Att spegla det jag gillar.

Kråkfåglar i mitt närområde..

De kråkfåglar jag ser här i Tantolunden på Södermalm är vanliga Kråkor, Skator, Kajor, men också Nötskrikor ses nästan varje gång jag promenerar här.. någon enstaka gång passerar även Korpar här, men ändå sällan.. Här är det Kråkor och en Nötskrika som fotats nu i september, ingen av dom uppvisade något skyggt beteende alls, tvärtom.. Fotat med 200-500 mm. + TC1,4 II.

Uppe på 'Tantoberget'..  Kråkporträtt..

                                       

Och så lite bilder på en av Nötskrikorna..

                 

Tack för mig!

Inlagt 2019-09-30 18:59 | Läst 1074 ggr. | Permalink
Kråkorna visade verkligen upp sej där uppe på toppen. Där har jag också lyckats fånga dem på bild några gånger. Väldigt fina färger i bakgrunden på t ex den första bilden och flera av tumnaglarna. Gillar den tredje lilla bilden där det finns en kråka till i bakgrunden. Nötskrikor är vackra och de jag brukar skymta brukar vara skygga. Den poserar lurigt och lite annorlunda på flera av de små bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-09-30 21:45
Hej! Dom var verkligen trevliga när de här bilderna togs, dom var väldigt orädda och fortsatte med det som dom nu höll på med och struntade mestadels i mig, dom kom t.o.m. närmare än vad dom var från början.. Kråkorna är riktigt mysiga när dom visar upp sig så här! Idag hjälpte Kråkorna mig att hitta en Duvhök med byte där uppe på berget, ihop med ett par Skator.. dom kraxade på det där extra irriterade sättet som dom alltid gör när det finns en rovfågel i närheten! Dom visade mig 3 gånger var höken fanns, men höken drog alltid direkt den fick syn på mig.. och det var alltid i svår buskig miljö på norra sidan av berget, så det blev inga bilder tyvärr.. Första höken i höst i alla fall! Nötskrikorna är trevliga här och bryr sig inte om människor speciellt mycket dom heller.. Går jag ut i en 'vanlig' skog så kommer jag aldrig så nära som jag gör här.. Tack! Lena.
Hälsn!
Rasande fin bildserie! Nötskrikor gillar jag speciellt, de såg jag dagligen i min barndom, men inte därefter.
Kråkor vet mycket väl var den geografiska gränsen går mellan fredning och beskjutning. Och är de i jaktområde vet de om jägaren brukar använda något skydd, bil t.ex. De är mycket kloka.
Svar från ehrsa 2019-09-30 21:55
Hej! Ja, man märker tydligt att Kråkor är smarta fåglar! När dessa bilder togs så var dom väldigt orädda, dom är också vana vid människor här, dom kan stå och titta på en bara 3-4 meter ifrån utan att visa rädsla.. bara nyfikenhet? Idag hjälpte dom mig ihop med ett par Skator att visa mig var det fanns en hök! Så är det ofta här, det är dom som visar var höken finns med sitt irriterade kraxande.. dom visade mig 3 gånger var höken höll till eftersom den flög iväg lite så fort som den fick syn på mig.. tyvärr var det i buskig miljö så det var omöjligt att hinna fota den.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fin serie på nötskrikan, inte så ofta jag ser den. Gråfåglarna är jag inte så intresserad av, de har jag skrikande i träden utanför
Svar från ehrsa 2019-09-30 22:08
Hej! Här finns det alltid Nötskrikor känns det som och dom är ofta orädda dessutom, det är trevligt! Är jag ute i en 'vanlig' skog utanför stan så kommer man aldrig så här nära.. Dom är trevliga och vackra! He he.. varför 'skriker' dina Kråkor undrar ju jag? Här är dom alltid tysta.. om det inte är något som irriterar dom! Som idag.. Några Kråkor och ett par Skator kraxade irriterat.. och så gör dom alltid när det finns en hök i närheten, det slår aldrig fel.. Så jag gick åt det hållet.. och där flög det upp en Duvhök med byte i klorna.. två gånger till hjälpte kråkfåglarna mig att hitta höken igen, men hela tiden var det i svår buskig miljö och den flög iväg så fort som den fick syn på mig.. det gick inte att hinna ta någon bild tyvärr.. den här höken var ovanligt skygg! Tror säkert att Kråkor och Skator har hjälpt mig över 10 gånger att hitta hökar här i mitt närområde.. Kanske har du rovfåglar utanför, och att det är därför dina 'Gråfåglar' skriker.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
pdahlen 2019-09-30 22:22
Det är väl egentligen kajor som jag har utanför, ibland i tusentals ser det ut som när de landar i träden inför natten. Hade gärna bytt ut dem mot nötskrikor :)
Svar från ehrsa 2019-09-30 22:49
Aha, då förstår jag! Dom kan lätt bli för många för att vara 'njutbara'.. Hade en mindre flock Kajor som flög förbi när jag var uppe på 'berget' idag, och dom lät en del.. men var inte så många!
Hälsn!
Ja, kråkfåglarna är även något av favoriter hos mig. När jag för några år sedan hade matning i skogen kom nötskrikorna nästan och mötte mig, dom visste att nu kommer maten. Jag väntade tills dom var ganska nära, då slängde jag till dom ost och korvrester så att dom såg att det var från mig dom fick maten. Efter ett tag fick jag dom på några meters avstånd. När jag idag går ut med hunden kommer kråkorna och möter mig, får dom inget följer dom med några hundra meter innan dom ger sig. Slänger jag till dom några Frolic kommer dom och sätter sig en/två meter ifrån. Har jag inte hunden med kommer dom inte fram, så nog förknippar dom maten med hunden.
Sten
Svar från ehrsa 2019-09-30 23:04
Vad roligt att få höra dom mötena! Sånt känns ju fint! De här Kråkorna uppe på Tantoberget är också 'mysiga' på något sätt! Det finns aldrig irritation när man träffar på dom, dom är bara nyfikna och intresserade.. Och Nötskrikorna har också släppt skyggheten för oss människor här, och det promenerar säkert många människor nära förbi dom under en dag, och troligen så är ingen elak mot dom heller.. Alla 'kråkfåglarna' här är i alla fall väldigt bra på att tala om för mig när det finns en hök i närheten.. det slår aldrig fel! Det är bara då som dom hörs egentligen.. Kul! Tack! Sten.
Hälsn!
Mycket fin bildserie och porträtten på Kråkorna är jättefina liksom Nötskrikan. Här får jag ofta besök av både Kråkor, Kajor och Skator, som jag försökt fota med växlade resultat, men de kommer inte i närheten av dina bilder. I vintras så kom det ett par Nötskrikor som kalasade på frön och nötter som fallit ned från foderautomaten.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-09-30 23:14
Hej! Kråkorna är fina när man får se dom så här nära! Ja, även Nötskrikan så klart.. Känns som dom här fåglarna ofta är rätt så orädda här, det är sällan några problem att komma hyfsat nära, det gillar man som fotograf! Jag ser Nötskrikorna också vid fågelmatningar här i Tantolunden under vintern, och ser ofta ut som dom flyger iväg och gömmer nötterna.. även Ekollon ser jag dom gömma i terrängen ganska ofta! Tack! Sten. Ha det så bra!
Hälsn!
Flertalet fina bilder och det viktiga blänket i ögat finns med överlag. Missar man det så blir det inget bra tycker jag, tomt och svart bara..Nötskrikan är en fin pippi, sällan jag träffar på den och när man gör det så ger den sig av illa kvickt..verkar vara ganska skygg som skogsfågel men vänjer sig kanske till folk när det håller till i parker o.d Upplever också kråkor som skyggare än kajor och råkor så här ute på landet..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-10-01 11:09
Hej! Ja, finns det ett blänk i ett mörkt öga så är det en bonus om det kommer med, absolut! Både Kråkorna och även Nötskrikorna är verkligen tämligen orädda här , jag upplever inte detta när jag träffar på de här fåglarna ute i en skog utanför stan, så visst har dom lärt sig att de flesta människor som rör sig här, och det är rätt så många.. är inte farliga för dom! Många stadsbor med hund går ju sina rundor här varje dag, så man får en känsla av att en del fåglar gillar att det är lite liv och rörelse, och det är kanske därför dom är här.. Vad händer i en vanlig skog.. ofta inte så mycket egentligen.. kanske även en del fåglar gillar lite liv och rörelse.. och eftersom det finns en del fåglar här i Tantolunden så kommer då också hökarna dagligen på besök! Som igår, då ledde mig Kråkorna och Skatornas kraxande till en Duvhök med byte.. tre gånger dessutom, den flyttade sig tre gånger när den såg mig, innan jag såg den.. tyvärr blev det inga bilder, allt gick för snabbt i ganska snårig terräng dessutom.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej Jan Vilka fina bilder på kråkfåglar och nötskrikan På vintern kan nötskrikan komma fram till fågelmataren Nöt skrikan är en vacker fågel men skygg Hälsningar Gert
Svar från ehrsa 2019-10-01 17:00
Hej! Visst är dom fina när man får se dessa fåglar så här nära! Åker jag ut till en 'riktig' skog så är både Nötskrikorna och Kråkorna betydligt skyggare! Men här i Tantolunden är dom så vana vid människor att dom har tappat sin skygghet.., det är väldigt trevligt! Tack! Gert. Ha det fint!
Hälsn!
Det var en hel radda fina bilder.
Kråkorna är liksom skatorna underskattade. Smartast av alla och egentligen väldigt vackra. Nötskrikorna brukar vara väldigt blyga, men det är lite olika på årstider tycker jag det verkar som.
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-10-01 22:49
Hej! Ja, det blev en del bilder.. Kråkorna och Nötskrikan var på ovanligt bra humör, här är dom sällan skygga oavsett årstid egentligen.. det är tydligt att dom är vana vid folk, det är väldans trevligt! Synd bara att Nötskrikorna inte är riktigt lika orädda som Lavskrikor.. det hade ju varit kul! Men åker jag ut till en 'vanlig' skog utanför stan så är Både Nötskrikor och ev. Kråkor mycket skyggare.. Fin tid nu i naturen i alla fall, hoppas det dyker upp lite fåglar från norr nu snart! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!