Att spegla det jag gillar.

Slussen må rivas.. men Strömmingen består!

Och tur är det.. Ibland finns det inget godare än Strömming.. som går att variera på flera sätt! Idag blev det en 'Strömmingsrulle' med mos och rödlök och lite andra ingredienser.. smakade fantastiskt! Tur att denna institution finns kvar alla dagar i veckan, nu när Slussen håller på att rivas för fullt..

Hur länge har inte denna vagn stått här, även om den nu har bytt sida på Södermalmstorg..

Tack för mig!

Inlagt 2016-09-18 21:26 | Läst 1858 ggr. | Permalink
Där äter jag rätt ofta, helst en Skåning (strömming m senap o rödlök på kavring). Må stället överleva totalvandaliseringen av området!

Fint sug i sista bilden!
Svar från ehrsa 2016-09-19 21:53
Hej! Jag måste erkänna att jag ibland glömmer bort denna fina 'Strömmingsinrättning'.. vet inte varför.. Men så plötsligt passerar jag där och blir påmind som tur är igen..! Då kan det bli ett flertal besök där på kort tid.. Jag gillar också 'Skåningen', det har nog hänt att det blivit både en rulle och en Skåning.. :-) Jag tror att den här Strömmingsvagnen kommer bli kvar, den har ju funnits där så länge som jag minns tillbaks.. Tack! Per.
Hälsn!
En enkel råvara som kan göras å god! Och är man dessutom inte i fertil ålder kan man frossa obehindrat.
Svar från ehrsa 2016-09-19 22:02
Hej! Som du säger så finns det väl en del problematik med strömmingen vad gäller gifter i Östersjön, och det är ju väldigt trist! Hoppas man kan komma till rätta med det framöver! Själv så orkar man inte bry sig, jag äter ändå.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Snyggt dokumenterat av en institution som förhoppningsvis överlever rivningen.
//GöranR
Svar från ehrsa 2016-09-19 22:14
Hej! Jag tror absolut att Strömmingsvagnen kommer finnas kvar även i framtiden, den känns verkligen som en 'inrättning' där, likt Stadsmuseet i bakgrunden.. vi får se.. och protestera om så inte skulle vara fallet! Tack! Göran.
Hälsn!
Det där verkar vara ett läckert ställe, också förtjust i strömming i olika former o tillbehör, fina bilder! Mvh, LO
Svar från ehrsa 2016-09-19 22:22
Hej! Ja, tillagad strömming som en slags snabbmat har man kunnat köpa där väldigt länge.. vågar inte gissa hur länge? Tror det är väldigt populärt dessutom som en variant på andra lite trista snabbmatsalternativ som också finns! Det enda jag kan sakna är en rejäl kall god öl till! :-) Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Nu blev jag hungrig! Fast jag nyss ätit frukost, varför tittade jag in här?
Näst sista bilden är oemotståndlig.

Ha det gott! /Thomas
Lena Eriksson 2016-09-19 20:43
Håller fullständigt med föregående talare... =)
fast jag har förstås hunnit med lite mer än frukost.
Svar från ehrsa 2016-09-19 22:35
He he, ja det är verkligen en delikatess de strömmingsvarianter man bjuder på där! Som jag skrev i ett svar ovan så glömmer jag ibland den här delikatessen under en längre tid, men så blir man ju påmind ändå efter en tid, och tur är det! Den här strömmingen vill jag inte vara utan.. Tack! Thomas.
Hälsn!
Svar från ehrsa 2016-09-19 22:40
Tack! Lena. När jag var barn hatade jag strömming.. vi åt det för ofta helt enkelt! Minns att min mamma brukade köpa ett kilo strömming av en lokal fiskargubbe ute på Djurö där jag är uppväxt, minns också att den kostade en krona kilot.. kanske var därför vi åt det så ofta.. Idag tycker jag strömming är väldigt gott!
Hälsn!