Att spegla det jag gillar.

Storskarvarna utanför Slussen i Stockholm, återigen..

***

Det här är en fortsättning på förra bloggen som finns: Här! Och jag går vidare med några fler bilder på de speciella men vackra Storskarvarna..

     

     

**

Här lämnade jag skarvarna och promenerade vidare på min promenad utefter Skeppsbrokajen, och kom väl 500 m. bort när plötsligt himlen förmörkades..

Vad är det som händer..? Plötsligt 'föll' det ner kanske 200 Storskarvar till från skyn, och tycktes komma från öster.. hade lite dålig koll där.. Är det en flock som egentligen är på väg norrut nu i vårtiderna som ändå pågår, och som sen fått syn på sina artfränder här i Stockholms Ström utanför Gamla Stan..? Jag vet inte! Jag följde de flesta av dom med kameran, men är osäker på om alla landade, jag tror inte det.. Men många gjorde det! Så här kommer fler bilder på flocken, med varierad bakgrund från Söders höjder med Katarinaberget och Fjällgatan i bakgrunden, och kyrkan man ser ligger i Vitabergsparken och är Sofia kyrka.

           

Sen landade de flesta utanför 'Fotografiska' vid Stadsgårdskajen..

Jag fortsatte promenaden motsols runt Gamla Stan, och återvände sen till skarvarna utanför Slussen efter en knapp timme, för att se vad som hände med alla dom.. Men dom var som bortblåsta konstigt nog, kanske dom fortsatte sin färd norrut efter att ha käkat några Strömmingar här..? Allt fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som ger 270 - 900 mm. med den kameran..     Tack för mig!

Inlagt 2024-04-22 19:00 | Läst 412 ggr. | Permalink
Ja jösses vad mycket skarv 😮 Som en starflock under hösttid, fast större fåglar. Fint å se Stockholm där i bakgrunden.
Svar från ehrsa 2024-04-23 11:46
Hej! Joakim. Jag blev förvånad här, när denna flock plötsligt 'föll' ner från himlen.. Hela flocken syns inte på någon av bilderna här, den var såpass 'utglesad' att jag inte fick in alla i samma bild! Sen blev mitt fokus på den större delen av flocken! Min teori är att dom varit på väg norrut i en 'vårflyttningsrörelse' men passerat inom synhåll till skarvarna inne i stan, och anat att det kanske finns föda här, vilket det ju fanns.. Vart dom sen tog vägen det får förbli en gåta! Men jag håller lite mer utkik nu och framöver när jag passerar det här området, vilket jag gör åtminstone ett par gånger i veckan.. Tycker det är väldigt vackert när jag kommer ner mot 'Guldbron' och hela Stockholms Ström öppnar upp sig när jag promenerar.. Med de fåglar som alltid finns här, och även skarvar men inte i denna mängd! Tack!
Hälsn!

PS. Just nu är det Havsörnar på SVT:s 'Älgvandringen' på 'kunskapskanalen' i direktsändning.. även 4 Älgar har jag följt under nån timme..
Ja här blev det skarvar utan skarv närapå :)
En påminner om en bronsstaty när den står på tork.
Mäktigt..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-04-23 12:03
Hej! Gunte. Kul när det händer nått oväntat som här! Dom kom från hög höjd hann jag se och hela flocken fick inte plats i en och samma bild, så dom var många! Gissar att dom varit på väg nånstans norröver och då fått syn på andra skarvar här nere, och sedan landat för att fylla på förråden.. Själv åt jag också Strömming med mos och lite tillbehör, men det var vid 'Strömmingsvagnen' på Kornhamnstorg på andra sidan Gamla Stan.. Tack!
Hälsn!
Oj så många skarvar! Det där har jag nog inte sett någonsin i en storstad förut. Men det brukar vara en del på västkusten när vi är där på sommaren. Fint med de flygande fåglarna och staden i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-04-23 12:12
Hej! Lena. Skarvarna som ramlade ned från himlen här var en överraskning, de var så många så de fick inte plats i en och samma bild.. Jag koncentrerade mig på den tätaste delen av flocken här! Gillar också när det finns en relativt synlig bakgrund till skarvarna här, även fint att det råkade finnas 'Cumulus' sommarmoln som bakgrund, det ger en fin 3D känsla i bilden! Tack!
Hälsn!
En stor mängd! I nordostra Skånes kust är det skärgård, där finns också stora mängder. Du har fått ljuset perfekt här, och skärpan, så man ser hur vacker fågeln är, fascinerande.
Svar från ehrsa 2024-04-26 10:48
Hej! Stefan. Känns som det är 'lätt' att gilla Storskarvar när man ser dom på nära håll, de är verkligen vackra i rätt ljus och nära, en fågel som sticker ut extra mycket, hoppas dom blir kvar här även när Slussen någon gång blir färdigbyggd.. Men det hänger väl som vanligt på födotillgången gissar jag! Tack!
Hälsn!