Att spegla det jag gillar.

Sett under några morgonpromenader..

Jag tar en promenad varje morgon sedan en tid tillbaks straxt efter att jag har vaknat, och om morgonen är fin vädermässigt.. annars får det vara.. Det blir ett varv runt Årstaviken här i Stockholm, och det är då det 'lilla varvet' via Tanto och tågbron eller Hornstull och Liljeholmsbron som jag promenerar beroende på vilket varv jag går, och det tar drygt en timme, innan det blir frukost.. Tiden på morgonen har hittills varierat mellan 06:30 - 08:30 beroende på när jag har vaknat.. Det ger en väldigt fin start på dagen och frukosten blir ännu godare.. Och kameran har jag med, känns som det ofta dyker upp något trevligt motiv att försöka ta del av.. och ljuset är ofta lite extra fint på morgonen! De här bilderna är från flera morgonpromenader och fotade med 80 - 400 mm. den är skönast att bära med sig..

Några bilder från min morgonpromenad.. Hasse hare med partner i lunden..

Dubbelhakar..

Skönsångare på räcket..

Kanske ingen skönsångare.. men fin ändå!

Nattgammal is för några dagar sedan.. en Fiskmås

Skrattmås

För bara en vecka sedan kändes det exotiskt med en Sädesärla.. nu tar man den för given!

En annan gnagare i 'lunden'..

En Brunråtta.. som också gillar fågelmatningar..

