Att spegla det jag gillar.

Möte i mitt närområde..

Härom dagen mötte jag 'Hasse Hare' på en av gångvägarna här i Tantolunden på Södermalm, tror vi har träffats ett antal gånger tidigare och ingen av oss visade 'nu' någon rädsla.. tvärtom så visades 'respekt' från bådas håll.. :-) Fotat med 200-500 mm.

               

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-27 19:22 | Läst 1550 ggr. | Permalink
Vackra bilder på haren! Ser lugn och fin ut.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-04-27 22:17
Hej! Ja, dom är fina Hararna tycker jag! Dom ser lite 'filosofiska' ut på nått sätt.. Det är trevligt med djur som inte bara springer iväg när dom får syn på en.. den kanske känner igen mig och vet att jag inte är farlig.. Tvärtom så kom den närmare mig, där jag stod still.. en kvart efter det här fina mötet så hade jag 4 andra Harar runt omkring mig samtidigt, en liten bit längre bort bara.. Dom brydde sig inte om mig alls utan verkade vara mest intresserade av varandra.. dom rörde på sig en hel del runt omkring mig, kanske 15-20 meter ifrån mig bara.. dom kommer i en senare blogg.. Tack! Johnny.
Hälsn!
En hare med personlighet och karaktär. "Respekt från bådas håll" tycker jag att man kan se i dessa bilder. Som två "gamla" polare vars vägar råkar korsas :-)
Hälsningar Lena
PS. För att få uppleva dessa möten måste man vara en stamgäst i området.
Svar från ehrsa 2019-04-27 22:31
Hej! Ja, det kändes som Haren respekterade även mig, den kom t.o.m. lite närmare mig innan den kröp under staketet.. Tror vi har mötts tidigare.. det här mötet var bara rakt fram förbi 'favoritstället' som den enögde Haren höll till hela vintern som jag visade dig.. ja, du vet! Det är trevligt när man märker att ett 'vilt' djur inte bara springer iväg så fort som den får syn på en.. Roligt var också att bara en kvart senare så mötte jag 4 andra Harar på en gång.. Dom höll till när jag gick förbi Trädkryparens träd och tog höger så som vi gjorde upp mot Tantolundens andra 'topp', då var det där gångvägen var som brantast som dom höll till, och dom var väldigt rörliga och rörde sig runt mig i olika tempo samtidigt som stannade ofta och käkade gräs, mig struntade dom i.. dom höll sig kanske endast 15-20 meter ifrån men tittade knappt på mig ens.. dom verkade mest vara intresserade av varandra.. kanske dom var 'hormonstinna'.. 5 olika individer Harar nästan på en gång tror jag inte att jag har sett tidigare här.. Bilder på dom andra Hararna kommer i en senare blogg.. Tack! Lena.
Hälsn!
Hej Jan - som sædvanlig en fin serie fra dit "jagtområde".
Jeg synes bedst om de sidste 3, hvor han er i sit rette element - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-04-27 22:37
Hej! Tack! Erik. Gillar också bilder bäst när ett djur/fågel är i sin rätta miljö! Och det gör ingenting att växtlighet ibland skymmer lite.. det känns bara 'trovärdigare'! Det var i alla fall ett fint möte!
Hilsen!
Fina bilder på haren, såg en i min koloni, hoppas att den håller sig borta från kökslandet
Svar från ehrsa 2019-04-27 22:40
Hej! Man får nog tro att en Hare kan ställa till en del i en koloniträdgård.. dom är ju 'vegetarianer' fullt ut! Vet inte om det finns något 'illaluktande' som kan få bort Harar..? Lycka till med trädgården!
Hälsn!
Fina bilder på Hasse Hare! Snyggt och effektfullt med det röda staketet och den grå grusgången som inramning! ha en fin dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2019-04-28 11:12
Hej! Ja, här blev det ett sånt där 'perfekt' möte som man alltid önskar! Både miljön och medljuset gjorde det enkelt att lyckas med firandet.. Dessutom så har nog den här Haren och jag träffats förut och jag tror att jag har blivit bedömd som ett 'icke hot'.. tror den kommer ihåg det.. :-) Det roliga är också att en kvart senare lite längre bort så stötte jag ihop med ytterligare 4 Harar.. och jag var inte mer än 15-20 meter ifrån dom.. De Hararna ignorerade mig helt och var mest intresserade av varann och hoppade runt i området nära mig.. men de får komma i en annan blogg.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Det är alltid kul att möta djur, och ännu bättre när man är redo med kameran och hinner fånga dem. Det är minsann inte alltid!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-04-28 11:20
Hej! Helt rätt, det här var ett sånt där tillfälle när alla förutsättningar stämde, dessutom var Haren väldigt 'snäll' och samarbetsvillig! Då är det t.o.m. lätt att vara fotograf.. :-) Såna här möten händer då och då, men dom kommer plötsligt och utan förvarning.. och känns alltid lika fint.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Gillar dom första bilderna bäst..Fin hare med lugn uppsyn och det blir snyggt med teleeffekten.
Vi har en kvartershare här på området, möter den ofta när jag kommer från jobbet mitt i natta..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-04-28 11:34
Hej! Kul att du också har en Hare nära dig, ofta håller dom till på samma platser när dom håller sig undan på dagarna, men även när det börjar bli mörkt så ser man dom på samma platser som andra kvällar.. Du får ut och spana! Ja, här hade jag de bästa förutsättningarna för att få fina bilder! Snäll Hare och bra medljus.. då är det t.o.m. enkelt att fota en Hare! Den här individen och jag har nog träffats en del tidigare, och jag hamnar nog i kategorin 'ej farlig' sedan tidigare möten.. Jag gillar Harar, dom ger nån slags 'filosofisk' utstrålning där dom sitter och bara tar det lugnt.. Tror det finns mer Harar än man anar när man är ute dagtid.. på kvällen kommer dom fram.. Det roliga är att 15 minuter efter det här mötet så mötte jag 4 individer till.. dom rörde sig nära runt mig, kanske 15-20 meter ifrån.. Men dom var mest intresserade av varann och att mumsa gräs.. jag kände mig helt ignorerad.. bilder på dom kommer i en senare blogg! Tack!