Att spegla det jag gillar.

Vill ni fotografera Sidensvans..?

Och bor i Stockholm eller dess närhet, så kan jag tipsa om var dom finns just nu.. eller i alla fall så har dom funnits där två dagar i rad i det blöta och tråkiga ruskväder som varit här dessa dagar! Jag har länge undrat var dom tog vägen.. det är säkert två månader sedan jag såg en Sidensvans senast! Nu är det i ett äppelträd med hel och halvruttna äpplen kvar på grenarna, men också liggande på marken som lockat hit dessa vackra fåglar! Och dom visar inga som helst tendenser att lämna detta träd förrän allt är uppätet, är min gissning.. Jag tror att äpplena räcker ett par dagar till åtminstone.

Platsen är utefter strandpromenaden vid Årstaviken på Södermalmssidan, i höjd med Årsta Holmar, där det är som närmast till den ön. 250 meter SO om tågbroarna. Där finns en ganska nyanlagd liten lekpark, precis bakom några stora lysande orangea formationer står detta äppelträd som hade extremt mycket frukt redan i höstas. Möjligen har dessa frukter också jäst en del..

Bilder från idag, i blött väder..

Här håller dom till!

En "Katt" bland Hermelinerna..

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-31 19:08 | Läst 3162 ggr. | Permalink
Trevligt och positivt att du delar med dig med tips om fotoplatser.
Dessvärre i detta fallet lite långt för mig som bor i Skåne ;)
Fina bilder dessutom!
Lars GT
Svar från ehrsa 2015-01-31 21:49
Hej! Ja, jag tycker andra ska få chansen att träffa dessa vackra fåglar som dessutom är tämligen orädda! Själv har jag mer än 1000 bilder på dom.. att sortera, slänga, och kanske redigera.. Jobbar dessutom imorgon. Du får flyga upp.. :-) Tack! Lars.
Hälsn
Jag har någon halvtaskig bild på några sidensvansar. De satt i grannens träd för några år sedan men tyvärr så var vädret kass och de stannade inte länge. Mycket fina fåglar och de är lite speciella tycker jag, men väldigt fina. Klara och fina bilder du bjuder på Jan.
Svar från ehrsa 2015-02-01 20:28
Hej! Ingemar. Innan årets säsong så hade jag inte ens några dåliga bilder på en Sidensvans.. men det är åtgärdat nu! Och det är som du säger, dom är mycket fina! Känns som exklusiva besökare från norr.. Tack!
Hälsn!
Håller med Lars: Tack för tipset men lite väl långt....
Får nöja mig med dina fina bilder. Här har jag inte sett en enda sidensvans.
Ha en skön söndag!
eva
Svar från ehrsa 2015-02-01 20:30
Hej! Näe, det är nog lite långt hit.. :-) Hoppas dom dyker upp hos dig också, dom är så fantastiskt fina! Men det hänger väl på hur vintern utvecklar sig, för att det ska ske. Tack! Eva
Hälsn!
Jan underbart du berättar om detta, sidensvans har jag inte sett live.
:)
De är ovanligt fina och fotogeniska med sina fina färger och silkesaktiga framtoning.
Kommer absolut ta en sväng förbi där inom snar framtid för att kanske få en
sån goding på bild!
Stort tack!!!
Specialinfo som detta är mycket välkommet på fotosidan.
Nästan omöjligt hitta vissa arter annars som du nu nämner just vid ett speciellt träd.
Oerhört tacksam!
mvh/Dieter
Svar från ehrsa 2017-05-03 18:21
He he, du missade chansen med drygt två år.. :-) Men det roliga är att dom höll till vid exakt samma lilla men fina äppelträd även i år! Här är bilder från i februari i år: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/kanske-de-sista-sidensvansarna-for-sasongen.htm#comments
Tack! Dieter. Vi får hoppas på lika bra med 'svansar' även nästa vinter!
Hälsn!