Att spegla det jag gillar.

Musik och lite bensprattel på stan..

Gick igår förbi 'orangea' planket på Sergelgatan i city i Stockholm, där har under sommaren spelats en del musik med viss oregelbundenhet, ett trevligt inslag så här en 'vanlig' torsdag..  Tror det har med Corona att göra och att det kliar i fingrarna på en hel del musiker nu när så mycket är inställt.. Igår vid 15-tiden var det 'Gladjazz' som spelades och Swingdans som dansades.. vem som helst som hade ett instrument kunde hänga på, eller sjunga.. och det dök också upp en del personer vartefter.. dansaren var bara en, men väldigt bra på det hon gjorde..

En liten grupp började formera sig..

Den äldre kvinnan till vänster sjöng snart en fin gammal jazzlåt!

En yngre kvinna stack ut lite extra i solen i den ganska kyliga vinden..

Plötsligt började ena benet röra sig..

Charleston..

Publik..

Tack för mig!

Inlagt 2020-09-11 10:42 | Läst 1223 ggr. | Permalink
Häftig dress eller vad det heter som tjejen har på sig. Kul och vågat också att bara så där ställa upp till allmän beskådan. Min son brukar säga att det är bra med bred musiksmak. Mina idoler hette ju Little Richard och Chuck Berry m.m. Men ett tag snöade jag in på Chris Barber och Lionel Hampton m.fl. Barber har jag sett flera gånger. På YouTube kan man hitta en del gladjazz. Lyssnat en del på Tuba Skinny.
Sten
Svar från ehrsa 2020-09-11 12:15
Hej! Ja, här bjöds det på fin gammal jazz, dom var jättebra! Kvinnan var häftig och extremt 'dansant', allt ser så lätt ut för de som kan.. en person kom förbi och körde en del på ett trumsett som också fanns stående där, sen försvann han därifrån, en annan stannade till med en klarinett och var med på några låtar, sen sprang han bokstavligen därifrån, troligen försenad till nått möte för att han stannat för länge.. nån var plötsligt med och sjöng lite och drog sen vidare.. Troligen nått upprop via FB där de som hade vägarna förbi kunde bidra med det som just dom kunde.. Kul! 'Riktig' jazz är fint.. Tack! Sten. Ha det så bra!
Hälsn!
Vilken kul grej! Underhållande kan jag tänka mig. Hon dansaren var det fart på och fint gammalt jazz utseende. Snygga bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-09-11 12:19
Hej! Ja, det här var riktigt kul! Vet inte alls om dom har någon slags regelbundenhet med sina små konserter här, men jag har nog sett dom där tidigare några gånger i sommar! Kanske nån FB grupp som samlar ihop sig de som kan och har tid och spelar så här ibland.. Dansaren var riktigt duktig, det ser ju så lätt ut.. :-) Får kolla mer där framöver.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Trevligt med lite liv på stan, fina bilder
Svar från ehrsa 2020-09-11 12:22
Hej! Ja, även en torsdag på eftermiddagen kan sånt här hända.. Det blir man glad av, dom var bra! Förmodligen nån slags FB upprop där de som kan spela och bidra med musik eller som här dans också, så var det bara att komma dit och spela ihop, några var med bara några få låtar, sen hastade dom vidare.. Tack! Peter.
Hälsn!
Kul bilder. Kul att lyssna på och titta på såna som kan!
Svar från ehrsa 2020-09-11 18:01
Hej! Ja, det här var trevligt och överraskande! Dom bjöd på riktigt bra underhållning! Gick förbi där även idag, och det bjöds på jazz även idag på eftermiddagen, nu var det en generation äldre herrar som bjöd på 'New Orleans' jazz om det nu säger nått.. så det pågår nog mer musik där än vad jag egentligen känner till.. Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Kul-bilder :) Ser roligt ut :)
Byggarbetarna har ju underhållning att se på där uppifrån hehe
Svar från ehrsa 2020-09-11 18:06
Hej! Ja, det här var en överraskning! Dom var riktigt bra! Ja, byggjobbarna hade mestadels paus när musiken pågick som mest.. Gick förbi där även idag, och det bjöds på jazz idag också, men av en generation äldre herrar jämfört med igår.. det lät bra där också! Kanske är det ännu fler smågrupper som spelar där ibland.. men jag vet inte? Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej,
Kul bilder.
En dans sitter aldrig fel. Vi gubbar kanske skulle skutta lite.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2020-09-11 19:17
Hej! Ja, det här var skojigt! Dom var riktigt bra, och stor spontanitet var det med instrument och deltagare, dom kom och gick lite som dom ville och hade tid med.. Klarinettisten kom och var med i några låtar, sen sprang han därifrån troligen för att inte missa nått möte med någon.. det var ju bara en helt vanlig torsdag.. Gick förbi där idag också, och då var det ett gäng generationen äldre gubbar som spelade 'New Orleans' jazz.. dom spelade bra dom också! Jag har ingen aning om hur ofta man spelar här, men det verkar ju kanske vara flera dagar i veckan.. om vädret är ok! Det kanske inte är schemalagt alls, utan bara spontant när alla kan och vill..? Den här kvinnan verkade vara en fullblodsdansare. det såg hur lätt ut som helst.. det är bara att köra igång.. :-) Tack! Bob.
Hälsn!
Hej Jan - det här är en härlig och livsbekräftande serie - väldokumenterad.
Liksom Sten har jag sett en hel del Youtube-videor med "Tuba Skinny" jazz street band från New Orleans.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZdMxFiUf9Q

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-09-11 22:00
Hej! De här musikerna och dansaren var riktigt bra, de påminner absolut om 'Tuba Skinny' med fin glad jazz, sång dessutom! Dom kändes 'professionella' men som gärna spelar på fritiden bara av glädje också.. Tack! Erik.
Hilsen!
Ser väldans mysigt ut, sånt har vi alldeles för lite av i Korsheden! I Finspång också för den delen! Söt tjej, klädd lite i 20-talsstil skulle jag säga, det var väl då swingen kom kanske? Den tjejen har nog dansat förut kan jag tänka. Och allt ser glatt och äkta ut, roligt! Mycket trevligt och underhållande! Hälsnngar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-09-11 22:08
Hej! Det var väldigt trevligt det här, jag blev kvar där en bra stund! Känns som dom spelade och dansade bara för att dom hade tid och lust! Musiker kom och gick vartefter tiden gick.. det var inte så noga! Kvinnan som dansade gamla danser från 20-30 talet var hur säker som helst.. måste ha varit en 'riktig' dansare.. Gick förbi där även idag och det bjöds på jazz även den här eftermiddagen! Nu var det generationen äldre musiker som drog på med gammal 'New Orleans' jazz.. du hade platsat med ett piano/keybord där..
:-) Tack! Björn.
Hälsn!
Snyggt fångat bensprattel och kul med bilder på publiken också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-09-11 22:17
Hej! Det var jättefint det här! Inget jag hade förväntat mig en vanlig torsdagseftermiddag i september.. Kvinnan som dansade var magiskt bra! Troligen en professionell dansare..? Även idag på eftermiddagen så spelades det jazz där.. nu var det en generation äldre herrar som drog på med 'New Orleans' jazz! Det lät bra det också! Så tydligen så är det något man kör där i veckorna ibland, om vädret är bra gissar jag.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Pittoreskt inslag i gatubilden som man säger..säkert sevärt och hörvärt kan jag tänka mig..kul motiv att fota också..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-09-12 16:31
Hej! Ja, det här var skoj! Inget man förväntade sig när man gick runt hörnet vid Hötorget.. Det kändes som det fanns en del professionalism med här! Troligen rastlösa entertainers i 'dessa tider'.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Härligt !
Bilder man blir glad av !
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-09-13 10:59
Hej! Ja, jag blev överraskad här, dom var verkligen bra.. jag blev t.o.m lite tårögd.. Jag brukar bli det när jag hör bra musik! Gick förbi där även dagen efter, då spelade en äldre generation där, och jazz även dom.. så det verkar vara något som pågår där lite då och då kanske, när vädret tillåter.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!