Att spegla det jag gillar.

Skuggfigurer..

..likt zombies rör dom sig över 'plattan' i Stockholm.. perspektiv förvrängs, och blir knepiga.. Fotat med 50 mm.

Tack för mig!

Inlagt 2019-05-26 13:04 | Läst 1682 ggr. | Permalink
Spännande effekter du får fram
Passar väldigt bra med Plattans grafik
Snyggt!
Svar från ehrsa 2019-05-26 14:30
Hej! Ja, det finns en del motiv att hämta där! Om man nu ser dom.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Nästan surrealistiskt, jättesnyggt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-05-26 16:39
Hej! Ja, det räckte att rotera bilderna 180° så blev dom lite extra spännande.. proportionerna tycks inte längre stämma mellan individer och deras skugga.. Tack! Björn.
Hälsn!
Häftigt och grafiskt , håller med Peter om att det passar väldigt bra ihop med Plattans mönster.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-05-26 21:20
Hej! Ja, plattans svartvita mönster spelar stor roll, här har jag inte heller gjort om bilderna till svartvitt utan det är fortfarande färgbilder, men jag har gjort det mörka mörkare och det ljusare ytterligare lite ljusare, man kan ju se små färger här och där på vissa figurer, medans skuggorna är helt svarta.. sen har jag roterat bilderna 180° också förstås.. och det blev ju lite annorlunda.. :-) Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Wow, vilken effekt! Spännande och nästan lite läskigt för man vet inte riktigt vad som är vad, skuggan eller den levande varelsen. Väldigt häftiga bilder!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-05-26 21:25
Hej! Ja, det blev lite annorlunda när jag roterade bilderna 180°.. skuggorna blev som de 'riktiga' människorna.. men lite förvrängda på nått sätt, och krympta om dom är en bit bort.. man känner att perspektiven inte riktigt stämmer när man tittar på bilderna! Det är ju lite spännande att man alltid har en 'följare' så fort solen skiner.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Hej Jan.
Meget kreativt - gillas.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2019-05-26 23:25
Hej! Ja, det är roligt att experimentera lite ibland.. insåg att det kunde säkert se lite 'crazy' ut om man vänder på bilden så att skuggorna fick bli de 'riktiga' personerna.. och det fungerar ju, men blir samtidigt lite konstigt.. det känns att något inte stämmer när man tittar på de vända bilderna! Tack! Erik.
Hilsen!
Fin effekt, kreativt, inte självklart man får ett sådant perspektiv genom att rotera bilden
Svar från ehrsa 2019-05-26 23:30
Hej! Ja, det blev lite speciellt när jag mörkade ner personerna och dess skuggor så att dom nästan blev lika mörka.. men det är ändå inga svartvita bilder, det finns fortfarande små detaljer med färg.. och sedan när jag vände på bilderna upp och ner, då ser ju skuggorna ut som de riktiga personerna, och personerna blir istället skuggor.. men det är ändå något som inte stämmer när man tittar på bilderna, det finns nån förvrängning som hjärnan har svårt för..
Tack! Peter.
Hälsn!
Roligt perspektiv! Gillas.
//GöranR
Svar från ehrsa 2019-05-27 10:46
Hej! Ja, det blev lite annorlunda när jag vände på bilderna! Man känner att något inte riktigt stämmer med skuggorna, jämfört med de riktiga människorna.. bara genom att mörka ner det redan mörka så att individerna flöt ihop med skuggorna så blev det så här.. Plattan är väldigt bra för att 'fånga' skuggfigurer, ihop med färgsättningen och mönstret blir det riktigt bra! Tack Göran.
Hälsn!
Fräcka bilder :-)
Svar från ehrsa 2019-05-27 16:02
Hej! Ja, det blev lite annorlunda när man vände på bilderna så här.. :-) Tack! Kattis.
Hälsn!
Vilket budskap du förmedlar på detta sätt..där vill alla helst vara anonyma som dina skuggfigurer..en härlig ide som gick hem...åtminstone till mig.
Borde få hängas inne i kulturhuset.
///Gun-Inger
Svar från ehrsa 2019-05-27 23:08
Hej! Märkte när jag 'mörkade ner' människorna så att dom nästan blev lika svart som skuggorna att det kanske borde se lite lustigt ut om man vände upp och ner på bilden dessutom.. och det stämde, det blev ett konstigt perspektiv när 'skuggorna' fick bli de verkliga individerna och de 'verkliga' fick bli skuggor.. 'plattans' speciella mönster och färgsättning passar bra in dessutom! Kulturhuset är stängt i säkert minst två år framöver.. där pågår en stor renovering av hela byggnaden, den första renoveringen sedan det byggdes.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Intressant o bra! Men du borde kanske valt ut dom två eller tre bästa! Må gott, LO
Svar från ehrsa 2019-05-27 23:13
Hej! Så lite bilder finns inte.. ingen bloggar med så lite bilder, och ingen fotar så få bilder.. jo förresten, 'analogfotarna'.. det kunde lätt ha varit dubbelt så många bilder, urvalet har redan skett.. :-) Tack! LO. Ha det så bra!
Hälsn!
Intressanta bilder, mycket annorlunda, vet knappt vad som är upp eller ner :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2019-06-01 18:06
Hej! Visst är det förvirrande.. men jag har mörkat ner det redan mörka i bilderna så att man inte så lätt ska se vilka som är dom riktiga figurerna.. och alla bilder här är roterade 180°. Tack! Fredrik.
Hälsn!