Att spegla det jag gillar.

Nu är dom på gång, Hägrarna..

Bilder från min fortsatta promenad i tisdags, detta efter att jag lämnat Stararna och Sånglärkorna på Gärdet i Stockholm ( http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/igar-var-det-inte-sa-mycket.htm ) så blev jag nyfiken på Hägrarna. Senast jag var vid Isbladskärret en vecka tillbaks så fanns det någon enstaka Häger vid det isbelagda kärret, men ingen aktivitet alls förekom..

Denna gång var det annorlunda, nu var det full aktivitet och nästan alla Hägerbon såg ut att vara upptagna.. Och isen hade ännu inte släppt på kärret..

Här tog jag bilderna med längre slutartid (1/80 sek.) för att få lite 'suddighet' i bilderna..

Min promenad fortsatte och bjöd på fler fina vårtecken, men det kommer i en senare blogg..

Tack för mig!

Inlagt 2017-03-17 06:41 | Läst 657 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Märkliga fåglar! Hägrarna syns knappt då de vecklat ihop sig och står smala och absolut stilla men då de vecklat ut sig blev de desto större med väldiga vingar. Halsen sträckt framåt i starten för att få tyngdpunkten framåt så att flykten blir stabil, sen huvudet bakåt då marschfart uppnåtts.
Svar från ehrsa   2017-03-17 10:34
Ja, visst är dom fina dessa fåglar! Det är lätt att fascineras av Hägrarna.. som är så uttrycksfulla med alla sina poser på något sätt! Lena Holm har ju fantastiska bilder på dom som visar deras märkliga 'stilar' och poser! 'Tacksamma' och roliga fåglar att fota.. Tack! Måns.
Hälsn!
Bäst att passa på innan grönskan tar över. Har aldrig varit i dom där trakterna men förstår att hägrarna har vant sig vid människor. Fina bilder har du fått.
Sten
Svar från ehrsa   2017-03-17 10:41
Hej! Ja, vid Isbladskärret på Djurgården känner dom sig trygga och beter sig troligen helt naturligt, dessutom är det enkelt att iaktta dom som besökare där! Troligen är det individer som håller till vid Råstasjön i Solna vintertid, just där är dom nog ännu oräddare dessutom.. Det finns tendenser till att deras häckningsplats även håller på att utökas lite, närmare Djurgårdsbrunn till, utefter Djurgårdsbrunnskanalen. Det finns några bon där också på den norra sidan om kanalen. Väl värt ett besök vid tillfälle i alla fall! Parkera bil går att göra nära Thielska Galleriet, där det går att fika och käka också.. Tack! Sten.
Hälsn!
Vilka fina bilder på hägrarna Jan! Lite förvånad lat dom samlas så många, tänker att när jag stöter på dom är det alltid enstaka fåglar/ Björn aT
Svar från ehrsa   2017-03-17 10:46
Hej! Håller med dig att det oftast är enstaka fåglar man stöter på, så är det för mig också! Men just Isbladskärret nu och framåt i tid, där är det 'Hägerkoloni' som gäller! Det verkar som dom vill häcka nära varann, men utanför häckningstid kan dom ofta vara 'solo'.. Vintertid klumpar dom ihop sig, så som vid Råstasjön där dom dessutom blir matade dagligen.. Fina är dom i alla fall! Tack! Björn.
Hälsn!
Så fina de är! Du har lyxsituation där med hägerfotografering. Riktigt snygga hägerbilder från alla vinklar.
Det fanns hemmavid en likadan hägerkoloni vid sjön (ett onåbart sankområde) men en dag var alla borta.
Fast jag var i Attenboroughs naturvårdsområde i Nottingham, där kom jag nära hägrarna, mängder.
Svar från ehrsa   2017-03-17 17:21
Hej! Ja, det är rätt så nära till Hägrarna, skönast är när det blivit lite varmare och man tar cykeln dit.. När häckningen är klar för Hägrarna så blir ofta det här lilla kärret mer eller mindre uttorkat om sommaren är fin, då blir inte den här lilla fågelsjön så rolig längre, fåglarna brukar lämna.. I slutet av 70-talet så höll Hägrarna till precis intill Skansens område 1,7 km därifrån, men detta är en fin plats för dom! Undrar varför dom försvann från dina 'fotomarker', konstigt! Dom är spännande i alla fall, det är något urtidsaktigt över dom.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Nog ser dessa hägrar mer ut som flygödlor än fåglar, som om de blivit kvar från dinosaurernas tid.
Ser häftigt ut då de sitter högt uppe i trädtopparna, stora och ändå så smidiga.
Svar från ehrsa   2017-03-17 17:28
Du har rätt, bra liknelse där med flygödlan! Det är något urtidsaktigt över dom, absolut! Ja, man förvånas över vilka tunna och bräckliga grenar som dom sätter sig på.. dom väger nog inte så mycket som dom ser ut att göra! Tack! Margareta.
Hälsn!
Hej Jan!
Vilka fina bilder på hägrarna! Och vad intressant att få se dem i sina bon. Det har jag inte sett förut. Har bara sett dem flygandes eller på bytesjakt i något vattenbryn. Hägern är verkligen en stilig och vacker fågel.
Trevlig Helg! Mvh Lisa
Svar från ehrsa   2017-03-17 19:09
Hej! Kan bara instämma om Hägern! Den är verkligen speciell, och det verkar inte vara så vanligt med häckningsplatser, så denna som ligger så 'offentligt' här på Djurgården är verkligen en fin plats! Jag vet nog inte någon annan häckningsplats för dom.. men det finns säkert, även om inte jag kommer på nån just nu.. Isbladskärret är väl värt ett besök under häckningstider! Tack! Lisa.
Hälsn!
Verkligen härligt att se! Mycket fina fåglar. Jag är ju i Stockholm i jobbet då och då. Får nog ta bussen om jag har tid någon gång, 69:an är det väl?
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2017-03-17 22:07
Hej! Bjarne. Helt rätt, 69:an är den buss som går dit, själv brukar jag kliva av redan vid Sjöhistoriska för att promenera via Gärdet bort mot Djurgårdsbrunn och vidare till Isbladskärret, närmare är att kliva av vid Djurgårdsbrunn och sedan promenera några hundra meter utefter kanalen bort till kärret, fika gör man gärna på Thielska galleriet i närheten.. Hägrarna är intressanta fåglar, dom har ett speciellt utseende och jag känner inte till så många mer häckningsplatser än just Isbladskärret! Det är fåglar som 'bjussar' på sig på något sätt.. Tack!
Hälsn!
Bjarne   2017-03-18 08:27
Tack så mycket för alla tipsen Jan! Håller helt med. Det är jättefint att gå lite längs kanalen och på andra ställen på Djurgården. Jag har till och med gått hela vägen tillbaka till centrum någon gång. Tar en stund, men fint är det!
Hälsningar, Bjarne
Synnerligen härliga Hägerbilder..
Mv/G