår att om någon 'grön marsian' kom och gick förbi där så skulle han eller någon annan helt ovetande person aldrig kunna se att det just där och då är ett land som just genomgår den värsta sjukdomspandemin man varit drabbad av på 100 år, eller ett 'mannaminne'.. det fanns inga som helst tecken på detta.. tvärtom! :-) Vad härligt att det gick att fira din fars 95 års dag! Sånt imponerar.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Ja jösses. Lite hosta och en vindpust så är det klart.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-06-14 21:56
He he, ja vi får se om antalet smittade ökar om nån vecka.. Det känns inte helt säkert det här.. Folk verkar inte 'orka' längre.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Hm..å vi är 5 styck på en hel fabrik om kvällen och går med munskydd, jaja.
Verkar som en del saknar några bestick i lådan som han säger, GW..
Hade varit trevligare om bilderna var sommaren 2019..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-06-14 22:04
Hej! De här bilderna kunde varit tagna 2019, det såg lika ut då som nu.. Låter som ni är försiktiga på jobbet, det är bra! Försöker också undvika för mycket trängsel.. här cyklade jag sakta förbi utan att stanna, det blev höftskott.. Grannen 'till höger om mig' har haft sjukdomen, han och några i hans sällskap tillhör de skidåkare ihop med andra utlandsresenärer som var nere i Italien och Österrike och åkte skidor.. och sen flög hit med smittan.. Hörde i början på förra veckan att det var närmare 1 miljon Svenskar utomlands under Sportlovsveckorna.. men folk var även i New York och England då och fick med sig smitta också därifrån.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Ja det var härliga sommarbilder och inte verkar det som vi är drabbade av någon pandemi. Folk tar inte uppmaningarna på allvar att hålla avstånd tydligen. Men jag håller mig i frivillig husarest tillsvidare, går bara ut med Dennis ett par gånger om dagen men det börjar bli för varmt när kvicksilvret kryper upp mot 30 grader, så ibland nöjer vi oss med att gå ut på gräsmattan.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2020-06-14 22:10
Hej! Låter bra att du är försiktig! Bättre att vänta ut det hela tills man är säker.. Grannen till höger om mig har haft sjukdomen, han och ett sällskap var nere i Alperna i vintras och tillhör väl dom som tog med sig sjukdomen hit.. Hörde också i förra veckan att det tydligen var närmare 1 miljon Svenskar utomlands vid sportlovsveckorna.. och man tog med sig smitta hit även från New York och England och inte bara från Alperna.. Snart är vi väl uppe i 5000 döda för att folk ovetandes (?) flög hit med smittan.. Tack! Stig. Ha det så bra i värmen!
Hälsn!