Att spegla det jag gillar.

Tider att snickra lite extra..

Bostadsbrist finns det nog lite överallt.. en del gör något åt det.. kanske många har tid över att ta tag i det just nu.. Sett i mitt närområde Tantolunden vid kolonilotter och stugor..

Bostad för de flesta..

En del bor lite finare..

Tack för mig!

Inlagt 2020-05-07 11:26 | Läst 424 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det är kul med de olika holkarna och bihotellen och så gör man ju lite nytta också. Har inga gäster i fågelholkarna vad jag har sett, men jag har sett att bin 🐝 har checkat in på hotellet, det är extra kul för det är första gången jag ser någon aktivitet sedan jag köpte den i höstas
Svar från ehrsa 2020-05-07 17:57
Hej! Visst är det trevligt med holkar av alla de slag! Tror att de mestadels används dessutom, sett över lite längre tid! Pollinerande vildbin gör ju verkligen nytta dessutom, dom ska man hjälpa, dom hjälper ju oss.. Tack! Peter.
Hälsn!
Ja de e bra! Man ska hjälpa småfåglarna lite på traven tycker jag allt :)
Och här har folket verkligen piffat upp sina holkar hehe fint :)
Svar från ehrsa 2020-05-07 17:59
Hej! Ja, holkar är bra! Kul dessutom.. Hur går det med falkarna.. hoppas dom är kvar! Tack! Joakim.
Hälsn!
Joakim88 2020-05-07 19:31
De är bra :)
Tyvärr så har häckningen misslyckats, hade tänkt att skriva en blogg om det framöver, Allt såg så ljust ut, inga människor som störde inklusive mig. Perfekt utsikt över fält och åkrar.

Men så en dag sade far att han inte hade sett dem på flera dagar.
När jag hörde det så blev hjärtat tungt och jag blev nästan lite ledsen. Vad kan ha hänt? tänkte jag.

Det har och det vistas en hel del kråkor och skator här kan jag säga. Så min teori var att de har förstört och ätit upp äggen när tornfalkarna har vart ute på jakt eller så har häckningen bara misslyckats....

Jättetråkigt för jag hade verkligen sett fram emot det här nu i sommar.... =(
Svar från ehrsa 2020-05-07 21:11
Å tusan.. Ja, egentligen är det nog inte så konstigt! Det är verkligen inte alla häckningar eller försök till häckningar som lyckas.. det gäller ju allt och alla, så är ju 'naturen', den är ganska brutal! Försöket visade ju ändå att holken var rätt, bara det är ju väldigt kul! Kanske dom lägger nya ägg nånstans, och lyckas med dom! Säsongen kanske inte är över för dom trots allt!
Hälsn!
Joakim88 2020-05-07 21:36
Så är det verkligen med naturen, den kan vara riktigt hård samtidigt som den kan vara grymt vacker!

Jag hoppas verkligen att det är som du säger att de lyckas eller har lyckats med häckningen någon annanstans iallafall :)

Så får vi hoppas på nästa år istället :)
Kul och mysigt. Men man ska inte måla holkarna inomhus, och helst inte utomhus heller har jag hört. Sant eller inte Vad vet jag.I vilket fall som helst.
Dom ser inbjudande ut. Kul bilder.
/Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-05-07 18:03
Hej! Ja, här har byggarna ansträngt sig lite extra, det är trevligt! Det är säkert så som du skriver om 'färg' på holkarna.. kanske blir holken omtyckt när den blir gammal och sliten.. Jag ska hålla koll på den här framöver! Tack! Bengt.
Hälsn!
Vilka härliga fågelholkar! Undrar om någon sitter på den fina balkongen? På räcket i så fall skulle jag gissa.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-05-07 21:15
Hej! Visst är det kul med holkar, speciellt när man gör nånting extra som här! Ska hålla koll på den här holken framöver, den hänger nära en av gångvägarna i 'närområdet'.. Kanske nån fågel tar lite siesta på den där balkongen.. vore kul! Eller så bygger nån Koltrast sitt bo där, med en massa kvistar.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Det var fina holkar. Till och med en liten holk på holken.
Kul att se och hoppas de har några gäster.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-05-07 21:31
Hej! Ja, här är det nån som haft bra med tid som har snickrat.. riktigt kul faktiskt! Ska hålla koll på den här holken framöver! Ja, myggen ser också ut att ha fått en holk här.. 'Någon' tycks vara en sann djurvän.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Ha, ha, så charmigt med balkong! Påminner lite om de där musrestaurangerna och små dörrhålen som ibland dyker upp längs ner på husfasader. Fast här är det ju också en fungerande fågelbostad. Hoppas det flyttar in någon också.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-05-07 21:38
Hej! Lena. Fick samma tanke som du.. såg framför mig just de där musrestaurangerna och bostäder när jag såg den här holken! Ska hålla koll på den där holken.. det är bara lite längre bort utefter samma gångväg där Hasse Hare ofta hållit till.. men honom har jag inte sett på länge nu! Aktiviteten på kolonilotterna har allmänt varit väldigt hög här sedan pandemin slog till, så Hasse håller sig nog gömd en del nu.. Tack! Lena.
Hälsn!
Roligt med all kreativitet vad gäller byggandet av holkar. Det är väl en tävling varje år också där man utser årets finaste holk, bra initiativ tycker jag. Bra också om folk får tid att sätta upp holkar både för fåglar och insekter, eftersom vi vet att boplatserna minskar för båda. Ha en trevlig helg!
Svar från ehrsa 2020-05-09 12:59
Hej! Håller med i allt! :-) Kul att få upptäcka såna här initiativ i omgivningen dessutom! Tack! Yvonne. Ha det fint!
Hälsn!
Det ser väldigt trevlig ut, samtidigt som dom skett fungerar so dom ska som holkar! Och den som tycker det är roligt med snickarjobb låter fantasin flöda. Dom små formaten gör också att det inte blir betungande mycket jobb. Trevligt fångat! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-05-09 13:02
Hej! Det är lite 'mysholkar' över dessa kreationer! Troligen gläder det oss människor extra mycket.. speciellt för den som bygger! Ska hålla utkik om jag ser nån fågel där framöver! Tack! Björn.
Hälsn!