Men så fort som den hörde slutaren..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-18 22:23 | Läst 1123 ggr. | Permalink
Hej jan
Det låter som ett mycket trevligt sätt att börja dagen. Och olika djur är lika morgon färsk som du :-)
Trevlig serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2018-04-19 10:47
Hej! Det är verkligen fint att börja dagen med en timmes promenad! I morse gick jag vid c:a 06:30 och solen sken fint och det var vindstilla.. fåglarna sjöng.. Det mår man bra av resten av dagen! Men jag ska ut igen efter lunch, dagen fortsätter att vara fin här! Tack! Erik.
Hilsen!
Wow du fångade en flygande råtta!!
Så fina speglingar det blir av fåglarna på isen. Härliga bilder över lag!
Svar från ehrsa 2018-04-19 10:54
Hej! Ja, det var lite roligt att jag lyckades fånga råttan på bild när den hängde i luften! Den var snabb.. Det var lite roligt att fota den, jag fick flera chansen, det tog bara 15 sekunder så tog den sig tillbaks till fröna på marken, sen när jag tryckte på avtryckaren så hörde den slutaren och störtade tillbaks till sitt gömsle.. men sen var den tillbaks igen efter 15 sekunder och jag tryckte på avtryckaren och den for iväg.. så höll vi på 5-6 gånger innan jag gick därifrån.. Is brukar ofta bli fint på bild, det brukar bli bra 'blänk' på något sätt! Tack så mycket Anne-Sophie!
Hälsn!
Dina morgonpromenader verkar både spännande och fotografiskt lönsamma :-) Men som sagt, det handlar om fotografen....., inte kameran (eller autofokusen...). Gillar hela serien men extra mkt skrattmåsen som står på isen och så den flygande råttan förstås!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:05
Hej! Morgonpromenaden är verkligen något fint! Längtar till den i stort sett varje morgon nu, känns som det bjuds på väldigt mycket fint just då! Blir som en bonus just nu under våren, och det är ju en extra runda utöver det som jag normalt brukar röra mig i min omgivning under dagen, det är säkert väldigt nyttigt också! Nu på morgonen såg jag min första 'vadarfågel', en Strandskata som flög runt här nere i viken och lät sitt läte ljuda över hela viken.. Det är en tidig vadare som säkert har setts i skärgården i ett par veckor, men dom tar sig även in hit till Årstaviken varje vår, och häckar här någonstans.. Jag är glad att fokusen fungerar så pass bra som den gör, jag bara siktar och trycker av.. och ofta blir det tillräckligt bra i alla fall.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Flygande råtta o sädesärla på is får bli mina favoriter idag
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:11
Hej! Det är uppenbart att man inte behöver vingar för att flyga.. det räcker med spänstiga ben.. :-) Sädesärlan är fin, det är en fågel som är lätt att gilla och den är alltid så nära oss dessutom! Tack! Peter.
Hälsn!
Skrattmåsen på läcker is tyckte jag om!
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:13
Hej! Isar blir ofta bra på bild när man får till det 'rätta blänket', vilket kan vara rätt svårt.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Finfina promenadbilder vifår se här Jan! Fåglarna på isen och den hoppande råttan får mitt gillande idag!
Ps. En stilla undran, hur många av dessa motiv hade vi fått se om du burit på en promenadkamera typ Fuijixxxx? 😉😃😂
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:19
Hej! Du har rätt, en viss 'telekapacitet' är nog nödvändigt för dessa bilder.. Min D800E och 80 - 400 mm. zoom är en väldigt bekväm kombo har jag märkt, och inte för tungt heller och verkar kunna täcka de behov av kamera som jag har.. Råttan kändes som en extra bonus den morgonen! Det verkar finnas något trevligt att fota varje morgon som jag tar min lilla promenad, det blir som en extra krydda varje morgon! Tack! Leif.
Hälsn!
Härliga ögonblick du fångar på morgonen! Kul med busiga hararna.
Favorit blir skrattmåsen på isen. Fint ljus och fint mönster i isen.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:29
Hej! Tack! Johnny. Det har blivit en väldigt trevlig rutin att gå den här rundan varje fin morgon! Det händer något varje morgon och ljuset är väldigt fint dessutom.. I morse så fotade jag min första 'vadare', det var en Strandskata som flög runt och lät sitt skarpa läte ljuda.. hur härligt som helst! Den har säkert funnits ett par veckor i skärgården men den kommer också alltid hit och häckar i närområdet någonstans, det kan vara på något av hustaken på Liljeholmssidan, den landade där flera gånger på något av kontorshusen. Något år tidigare har jag sett dom (två) sitta på iskanten ute vid farledsrännan.. Strandskata har nog alltid varit den första vadare jag brukar se på våren.. så nu var det 'check' på den också.. :-) Om en månad börjar sommaren! Den 20:e maj kommer alltid 'mina' Tornseglare tillbaks och därmed är det också slut på alla 'vårfåglar' som ska hit, dom är de sista.. sen kan man slappna av.. :-)
Hälsn!
En härlig morgonpromenad du fick, med många fina bilder på djurlivet i ottan, Skrattmåsen har också anlänt till Lindesberg liksom den "vanliga" Måsen (jag vet inte vilken art det är).
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:40
Hej! Det är en väldigt trevlig rutin det här med en morgonpromenad, gissar att du också har det liknande med din vovve som måste ut! Det händer också nästan alltid något fint som kan vara väl värt att försöka fota! I morse så blev de första Strandskatorna morgonens behållning! Det är ju en skärgårdsfågel egentligen men verkar trivas även här i Årstaviken, jag ser dom här varje år! Dom brukar också vara den första 'vadarfågel' som jag ser varje år. 'Måsen' du ser är säkert 'Fiskmås' helt enkelt, det är nog den och Skrattmås som är de vanligaste måsfåglarna som vi har! Skrattmåsen tycker jag är fin med sitt 'chokladdoppade' huvud och röda ben och näbb, den känns lite 'snällare' också på något sätt än Fiskmåsarna.. Tack! Stig.
Hälsn!
Med sådana morgonpromenader blir varje dag härlig och meningsfull. Fina fågelbilder, och att nattisen bär känns märkligt, den är så tunn, men fåglar väger ju inte mycket. Och råttisen - fy! de gillar jag inte, även om bilderna är lite exklusiva.
Svar från ehrsa 2018-04-19 11:50
Hej! Morgonpromenaderna är verkligen fina! Men detta vet väl du om någon, sedan länge.. :-) Känns som det händer något spännande varje morgon nästan! I morse såg jag min första vadare i år och blev en Strandskata, så brukar det ofta vara här! Strandskatan är också oftast den enda vadare jag ser just här vid Årstaviken, och dom kan komma redan när det finns is kvar ibland, men antagligen har den redan funnits ute i skärgården i ett par veckor.. Råttan var rolig, det är inte så ofta man har chans att fota dom! Den sprang fram och tillbaks mellan sitt gömsle och fågelfröna ett flertal gånger! Tack! Stefan.
Hälsn!
Morgonstund har guld i mund. Råttsprånget blir mina favoritbilder. Påminner om tamråttorna ungarna hade när dom var små. :)
Svar från ehrsa 2018-04-19 21:26
Hej! Visst är det 'guld i munden' när man går upp lite extra tidigt! Det har varit så många fina dagar nu de senaste veckorna så det börjar kännas som man tar det för givet.. man tror att det alltid ska vara så.. Men faktum är att den där timmen promenad på morgonen är så fin att det känns som det skapat ett 'behov' t.o.m.. och det är ju bra! Tycker också att råttan var kul, det kändes lite ovanligt! Den blev hela tiden rädd när den hörde kamerans slutare och sprang iväg.. men det tog nog bara 15 sekunder så var den tillbaks igen.. så höll 'vi' på säkert 5 - 6 gånger, det behövdes för att lyckas med fokus något så när.. Tack! Eva.
Hälsn!
Ett fantastiskt djurliv i storstaden. Hare ser jag på åkrarna efter vägen till Gävle ibland men i skogen syns dom inte till. Råttor behöver också mat. Kul att den fick vara med på bild. Isbilderna är väldigt fin också men den jag gillar mest är kråkan . Dom är verkligen fina.
Sten
Svar från ehrsa 2018-04-19 21:32
Hej! Kan bara hålla med, det finns en hel del djurliv här av alla möjliga 'sorter'.. Känns ibland som man aldrig vågar promenera utan kamera.. det dyker så ofta upp något intressant så man vågar inte chansa.. Råttan var kul, den sprang tillbaks till gömslet hela tiden när den hörde slutaren men återvände också snabbt hela tiden efter högst 15 sekunder.. Det gav mig lite mer chanser att få någon bra bild på den.. den var snabb som attan! Tack! Sten.
Hälsn!