Att spegla det jag gillar.

Vitt väder i 'Fjollträsk'..

Så kom den då, snön! Det började lite lätt för några dagar sedan, men nu är 'kanonen' igång.. med allt vad det brukar innebära här.. 'Trafikapparaten' brukar vara sårbar även utan snö och halka..

Så nu går vi mot kallare tider.. känns som det gäller världen i stort.. trots klimatuppvärmningen..

Här följer en fortsättning på denna blogg.. http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/expeditionen.htm

Tack för mig!

Inlagt 2016-11-09 10:55 | Läst 1371 ggr. | Permalink
Hej Jan! Här upphörde snön just, har vräkt ned hela morgonen.
Svar från ehrsa 2016-11-09 11:11
Hej! Ok, annars tror jag ni haft mer snö än vad vi har haft den senaste tiden.. 'Kanonen' pågår fortfarande här som i de sista bilderna, kanske det har ökat lite t.o.m.. I stort sett all busstrafik är inställd i hela regionen.. Kan bli 'extremvackert' om det spricker upp med blå himmel framöver.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Utsökt dramaturgi i din bildserie. En försiktig ouvertyr - sedan brakar symfonin igång med full kraft!
Svar från ehrsa 2016-11-09 12:20
Hej! Tack! Sture. Hade lite 'tur' att jag hade förevigat snöandets utveckling här, med kulmen idag! Så 'ouvertyr' var ett bra ord! Men sanningen är nog att vi förmodligen inte har fått ens hälften av den snömängd som ni har fått där 'uppe' i norr.. Och vi är nog också 'sårbarare' här..
Hälsn!
Vilket snökaos, snyggt fångat.
🙂
Svar från ehrsa 2016-11-09 12:24
Hej! Ja, här blir det 'kaos' om det kommer mer än 10 cm snö vid ett och samma tillfälle.. Och det har det gjort nu! Troligen har det kommit ett par decimeter, kanske mer på vissa ställen? I alla fall så är all busstrafik inställd här, i hela regionen.. och ute är det fortfarande nu, 'snökanonen' som regerar.. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Trevlig serie bilder som ökar snöandet för varje bild. Här har det också fallit lite snö, men inte som hos dig. Var nyss ute med hunden och vi kom att gå i motvind med lite lätt snöande som piskade i ansiktet och -2 gr.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:18
Hej! Tack så mycket! Stig. Hade lite tur här som kunde följa vinterns antåg så här, i lugn och ro, men idag har det kommit så mycket så att det är mellan 40 - 50 cm snö här.. All busstrafik i regionen har varit inställt idag.. det är ganska ovanligt! Men det är vackert! Pulsade runt i Tantolunden idag trots vädret, kommer nog en blogg med bilder imorgon..
Hälsn!
Missar allt det roliga, åkte till regnigt Madrid då värmeböljan slog till i våras och missar snövädret nu. Bra att få se det på bild ändå där jag sitter i solen
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:22
Hej! Margareta. Ja, här missade du något! Det är fantastiskt vackert med all snö som lagt sig här idag! Mellan 40 - 50 cm ligger det här nu.. Det har nästan inte hänt förut, i november.. i alla fall väldigt längesedan något liknande hände! Pulsade upp i Tantolunden, kändes som rena expeditionen.. Väl hemma blev det en mugg med riktig varm glögg och pepparkakor..! Hur gott som helst.. kändes som jultider.. :-) Tack!
Hälsn!
Fin liten serie . Snyggt med den sista bilden där bladen med färg "kämpar" emot.
/ Bengt
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:26
Hej! Bengt. Ja, jag råkade se hur vackert det verkade vara med löven som fortfarande satt kvar på Poppeln, och det gjorde sig fint på bild också! Fantastiskt vad det har snöat idag.. Tack!
Hälsn!
Vilken häftig serie du gjort Jan, jättefin! Gillar verkligen hur jag kan följa det ökade snöfallet och dom avslutande närbilderna med tele är direkt vackra! Väldigt fint½/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:29
Tack! Björn. Har haft lite tur att kunna följa den ökande mängden snö under några dagar, men idag var det sjukt mycket med snö som har fallit! Det mesta på hundra år, i november.. Så det kändes mäktigt att få följa detta! Tele gör sig bra mot fallande snö, det förstärker snöandet ännu lite mer, även om det snöade väldigt mycket även utan tele..
Hälsn!
Hoppsan !!här var det väldigt vitt..sista bilden blev ju en fin kombo av höst och vinter..
Brukar läggamärke till ( höra) att det blir så tyst när snön faller. Trafikljud och annat dämpas av den mjuka
mattan som bildas.
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:34
Hej! Tack! Gunte. Tror dom sa på radion att det är den mesta mängd snö som kommit i november på 100 år.. eller nått liknande i alla fall.. Det var mellan 40 - 50 cm som kommit sen igår.. Mycket trafikproblem men vackert var det.. :-) Och det är som du säger, det blir väldigt tyst när det kommit så här mycket snö..
Hälsn!
Vilken härlig serie med bilder. Bara värre och värre.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-11-09 22:39
He he, så sant! Det blev verkligen värre och värre! Här är mellan 40 - 50 cm snö nu.. Tydligen det mesta i november på 100 år, om jag hörde rätt på Stockholmsnytt.. Men det är fantastiskt vackert! Pulsade upp i lunden idag, och det var den mesta snö jag gett mig ut i sen jag flyttade hit för 16 år sedan.. