Att spegla det jag gillar.

Man är fast i traditionerna..

Även om jag inte har någon religiös åskådning alls, så gillar jag vissa av traditionerna.. stjärnor i fönstren t.ex.. dom behövs också för att det är så förb---at mörkt redan tidigt på eftermiddagen.. Och idag är det redan 3:e advent.. Snart går vi mot ljusare tider.. Om 5 månader kommer Tornseglarna.. :-)

När inte ljuset längre finns där, så får man väl tända lite extralampor själv.. Här i 'stora' rummet..

I köket..

Solen går ju ner redan denna tid.. enligt Högalidskyrkan..

Tack för mig..

Inlagt 2018-12-16 11:34 | Läst 608 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vackert! Visst tillhör det traditionerna att tända upp lite extra i mörkret.
Den sista på kyrkan gillas lite extra med den passande texten.
Hehe ja vi ska tänka positivt, snar är de här igen dina tornseglare :)

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-16 19:30
Hej! Ja, visst blir det lite extra fint med Julbelysning nu , det behövs verkligen i dessa mörkertider.. Det känns nästan löjligt mörkt när det dessutom var så mulet som idag.. Tror inte jag låg under 800 ISO på hela dagen.. dessutom med ett objektiv med f/1,4.. Var på Skansens Julmarknad på eftermiddagen. Tack! Johnny.
Hälsn!
Visst är det vackert med all belysning som lyser upp både här och där.
Kul med både skärpa och oskärpa.
Det är väl bra att vi har något att se fram emot, skulle nog inte vilja ha ljuset året om
Svar från ehrsa 2018-12-16 21:12
Hej! Håller med, det behövs extra belysning den här årstiden, det är ju nästan 'löjligt' mörkt när det är helmulet som idag.. tur att det vänder snart.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Tack för påminnelsen,
om fem månader kommer tornseglarna. Det finns hopp! Jag håller också på vissa traditioner och en del julbelysning måste man ju ha.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-16 21:15
Hej! Man får sikta framåt.. 5 månader.. :-) Det är 4 månader sedan dom drog.. Ljuset behövs verkligen, idag var det 'löjligt' mörkt här.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vilken vacker julstjärna, jättefin! Alldeles särskilt med skymningshimlen bakom. Kyrktornet med klockan är också en höjdare , gillas skarpt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-12-16 21:16
Hej! Ja, man får glädjas åt Julbelysningen den här årstiden.. kan man pricka in en och annan molnfri dag dessutom, så ska man nog klara detta mörker.. Tack! Björn.
Hälsn!
Men visst är det så, jag hängde upp min julstjärna dagen innan 1:a advent och mina två julljusstakar, som får vara tända från morgon till kväll( så det blir väl en saftig elräkning senare) fram till trettondagshelgen. Vackra bilder på både julstjärnan och Högalidskyrkan.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-12-16 21:23
Det är samma här, Julstjärnorna och en Julljusstake får brinna hela dagen.. En stjärna och ljusstaken går via timer från 07:00 - 00:00, den andra Julstjärnan släcker jag manuellt.. Julstjärnor har små LED lampor som jag tror drar bara 2-3 Watt.. så det höjer nog inte elförbrukningen så mycket hos mig.. Har ganska många LED-lampor numera, förutom två extra vackra 'glödtrådslampor' men dom är å andra sidan rejält 'dimrade' så dom drar inte heller så mycket ström.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
December blir helt plötsligt uthärdlig med alla stjärnor och ljusstakar som lyser upp i vintermörkret. Sköna bilder där det sista dagsljuset på Högalidskyrkan är vackert. Tornseglarnas återkomst är något att längta till! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-12-16 21:27
Hej! Ja, nu när det så snart vänder med ljuset så tycker jag att det känns rätt så bra! Jag vet att jag redan i mitten på januari rent 'fysiskt' kan se att dagarna blivit längre, om det är en molnfri dag.. det betyder mycket! Tills dess får 'vi' ha lite extra med lampor.. det är fint! Snart är det 'halvtid' tills Tornseglarna kommer åter.. dom försvann härifrån för 4 månader sedan.. :-) Tack! Yvonne.
Hälsn!
Första bilden strålande! Bilder som påminner om Betlehemsstjärnan. Som ledde fram till Messias. Till Honom som allt kretsar kring. Särskilt denna tid.
Svar från ehrsa 2018-12-17 11:27
He he, Välbehövligt med lite extra ljus den här årstiden, absolut! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Ett upplysande reportage, härligt mustig färg i klockan.
Svar från ehrsa 2018-12-17 16:33
Hej! Ja, nu blir det inte mörkare.. det behövs verkligen en del extra belysning.. Det är 'kväller' redan vid halv tre här.. det är sjukt! Tack! Stefan.
Hälsn!