Att spegla det jag gillar.

Något hade hänt under natten..

Äntligen kom det lite snö! Det mesta hittills denna vinter.. knappt en decimeter, men det kändes faktiskt som mer, troligen beroende på att snön frusit fast så fint på alla träd och grenar! Tyvärr drog moln in redan under förmiddagen och det sprack inte upp igen förrän solen var på väg ner.. typiskt! Det här hände sig i veckan som gått i mitt närområde Tantolunden på Södermalm, känslan var verkligen att Julen är nära nu.. Fotat en bild med vidvinkel, men annars mest med ett 200-500 mm.

När jag drog upp rullgardinen..

Bara en kort tid senare så drog det in moln från den öppna Mälaren i väst.. ses längst bort i bilden ovan.. Hägerstensåsen där..

Molnigt, men ändå vitt och fint..

Julpynt finns även utomhus..

Det mesta är svartvitt..

De vanliga 'vinterfåglarna' syntes fint mot den vita snön..

Plötsligt kom en Gråsiska och landade mitt i det vita..

Två andra landade två meter ifrån mig i en liten plogvall..

Gråsiskorna fanns också i mängd i Alträden..

Lite färg på himlen blev det när solen var på väg ner..

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-23 18:17 | Läst 1283 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Jättevackert med all snön på träden! Det ser ungefär likadant hemma hos mig i Skåne. Så härligt med alla småfåglarna i busken ungefär mitt i inlägget!
God Jul!
Bjarne
Svar från ehrsa 2018-12-23 18:38
Hej! Ja, visst blev det vackert! Från en mörk decemberdag så blev det plötsligt ett överflöd av vitt! Kameran rekommenderade 'låg-ISO' direkt.. sånt gillar man! Tack! Bjarne. God Jul!
Hälsn!
Det var vintrigt och fint. Extra den med alla fåglarna. Ha en God Jul / Peter
Svar från ehrsa 2018-12-23 19:31
Hej! Ja, vilken skillnad det blir så fort som det kommer lite snö! Alla småfåglarna blev väldigt vackra mot den vita snön, dom syns extra bra dessutom.. det är ändå mulet när de bilderna togs, fast snön lyser upp! Tack! Peter. God Jul!
Hälsn!
Härligt juliga bilder! Väldigt fint med snön och rimfrosten. Vi hade snö i Fg men den regnade bort, o just nu är vi i Gbg, kallt men ingen snö! Gillar det vackra ljuset på slutet, och det anas bog i bilderna innan. Julhälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-12-23 20:57
Hej! Viken skillnad det blir när det kommit lite snö! Plötsligt så är det 'låg-ISO' som gäller även fast det är mulet! Här så sjönk den här snön ihop en del, men har nu frusit till och blivit en hård 'grund' för några centimeter ytterligare med snö som kom idag, och nu är det ju flera minusgrader, och om prognoserna stämmer så blir det ett par dagar nu med en hel del sol.. det kan bli fint fotomässigt, eller bara rent 'visuellt'.. Ha det fint där nere i Götet! Tack! Björn. God Jul!
Hälsn!
Jag är ju ingen vintermänniska men det blir ju ljusare och bilderna blir ju riktigt vackra! Fina vinterbilder från dig!
Svar från ehrsa 2018-12-23 21:01
Hej! 'Ren' nyfallen snö blir ju väldigt vackert.. och plötsligt så sänker kameran (auto-ISO) ISO:t med flera steg.. istället för att det varit tvärtom under en längre tid! Det känns bra! Tack! Dan. God Jul!
Hälsn!
Blåmesarnas gula bröst lyser fint i vintervädret.
/MA
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:14
Hej! Ja, allt syns så mycket bättre och blir så mycket vackrare bara snön kommer.. dessutom går det plötsligt bra med 'låg-ISO'..! Tack! Mats.
Hälsn!
Härligt vintriga o juliga bilder, småfåglarna är riktigt söta o fin! God Jul, LO
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:17
Hej! Ja, vilken tur vi hade här! Plötsligt kom det snö veckan innan Jul, det brukar ju vara en stor chansning med det i dessa trakter.. Det blev plötsligt så mycket ljusare, det är man tacksam för! Tack! LO. God Jul!
Hälsn!
Här bjöd du på en trevlig bildsvit!
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:20
Hej! Ja, roligt att få så pass mycket snö att det t.o.m. blir lite Julkänsla, bara av det.. Just idag är det också rejält mycket med blå himmel.. det är vi inte så bortskämda med! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Oj så vackert! Ser ut att bli en vit jul i Stockholm. Kul.
De sista bilderna med ljuset, mycket vackra.

