Att spegla det jag gillar.

Några Humlor..

När jag fotade Tornseglarna som skopade vatten i pölen på Årstafältet för någon vecka sedan, så såg jag också en hel del Humlor på en blomma som dom tycktes gilla extra mycket, osäker på om detta är en sorts Tistel..? Nej, det är en Ängsklint har jag fått lära mig av Ing-Marie här under! Jag testade lite med mitt 80 - 400 mm. zoom för att se om detta också fungerar på lite motiv 'i smått', och det kändes faktiskt så..

Humlan.. är en Stensnylthumla enligt Christer N. här under!

En annan beskärning..

Jordhumla, enligt Christer N.

Tack för mig!

Inlagt 2018-07-30 11:29 | Läst 526 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Jan. Det gik da super !
Jeg stemmer på nummer 3.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa   2018-07-30 17:55
Hej! Tycker också att det fungerade bra med ett telezoom, det behöver inte vara ett makroobjektiv för att fota Humlor.. Tack! Erik.
Hälsn!
Ha Ha, tänker på Lars Ekborg och Beppe när jag ser humlorna. " Du med dina jävla humlor ". När man väl hamnar där framför humlorna är det svårt att sluta jaga dom. Vältagna bilder som vanligt.
Sten
Svar från ehrsa   2018-07-30 18:03
Hej! He he, kommer faktiskt ihåg detta med Lars Ekborg och Beppe, så gammal är jag också.. :-) Tack för att du påminde! Man saknar dom där gamla hjältarna, allting kändes så intelligent gjort.. Humlor är lätt att gilla, dom känns lite snällare.. även om dom sticks som tusan dom också.. Tack! Sten.
Hälsn!
Härligt färggranna bilder på dom mysiga humlorna.
Jag har också funderat vad detta är för blommor och just nu när jag såg dina bilder så kom jag på att det såg ut som klint ( har också tänkt på tistel tidigare ) Googlade och fann att det heter Ängsklint.
Svar från ehrsa   2018-07-30 22:21
Aah, tack så mycket om upplysningen om Ängsklint! Fina blommor som tycktes klara torka rätt bra också, och Humlorna gillade dom mycket! Eller det fanns egentligen inte så mycket andra blommor att välja på i torkan där.. Googlade på dom nu, och visst är det såna! Humlor gillar man, dom ser så snälla ut på nått sätt.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Fint Fångat! Stensnylthumla först, sedan jordhumla tror jag och sedan jordsnylthumla. Snylthumlor är inte så snälla, dom tar sig in i värdhumlebon, biter huvudet av drottningen och lägger sedan sina ägg som därefter sköts och vårdas av de ursprungliga arbetarhumlorna. Men alla sorter behövs om det ska funka i naturen ;-)
Svar från ehrsa   2018-07-31 17:42
Hej! Å vilken bra info, det är väldigt trevligt att det alltid finns någon här på FS som kan det som man själv inte själv.. Jag tycker att just humlor ser lite extra snälla ut, men så behöver tydligen inte vara fallet.. spännande! Tack! Christer.
Hälsn!