Att spegla det jag gillar.

Sett vid Isbladskärret på Djurgården..

Ett kärr som ligger i Stockholm, där Gråhägrarna brukar stå för underhållningen.. så var det även i veckan som var! Så mycket andra fåglar har inte anlänt än, isen ligger fortfarande.. Men hägrarna kör igång sina aktiviteter där även fast isen ligger och en del snö ännu finns kvar. Fotat med 80 - 400 mm.

Bilder från hägrarnas boplats..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-01 22:50 | Läst 1151 ggr. | Permalink
Ja jag säger inget. Bara titta å njuter.
Sten
Svar från ehrsa 2018-04-02 11:17
Hej! Och jag bara tackar så jättemycket Sten! Hägrarna visar upp sig fint här för oss med kamera.. ja för alla andra också så klart!
Hälsn!
Riktigt fina bilder. Imponerande att du lyckades sätta skärpa på en häger som flyger bakom trädet. Tror aldrig jag sett en sådant boplats, det var först i förra året som jag har sett hägrar uppe i ett träd, det var ett 20 tal hägrar som sattt i samma träd men tror inte det fanns några reden
Svar från ehrsa 2018-04-02 11:36
Hej! Tack så jättemycket Peter! Den här boplatsen i kärret har funnits i några årtionden i alla fall, innan dess höll dom till närmare Skansen och fåglarna är nog helt enkelt 'Skansenhägrar' och lever med sin population helt ute i det fria numera.. Troligen så härstammar alla Hägrarna i våra trakter just från dessa individer.. Jag har själv inte sett någon annan häckningsplats för Hägrar än just här, och några bon utefter Djurgårdsbrunnskanalen 200 meter väster om Isbladskärret.

Tror att det är så här angående skärpan, när jag använder AF-C och 'fångar in' en fågel i skärpa så behålls fågeln i skärpa även när den rör sig. 'Fokus' jobbar lite fram och tillbaks hela tiden så länge som jag håller avtryckaren nedtryckt lite, men jag tror också att det skapas en slags 'algoritm' (bild) av motivet i kamerans mjukvara, och fokus behålls på den 'algoritmen' (bilden) även om det också kommer några grenar och kvistar framför motivet så länge som motivet ändå syns 'tillräckligt' mycket.. Men släpper jag avtryckaren och börjar om med att försöka få fokus på motivet trots grenar ivägen, då går det inte.. då måste man fokusera manuellt istället! Mjukvaran har då tappat algoritmen/bilden på hur motivet ser ut och fokus fastnar istället på grenarna framför.. Det känns också som det är så här som AF-C fokus verkligen fungerar, det har hänt mig flera gånger att fokus behållits på en flygande fågel trots att det kommit en hel del grenar ivägen! Och just de grenarna som delvis skymmer en flygande fågel lite blir väldigt snyggt tycker jag så länge som motivet ändå är skarpt! Det blir som ett 'naturens 'filter' som Ing-Marie S. själv brukar säga om sina fina fågelbilder!
Hälsn!
pdahlen 2018-04-02 18:13
Man kan för AF-C sätta en hålltid i menyn, är den off så ändras fokus med en gång som man tappar objektet, men sätter man en tid mellan kort till lång så håller den kvar fokus på den bestämda punkten en viss tid innan den börjar att omfokusera.
Svar från ehrsa 2018-04-02 18:42
Ja, så lär det också vara! Jag har min på 'kort'.. Det finns mycket inställningar att hålla reda på för att det ska bli optimalt..
Hälsn!
Härliga bilder från en plats jag aldrig varit trots att jag varit bosatt i Stockholm större delen av mitt liv. Det är många fina bilder men närbilderna 5 och 6 står väl ut lite extra.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-04-02 11:49
Hej! För några årtionden sen så häckade inte Hägrarna här och Isbladskärret var väl mest bara ett igenväxt kärr.. och inte så kul! Men sen gjorde man ju en rejäl restaurering av kärret och fåglarna kom ju också tillbaks direkt då, plus att Hägrarna även flyttade dit och började häcka där istället för att hålla till borta vid Skansen, så det här kärret kanske inte var något intressant objekt på den tiden du bodde här i Stockholm..? Det växer igen mycket nu för tiden också, så det krävs en upprensning med några års mellanrum, men sen går det också betande boskap här numera varje år och hjälper till att hålla ner växtligheten. Tack så mycket! Sten. Ha det bra du med!
Hälsn!
Här var det många fullträffar. Snygg serie.
På bild två ser den så där lagom stolt ut, " här bor jag " :-)
Dom bjuder på många härliga stilar och är ju väldigt fotogeniska.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-04-02 11:55
Hej! Dom är väldigt fina och dessutom lätta att fota! Som du säger så är dom väldigt 'fotogeniska'! Dom är underhållande att titta på, det händer saker mest hela tiden! Dessutom verkar dom inte bry sig att det fortfarande är rätt så mycket vinter kvar, dom kör sitt 'race' ändå.. Det är väl så vi också får göra, vi får också strunta i att det är mycket vinter kvar.. :-) Fota går ju ändå bra.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
LÄckra bilder på flygande häger i härligt ljus. Dags att besöka kärret snart inser jag.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-04-02 12:03
Hej! Ja, nu är det nästan full fart hos Hägrarna här igen, trots att det inte känns speciellt vårlikt.. Dom är tuffa Hägrarna och verkar kunna stå ut med det mesta rent vädermässigt! Det finns i alla fall mycket med motiv där nu och framöver.. Tack! Lena.
Hälsn!
Mäktiga fåglar dessa hägrar och märkliga ser de ut då de sitter högt uppe i träden.
Fina bilder du fått på dem då de flyger.
Har testat det vid Råstasjön, men där flyger de oftast bortåt så det blir mest isbilder.
Svar från ehrsa 2018-04-02 11:59
Hej! Dom är bra Hägrarna, dom struntar i att det är rätt mycket vinter kvar, dom kör sitt 'race' ändå och härdar ut den kalla våren, vi får göra likadant helt enkelt..! Isbladskärret är ett bra besöksmål på våren, kombinerat med sköna promenader i närområdet där! Tack! Margareta.
Hälsn!
Särskilt två bilder, solbelysta hägrar underifån - väldigt tjusigt och grannt!
Svar från ehrsa 2018-04-02 12:06
Hej! Dom är väldigt 'fotomässiga' Hägrarna! Dessutom lätta att fota flygandes just här! Det är rätt så många individer som rör sig fram och tillbaks från sina bon här, så det är bara att 'sikta och trycka av'.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Mycket fint men visst är andra bilden lite speciell ändå, i min värld iallafall..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-04-03 11:52
Hej! Tack så mycket! Gunte. Visst är dom lite speciella Hägrarna, dom gör sig väldigt bra på bild!
Hälsn!
Trevliga bilder på hägrarna, kul att se att redena är byggda och klara för årets häckning :)
Tänk att jag har fotat fåglar i 4 år och fortfarande inte besökt Isbladskärret, har sagt i många år att jag ska åka dit men man har så många andra ställen man vill besöka :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-04-08 22:33
Hej! Ja, Hägrarna är snabba på att återta sina boplatser, även fast det fortfarande är vinter.. Dom är hårdingar helt enkelt! Var där och kikade lite idag, och nu försvinner den sista isen när som helst! Såg att Sångsvanarna trampade igenom isen titt som tätt när dom gick på isen.. Så det är nu och framöver som det börjar hända lite mer vid Isbladskärret, det har varit lite stiltje en tid där, även om Hägrarna har varit där några veckor nu. Tack! Fredrik.
Hälsn!