Att spegla det jag gillar.

Oj, en Paradisfågel..

Nä, det var visst bara en 'tråkig' vanlig Skata.. dom ser man ju jämt.. Gäller bara att man får se dom som här i rätt ljus, då blir dom ju nästan en av de vackraste fåglar vi har.. eller hur? En spännande fågel som alltid finns nära oss..  Fotat i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm igår.. Fotat med 200-500 mm.

                

Tack för mig!

Inlagt 2019-03-29 12:09 | Läst 1291 ggr. | Permalink
Woo en serie riktigt läckra foton, Skatan är ju dessutom en mycket vacker fågel som här när man verkligen kan se nyanserna i fjäder dräkten. Snyggt! :)
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:19
Hej! Skatan är väldigt mycket vackrare när man får se dom med utspärrade vingar/fjädrar så här och i medljus, då kommer alla vackra 'metalliska' färger fram, annars ser man inte riktigt de här färgerna! Flera av bilderna här är nog de bästa jag har tagit på en Skata, trots att man ser dom jämt.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Håller med! Den liksom nötskrikan är underskattad när det gäller färger.
/MA
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:21
Hej! Skatan känns nästan som en tropisk fågel när man får se den så här med utspärrade vingar, och i medljud så att färgerna kommer fram! Troligen de bästa bilder jag har lyckats ta på en Skata.. Tack! Mats.
Hälsn!
Dags för en skatbok kanske? Jag blir så glad över Guds skaparfantasi när jag ser såna där bilder!
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:28
He he, Ja Skatan vore egentligen värd en bok.. den är ju fantastiskt vacker när man får se den så här! När man ser en Skata bara med ögonen så hinner man inte riktigt se de vackra detaljerna och färgerna så som en Skata har, man måste ha rätt vinkel till solen också för att färgerna ska framträda ordentligt! Leve evolutionen, tack för den säger jag.. :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
En fin bildserie av vår kanske vanligaste och vackraste kråkfågel, din puffbild håller jag en slant på.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:33
Hej! Visst är den fantastisk Skatan! Man tror inte att en Skata kan vara så vacker.. Ögat hinner normalt inte med att se detaljerna på en Skata när den flyger, men med en kamera och kort slutartid och medljus så kommer alla detaljer och färger fram, då ser den nästan ut att vara hämtad från en tropisk djungel.. Tror att puffbilden är den bästa bild jag fått på en Skata! Tack Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Mycket vackert när hon spänner ut fjäderdräkten. Just så kan man ibland se henne liggande platt på vägen. Skatan är nämligen en mycket oförvägen fågel som ofta bedömer bilens hastighet kontra den egna förmågan fel... :-)
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:44
Hej! Visst är den fin Skatan! Normalt så hinner inte ögonen se de här detaljerna på en flygande Skata, inte heller de vackra färgerna! Med en snabb slutartid och medljus så kommer plötsligt färgerna fram.. 'Puffbilden' är nog den bästa bild jag har tagit på en Skata.. Ofta bryr man sig inte om Skator för att dom är så vanliga att dom nästan känns lite trista.. men egentligen så är det en ovanligt vacker fågel! Tack ska du ha Peter!
Hälsn!
Skatan och övriga kråkfåglar är verkligen vackra. Så vanliga att vi inte alltid ser skönheten. Har precis varit ute och fotat kråkor.
Sten
Svar från ehrsa 2019-03-30 11:56
Hej! Kråkfåglar är spännande fåglar, det vet vi som varit ute i naturen mycket.. och Skator är verkligen vackra när man fotar dom med en snabb slutartid och har medljus, då kommer verkligen färgerna fram på ett sätt som ögat annars inte riktigt hinner se.. 'Puffbilden' här är nog den bästa jag fått på 'bara' en Skata över huvud taget.. Det finns alltid ett gäng med Kråkor och Skator här på 'Tantoberget' och dom är inte rädda alls, dom bjuder på många fina bildtillfällen! Kråkorna här är också lätta att fota, dom landar bara några meter ifrån och är ofta nyfikna, idag såg och hörde jag en individ som knappt hördes när den kraxade.. det såg ut som den kraxade jättemycket, men hördes knappt fast jag stod 4 meter ifrån.. Med Kråkor kan man också få riktigt fina bilder, det händer oftast något spännande där dom rör sig! Hoppas du fick nån bra bild! Tack! Sten.
Hälsn!
Vilken vacker serie på skatan! Har många gånger gjort samma reflektion, så vacker den är skatan! Starka djärva färger som för övrigt går väl ihop med skatornas karaktär - oförvägna, nyfikna, högljudda och intelligenta. Vi har gott om dem hemma i trädgården i Finspång, nästan lite av karaktärsfågel där. Hela din bildserie är välgjord, och puffbilden visar verkligen skatans otroligt fina dräkt! Lyckat!/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-03-30 12:07
Hej! Visst är den fin Skatan! Men när man ser en Skata flygande bara med våra ögon så hinner vi inte uppfatta allt det vackra, det går för fort helt enkelt.. För att färgerna ska komma fram bäst så krävs det också ett bra medljus, då kommer alla de 'metalliska färgerna' fram som vi annars inte ser, inte jag i alla fall.. En snabb slutartid också så klart! Puffbilden togs med 'endast' 1/640 sek. f/6,3 och 'auto-ISO' 160. Borde egentligen haft en lite snabbare slutartid, men det gick ju bra ändå.. Tack så mycket Björn.
Hälsn!
Sällsynt läcker serie på våran egna paradisfågel, snyggt jobbat!
Svar från ehrsa 2019-03-30 12:13
Hej! Ja, egentligen så vet 'man' inte att Skatan är så här fin.. den känns som hämtad från en tropisk djungel! Den är ju så vanlig att man knappt bryr sig om den.. svart och vit bara.. hur kul är det? Sen hamnar den i medljus och fotas med en snabb slutartid där vingarna råkar vara helt utbredda, så blir den plötsligt så här vacker! Det är magiskt! Puffbilden här är nog den bästa bild som jag har tagit på en Skata någonsin! Den är nog värd lite mer uppmärksamhet.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej jan Mycket vacker serie av en mycket vacker fågel. Den kallas, som du vet, förstås för "Nordiske Paradisfugl". På danska "Skade" och det här beror inte på att många tror att den skadar andra fåglar och unger, men för att ordet är ett gammalt nordiskt ord för "ett långt spetsigt ämne". Har jag läst.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2019-03-30 12:20
Hej! Tack för info om "Nordiske Paradisfugl", jag har inte hört eller läst om detta tidigare! Vad roligt att jag råkade skriva just 'Paradisfågel' i rubriken! Jag tyckte bara att puffbilden var så vacker med alla färger, att den kändes nästan som en 'paradisfågel' från en tropisk djungel.. Vad roligt! Med en snabb slutartid och bra 'medljus' (solen i ryggen) så kom plötsligt alla färger fram.. Tack! Erik.
Hälsn!