Att spegla det jag gillar.

Sommaren åter..

Ja, man undrar ju när det är så varmt och fint ute nu.. En rejäl 'Brittsommar' är väl vad det är får vi hoppas, och inte tecken på annat.. Själv vill jag egentligen ha höstkyla nu med frostiga nätter och klara kalla dagar med krispig luft, sån är jag.. Med Brittsommaren i åtanke så återvänder jag bildmässigt till den alltför varma sommaren.. Fotat antingen med 20, 50, eller 85 mm.

En hel del bilder här från stadens gator, från i somras..

Insatsstyrka..

Kungligheter på gång tydligen..

Tillbaks till 'folket'..

Woodstock..

Tillhör Riksdagen..

Varför inte.. Själv har jag smuttat på lite Julmust redan nu sen en vecka tillbaks..

Utrustad..

Hornsgatan..

Silltrut.. gula ben mörka vingar..

Som sagts förut, alla gillar Evert Taube..

Öl ute, inte fel..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-12 12:58 | Läst 775 ggr. | Permalink
Jo, det var en gatuserie som heter duga det! Gatulivet i Stockholm i somras i värmen framstår nästan som en teaterscen. Och det är det väl också för många......Intressant, snyggt och underhållande, alldeles som vanligt! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-10-12 18:40
Hej! Bra liknelse där med 'teaterscen'! Precis så känns det.. motiv finns det i överflöd under sommaren! Känns som det finns både de som vill visa upp sig, och så vi andra som mest observerar.. och alla turister därtill.. I brist på motiv under sommaren så kan man alltid gå ner på stan! Tack! Björn.
Hälsn!
Härligt ... och som vanligt en del riktiga godingar!
Svar från ehrsa 2018-10-12 18:42
Hej! Ja, motiven finns där, gäller bara att hinna med dom.. kommer mer.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Vilken fin och varierande bild av Stockholms gatuliv du ger! Så många olika personligheter och även kungligheter! Njutbart! Själv tycker jag att brittsommaren är riktig skön och att vintern kan få vänta lite till. MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-12 18:48
Hej! Ja, saknade man motiv så var det bara att gå ner på stan bland alla människor som gärna visar upp sig.. motiv finns det, gäller bara att hinna med.. rätt kul faktiskt! Visst är det skönt med Brittsommar, i år blev den extra bra får man nog säga! Men lite orolig kan man ju bli, när sommaren också var så extrem, på ett sätt som ingen tidigare har upplevt och inte ens mätt upp.. Men det kommer nog kyla och vinter även framöver! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Kul bilder! Att du orkade. Själv höll jag mig nogsamt från stadens gator i den hettan.
Angående din fundering rörande tolkningen av den nuvarande brittsommaren, kan jag se följande i mitt diaarkiv:
I september 1975 hade vi en kraftig värmebölja här i Stockholm med en vecka runt 30 grader - jag vill minnas att det toppade på 34 grader. I mitten av oktober 1985 hade vi tre dagar med över 20 grader. I båda fallen visade facit att det var vädervariationer - inte något annat. Högst troligt att det är så även nu.
Svar från ehrsa 2018-10-12 18:55
Hej! Faktum är att när det var som varmast så var det ändå ok att gå på stans gator, oftast fanns det en helt skuggad sida av gatorna, i Gamla Stan är det också mestadels skugga, ibland blåste det också lite mellan fastigheterna.. alternativet var annars att sitta hemma med AC:n igång, den lyckades faktiskt hålla svalt inomhus även med öppen balkongdörr..
Minns värmen i aug. 1975, hade en motorcykel då och det svalkade inte ens att sätta sig på den.. det blåste bara varmt.. svetten rann på ryggen.. Vi får hoppas på att det bara råkar vara en extra bra Brittsommar i år, och att det inte har några samband med sommarens rekordvärme.. Tack! Peter.
Hälsn!
Du har en hel del i dina gömmor.
Härlig blandning av människor och händelser. Dom kungliga firar, andra äter dricker och en har stopp i slasken........ser det ut som :-)
Men fastnade mest för bilden i början där du har fokus på mobilerna .
Svar från ehrsa 2018-10-12 19:09
Hej! Du såg detaljen med propprensaren.. bra! Ja, ibland är de som fotar roligare motiv än de som egentligen är motivet.. Och jodå, jag har en hel del bilder från sommaren här i stan, tror jag har bilder till tre bloggar ytterligare från sommarens promenader.. De lär nog komma de också fast med viss oregelbundenhet.. När det var för varmt i somras för att fota i naturen, så var det rätt mysigt att istället gå på skuggade sidor utefter gatorna här, under ett par timmar, men det blev ändå så att jag inte hann/orkade publicera allt just då.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det var en härlig bildserie. Själv blir det mest foto i s/v. Men när jag se dina bilder, så får det mig att börja gilla gatufoto i färg.
Mvh Sven
Svar från ehrsa 2018-10-12 19:32
Hej! Oftast så växlar de flesta över till s/v så fort man tar bilder ute på gatorna, jag tycker det är lite synd! Man missar mycket i motiven då tycker jag.. Mina ögon ser ju allt i färg, och inte i svartvitt.. Men det är ju väldigt mycket tradition och 'kultur' att hela tiden fota i s/v så fort som man tar bilder ute 'på stan'.. Själv tycker jag bilder i s/v alltid känns som dom blir så mycket 'äldre' jämfört med när de är i färg.. kanske det är en längtan tillbaks till den svartvita tiden.. jag vet inte! Det finns ju väldigt många fantastiska fotografer och s/v fotografier tagna för längesedan, men idag är det annorlunda.. Det kostar inget mer att ta bilderna i färg. Jag har också fotat lite i svartvitt på den analoga tiden och har fortfarande kvar utrustning för att framkalla och även kopiera, men är oerhört glad för dagens digitalkameror! Så enkelt det är.. har man bara köpt kamerorna och har en dator så är det bara att fota på.. Tror jag kan ta 3500 RAW-bilder med min Nikon D750 med högsta upplösningen.. det skulle bli 97 rullar 36 bilders analog film.. Och redigeringen av bilder vid datorn tycker jag är ett nöje! Så prova gärna att gatufota lite i färg! Kör du digitalt så kan du ju alltid redigera färgbilden till s/v om du skulle vilja.. Tack så mycket! Sven.
Hälsn!
En riktigt fin serie bilder där du fångat många olika personligheter förtjänstfullt, roliga att betrakta! Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-10-12 19:34
Hej! Ja, vi människor är alltid roliga att studera.. och ibland fota! Det blir egentligen aldrig tråkigt kan jag tycka! Och 'motiv' finns det mycket av här.. speciellt under sommaren! Tack så mycket! LO.
Hälsn!
Vilken samling människor, några går, några sitter, några står och någon pillar p gylfen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-10-13 10:15
He he, ja vi är minst sagt en brokig skara med människor som rör oss runt på gatorna här, speciellt mycket under sommaren! Och motiv ser man nästan överallt.. Tack! Bjarne.
Hälsn!