Att spegla det jag gillar.

Mer från närområdet..

Promenerar där några gånger i veckan och gärna på morgonen precis efter att jag vaknat, men nu får man hålla igen lite, det är nästan lite för mörkt även vid 07:30.. så gryningen är riktigt human numera.. promenaden kan ibland bli lite senare, när frukosten även hunnits med.. brukar ändå välja att det ska vara en solig morgon, annars får det oftast vara.. Fotat med 80-400 mm.

Så här är återigen en del bilder från mitt närområde Tantolunden i Stockholm.. solen har ju skinit..

Gråsiskor har anlänt för ett par veckor sedan, inte i mängd men dom finns och hörs lite ibland..

En Sparvhök visade sig fint..

Plötsligt satte den sig på ett hustak straxt intill..

Och så finns ju de 'obligatoriska' Rödhakarna även kvar..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-15 19:49 | Läst 669 ggr. | Permalink
Vackert! Många fina bilder här. Höken är svår. Läser att duvhöken skall vara större än en kråka. Ändå svårt att avgöra på kråkbilden. Snyggt fångat hur som helst!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-10-15 21:19
Hej! Du sätter huvudet på spiken.. är det inte så man brukar säga.. Där och då så tyckte jag att den var mindre än den Kråka man ser i en av bilderna här.. så brukar jag inte tycka när det verkligen sitter en Duvhök bredvid en Kråka, den känns alltid större.. men samtidigt så kan man läsa att en hane Duvhök inte skiljer så mycket i storlek jämfört med en Sparvhök hona.. När jag tittar på flygbilderna av individen här så känns den lika grov och kraftfull som en Duvhök, men när den sitter på taket så känns den lite 'spinkigare'.. så jag är egentligen inte alls säker på om det är en Duvhök.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Det är verkligen vackert i lunden nu och du visar som vanligt en varierad och intressant serie bilder. Extra kul med en rovfågel ibland och den sitter fint på hustaket.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-10-15 21:38
Hej! Ja, det är trevligt när man möter en rovfågel och faktum är att jag gör det i stort sett varje gång jag går upp i lunden.. undantaget var i morse, då såg jag faktiskt ingen, men det är inte alltid man får några bra bilder heller.. Senast igår fick jag hyfsat fina bilder på en ung Duvhök! Träffade Måns Söderberg i samband med det, han hade nyss sett den jaga en Hare här.. men höken fick inte tag på den och vi följde sedan höken ett tag mellan olika träd, men sen försvann den.. Måns Söderberg är superduktig på att fotografera hökarna här och utefter Årstavikens strand ner mor Skanstull där dom också håller till mycket. Jag har sett riktigt grymma bilder han har tagit, han är medlem här också men har nästan inga bilder här tyvärr.. Tack! Lena.
Hälsn!
Mycket fin bildserie på höken, men kan inte säga om det är sparv eller duvhök. Helgen har varit fantastisk ur vädersynpunkt, varmt med höstluft. Det speglas i dina bilder. Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-15 21:44
Hej! Ja, det är märkligt vilket fint väder vi haft, senast idag också! Jag går omkring på stan med uppkavlade skjortärmar och har bara en tunn fleeceväst ovanpå det, hade gärna haft shorts också.. men jag vågade inte.. :-) man kanske blir inspärrad.. Duv och Sparvhök kan vara svåra, det skiljer inte mycket i storlek mellan hona Sparvhök och hane Duvhök.. så jag blir väldigt tveksam på den här höken.. Jag har sett rätt så många Duvhökar men inte så många Sparvhökar tyvärr, dom borde ha en skylt på sig.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Hej Jan.
Høgen på hus taget er den, som jeg har mest øje på. Jeg skal imidlertid ikke gøre mig klog på arten.
Fin serie som sædvanlig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-10-15 22:26
Hej! Det var en 'svår' hök! Jag uppfattade den som ganska liten 'där och just då', jag jämförde med en Kråka som fanns i närheten i ett träd.. Men när jag ser 'flygbilderna' så ser den mer ut som en Duvhök.. Tack! Erik.
Hilsen!
Ditt Stockholm framstår som ett ymnighetshorn för den naturintresserade, alltid kul att bli påmind.
Svar från ehrsa 2018-10-16 11:28
Hej! Det finns mer här än man oftast förväntar sig.. känns som jag själv blir lite överraskad varje gång jag går en liten runda.. men det ska helst vara på morgnarna, det verkar vara mest fart på fåglarna då! Hökar har visat sig fint sista tiden, det är trevligt! Men inga 'riktiga' vinterfåglar har dykt upp än, förutom lite Grön och Gråsiskor.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket fint där i Tantolunden och ett varierat fågelliv är inte alls fel! Härligt att se.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-10-16 17:31
Hej! Ja, det känns lite lyxigt ibland att det finns så pass mycket motiv här, och så nära! Det är väldigt trivsamt att gå ut direkt efter att man vaknat, och sedan är man ute nån timme och går sedan hem och äter frukost.. en behaglig start på dagen! Tack! Bjarne.
Hälsn!
FIna bilder som vanligt! Höken du är osäker på är en sparvhök. Jag har lite svårt att sätta ord på vad det är som gör det till en sparvhök men bland annat den lite klenare näbben/benen och den gula "ringen" runt ögat.
mansod 2018-11-02 16:21
Duvhökar har nog också samma gula "ring" runt runt ögat men den syns ofta mycket tydligare hos sparvhöken.
Svar från ehrsa 2018-11-02 19:13
Hej! Tack! Måns. Det var denna Sparvhök som jag berättade om när vi sågs, som gjorde mig så tveksam.. Nu har jag faktiskt sett några Sparvhökar sedan dess men dom har varit ganska tydligt mindre än en Kråka, då är det enklare, en Duvhök är väl alltid större och kraftigare än en Kråka vad jag har sett.. Kråkor är bra att ha att jämföra med, dom finns ju ofta också där hökarna finns.. :-) Då ska jag ändra i texten till en Sparvhök istället! Tack! Måns. Ha det så bra!
Hälsn!