God jul
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:22
Hej! Ja, vilken tur vi har att det kom lite snö i förra veckan och att det inte var blidväder.. Just nu skiner solen här, och det fortsätter nog ett par dagar till.. det känns extra bra! Ha det fint! Tack! Johnny. God Jul.
Hälsn!
Mycken fin julkänsla i dina fina bilder! Inte nog med allt vitt utan röda stugor, röda äpplen och så den lilla Gråsiskan! Här 16 grader kallt, morgonrodnad men ingen påfyllning i snölagret! Ha en fin helg! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:29
Hej! ja, det är mysigt att det kan bli en vit Jul även här i Stockholm, det är verkligen inte alltid som så är fallet.. Oj, vilken härlig kyla hos er! Här är det -5,5° nu, det är mycket för att vara här.. dessutom mestadels blå himmel nu! Tack! Yvonne. Ha det fint!
Hälsn!
Där var det vitt å grannt, vackra snöiga foton :)

God Jul :)
Svar från ehrsa 2018-12-24 10:32
Hej! Ja, det är lite ovanligt att snön lägger sig så fint lagom till Jul här i Stockholm, det brukar snarare vara tvärtom.. Och nu är det nästan bara blå himmel här, det får bli en liten promenad nu.. med kamera! Tack! Joakim. God Jul!
Hälsn!
Hej Jan Fina vinterbilder!Underbart med fåglarna mot det vita.
/ Bengt H
Svar från ehrsa 2018-12-24 17:17
Hej! Tänk så vackert det kan bli bara det kommer lite vit snö! Småfåglarna lyste som små ädelstenar mot den vita snön.. sagt med lite överdrift.. men ändå rätt nära sanningen! Utan snön så syns dom inte alls lika bra, allt blir bara murrigt..! Tack! Bengt. Ha det fint!
Hälsn!
Det blev många vackra julkort med massor av snö och fina fåglar förstås
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2018-12-25 12:07
Hej! Ja, det blev väldigt vackert med den snö som föll under natten! Man blev lite 'lurad' också av att snön fastnade så fint på alla träd, men egentligen så var det nog bara knappt 1dm ens med ny snö.. Det blev i alla fall en hel del Julstämning tack vare detta, det uppskattas! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Så otroligt vintrigt och vackert med snön. Jag är i Texas och i år är det tack och lov inte minusgrader som förra julen. Jag ser det vackra vinterbilderna i ditt inlägg och ser fram emot några fina dagar när jag kommer hem.
Önskar dej många fina promenader inför årsslutet.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-27 11:15
Hej! Visst ja, ni brukar ju åka över dit i Juletider! Känns som det är rätt så annorlunda där jämfört med här även om vi också är rätt så 'amerikaniserade'.. Det blev väldigt vackert efter den här nattens lilla snöande! Det kom knappt 1 dm. med snö men allt frös fast så fint på alla träden! Direkt så gick kameran över till 'låg-ISO' istället för 'hög-ISO' det gillar man den här årstiden.. Snön har sjunkit ihop och det kanske skulle behövas lite till nu.. men jag tror inte att jag har sett i prognoserna att något sådant är på gång i närtid i alla fall! Ha det fortsatt fint där ni är Tack! Lena.
Hälsn!
Oj vad snyggt det plötsligt blev med alla färger mot nysnön..Äpplen och småfåglar kom till sin rätt och dom sista bilderna blev ju härliga..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-12-27 12:15
Hej! Ja, det är fantastiskt vad lite snö kan göra omgivningen extra vacker! Det kom lite mindre än 1 dm. men snön fastnade så fint på träden, då blev det så här bra.. Småfåglarna syns verkligen extra fint mot den vita snön, det blir lite som gamla planscher på fåglar från lågstadiet.. så gammal är jag! Fast 'äpplena' är egentligen röda Julgranskulor.. dom blev också fina med lite snö på.. Tack! Gunte.
Hälsn!