Att spegla det jag gillar.

Sett på Strömmen..

Visar en del bilder från Stockholms Ström i förra veckan. Det finns mycket fint att fota här om solen är framme litegrann, just den här dagen så var det också en hel del flak som kom inifrån Mälaren i ett högt vattenflöde! Och fåglarna visar upp sig fint nära fågelmatningen i Norrström! Allt fotat med 200 - 500 mm.

Blandade bilder från Skeppsbron men mest från Norrström.. Här är Skeppsholmsbron.

Skrattmås..

Gråtrut..

Hög aktivitet..

E4:an..

Plötsligt kom en flock Knölsvanar flygande förbi..

Förbi Karl den 16:e Gustavs lägenheter..

Samtidigt i Norrström fastnade isflaken ibland..

Näcken kunde ses en bit uppströms..

Man ser korallerna tydligt..

Rangordning.. Jodå det finns en hona i närheten..

Jobbigt läge..

Men det gick bra..

Tack för mig!

Inlagt 2018-03-12 21:58 | Läst 291 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kan snart inte kommentera dina bilder längre. Har inte ord. Retfullt läckra bilder.
Sten
Svar från ehrsa   2018-03-12 22:15
He he, det är också en fin kommentar! Tack så jättemycket Sten!
Hälsn!
Snyggt!!Både gatufotograf och naturfotograf.
Sökt in till nationalgeographic än? ;)
Svar från ehrsa   2018-03-13 10:59
Hej! Tack! Joakim. När motiven finns där och ljuset är bra, ihop med dagens kamerateknik.. då är det ganska enkelt att fotografera.. bara man har tiden, det har jag nu! :-)
Hälsn!
Kan bara hålla med Sten. Den ropande gråtruten visar tydligt pippins läskiga ögon.
Svar från ehrsa   2018-03-13 11:03
He he, ja Gråtruten kanske inte är den snällaste fågeln i byn.. men dom är ändå rätt spännande fotomässigt, men jag gillar dom brunspräckliga ungfåglarna lite mer, tycker dom är vackrare! Jaha och kallare blir det framöver, det skulle kunna bli det kallaste hittills i mars läste jag av en 'väderkunnig' person nu på morgonen.. men det är ju ändå mars, allt kan hända! Tack! Stefan.
Hälsn!
Det var skönt få se hur du har det där uppe med alla fåglarna som far hit o dit samt spännande se isblocken. Skrollar jag fort så blir det som en film de rör sig ännu mer hi hi.
Du kan du som ingen ann.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från ehrsa   2018-03-13 11:08
Hej! Tack! Gun-Inger. Det är en fin period nu och framöver när våren sakta kommer och isarna släpper. Just vid Norrström nedanför operan så blir vattenflödet extra stort nu och det blir som en riktig fors just där, ihop med isflak och alla fåglar så blir det en riktigt fin naturupplevelse bara att stå där och titta! Känns nästan lite lyxigt! Men snart är våren här, även om det är en köldperiod till som ska få passera.. Ha det så bra!
Hälsn!
Håller med Sten och Gun Inger. Du kommer bli mästerfotograf snart... :-) Hälsar Lasse
Svar från ehrsa   2018-03-13 11:12
He he, Tack! Lasse. När ljuset och motiven finns där, ihop med dagens kameror så är det ju egentligen ganska enkelt att fota.. och tid har jag ju också nu..
Hälsn!
Hej,
Naturen inpå knuten. Men kungen missar väl det?
Ha det gott
Bob
Svar från ehrsa   2018-03-13 11:20
Hej! Visst är det fint! Just den här årstiden när isarna också börjar släppa och vattenflödet är stort så är det faktiskt en riktig naturupplevelse att bara stå där och titta! Kungen undrar jag om han bryr sig.. Passerade där en dag i förra veckan efter att en prinsessa fått tillökning, och jag har aldrig tidigare sett så lite med fågel på Stockholms Ström.. vad hade hänt? Jo, kungen hade skjutit 21 kanonskott från 'saluteringskanonerna' från Skeppsholmen.. Vet inte om fåglarna kommit tillbaks än.. Tack! Bob. Ha det bra!
Hälsn!
En samling härliga bilder du fått ihop i det fina vädret..tredje bilden tycker jag är lite extra kul med det rödbenade gänget som vilar..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2018-03-13 18:33
Hej! Ja, ibland är både ljuset och motiven på plats.. Det här var en sådan fin dag! Då är det egentligen inte så svårt att fotografera.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Här var det mycket fint men jag tror ändå att svanflocken slår det mesta på vattnet. Det är pampigt med så många stora fåglar som flyger så pass lågt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-03-13 22:40
Hej! Tack! Lena. Svanarna var mäktigt, det är inte så ofta man ser så många i luften samtidigt, nära dessutom! Det fanns mycket som var vackert där den dagen, men det måste vara sol för att det ska bli bra, annars blir inte ljuset det rätta..
Hälsn!