Att spegla det jag gillar.

Varför lyser månen så starkt..

* * *

Den är ju belyst..

* * *

Fotat med Z50 + 300 mm. PF i förrgår, som 'omräknat' då blir 450 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2020-11-24 22:26 | Läst 1166 ggr. | Permalink
Inget att funder över. Helt klart är den belyst.
Sten
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:00
Hej! Ja, som man har undrat! Nu vet vi.. :-) Tack! Sten.
Hälsn!
Precis, fräck den sista bilden där man tydligt ser att den är belyst
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:02
Hej! Ja, nu vet vi! Så slipper man gå och undra.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Ibland har man lite tur med belysningen, bra fångat
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:05
Hej! Ja, visst är det så! Fick dock vänta in månen några minuter för att den skulle hamna rätt i sista bilden, såg att den var på gång att hamna rätt om jag väntade lite.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Nja..tror nog du skojar lite här ;))..fräcka bilder dock och ett märkligt men fint moln..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:11
Hej! He he! Ja, månen visade sig fint vid den här promenaden hem från Stockholms city. De första bilderna togs från Vasabron söderut mot Gamla Stan, och den sista på Järnvägsbron (gångbanan där) mellan Riddarholmen och Södermalm. Molnet var fint, solen hade nyss gått ner.. Egentligen ville jag testa skärpan med mitt nya 300 mm. PF riktat på månen, och det känns som det fungerade ypperligt! Tack! Gunte.
Hälsn!
Negativt och energislöseri är det finns mycket av människan skapat som belyser vår atmosfär även om månen belyses av solen, fina månbilder den sista va kul...
😁
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:20
Hej! Ja, det är lite trist att det är så upplyst överallt! Själv har jag väntat på att få fota Norrsken från balkongen nån gång.. Jag har väntat i 20 år nu.. troligen är himlen för ljus här! På 90-talet fotade jag Norrsken analogt från en 'piskbalkong' på Östermalm, det gick bra! Himlen gick mest i rött och lila.. Nu när man har så mycket bättre utrustning så ser jag inte längre något Norrsken.. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Det var speciella bilder minsann, faktiskt allihop, som bildar en fin serie. Ja, de var faktiskt så bra å speciella så det blir en extra stor och kraftig tumme upp! 👍 ... en till...👍
Svar från ehrsa 2020-11-25 10:24
Hej! Ja, lite kul med månen som visade sig så fint när jag promenerade hem från city! Egentligen ville jag bara testa mitt nya 300 mm. PF hur skarpt det är, det brukar månens kratrar kunna visa bra vid halvmåne! Och visst blev det skarpt! Sen blev det ju en liten serie av det hela med molnet och sedan belysningen..Tack! Ragnar. Tummar upp är alltid bra.. :-)
Hälsn!
Ibland blir det finurligt .... 😊
jo norrsken fotades så långt ner som gotland den 22-23.e nov men där är det ju mörkare och mindre störande ljusförorening. Här var det dock moln ner till gatan så kunde inte fota

Snart ..kan du fota.
Det kommer funka
Svar från ehrsa 2020-11-25 11:06
Hej! Ja, man får inte ge upp.. tror att om det blir rejäl kyla nu i vinter då brukar nätterna kunna bli extra klara, då borde det gå att se Norrsken även här.. vi får se! Ja, månen hamnade fint som motiv här, dessutom en liten serie ihop med sista bilden.. Och egentligen var det mest en test av skärpan med det nya objektivet på månens kratrar, och det gick ju bra! Tack! Nini.
Hälsn!