Att spegla det jag gillar.

Körsbärsblommorna i Kungsan..

Är det någon som är i Stockholm kommande helg så kan det nog vara som bäst med blomningen då.. Gick förbi där idag och det blommade bra i nordöstra hörnet och mer kommer det att bli på bara några få dagar, kanske det blommar bra i halva kommande vecka också.. men troligen inte mer.. Fotat med 20 mm. f/1,8 .

Från idag..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-26 21:02 | Läst 2306 ggr. | Permalink
Lika vackert varje vår!
Härligt rosa med fina skuggspel, klart man måste åka förbi innan allt ligger på asfalten!!
Svar från ehrsa 2018-04-26 21:29
Hej! Det är faktiskt väldigt vackert när dom står i full blom, och man ser väldigt många glada människor här.. speciellt många med ursprung i Asien.. Tror att man hade 'Körsbärsblommans dag' förra helgen, det var inte så bra.. dom hade inte slagit ut då! Den långa vintern rubbade nog deras blomning med en veckas förskjutning.. Och det är som du säger, det tar inte så många dagar förrän dom har blommat klart! Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Nu är det dags igen...och då åker jag bort hela helgen. Det var länge sedan jag lyckades ta mej till Stockholm under den korta period då de blommar som bäst. Tur att de finns de som rapporterar oss om hur vackert det är. Tack för den!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-04-26 23:00
Hej! Det är en tuff årstid nu.. det är så mycket man skulle vilja hinna, men det går inte ens för mig som inte jobbar längre.. jag blir mest trött känns det som, kanske har en 'vårtrötthet' istället.. :-) Vårstressen har blivit för stor.. Det är i alla fall fint i Kungsan nu i några dagar, man får var glad åt det 'lilla'.. Tack! Lena. Ha det bra nere i Skåne! Tror mig minnas att jag läste att ni skulle dit! Där är fint! Ett landskap jag skulle kunna bo i, absolut!
Hälsn!
Vackert Jan Nu önskar jag att få vara där, men det får bli en annan vår kanske. Härliga bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-04-27 11:12
Hej! Det är väldigt fint här när det blommar som mest, fast det gäller att passa på.. det är ofta över redan på en vecka! I år är det dessutom lite senare blomning än tidigare år! Det beror nog på den sena vintern som höll i sig så länge gissar jag.. Men det är i alla fall värt ett besök här om man finns i närheten! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Inte utan att jag förstår att blomningen lockar många besökare! Har inte upplevt skådespelet själv förutom i fina bilder, såsom dina. En fika under de rosa skyarna i solsken verkar inte helt fel! Ha en bra dag!
Svar från ehrsa 2018-04-27 11:18
Hej! Det är verkligen jättefint att se dessa blommande träd! När man står under dom där och då så känns det överväldigande! Det är mer än 'bara' blommor på något sätt.. det blir väldigt vackert mot en blå himmel! Och man ser nog aldrig så många glada människor som här.. Gissar att det blir rätt så trångt här i helgen.. En fika är aldrig fel.. :-) Ha en trevlig helg!
Hälsn!
Det är riktigt vackert, fina bilder! Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-04-28 17:31
Hej! Det är faktiskt riktigt fint med dessa Körsbärsblommor! Dessutom många glada människor, och det är ju aldrig fel.. :-) Tack! LO.
Hälsn!
Hej Jan.
Det er et lige imponerende syn hvert år.
Fint fotograferet med 20 mm eren.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-04-28 17:33
Hej! Erik. Det är väldigt vackert med dessa Japanska Körsbärsträd! Man känner sig nästan lite 'andäktig' när man står under dem.. Här är det väldigt bra med en vid vidvinkel! Tack!
Hilsen!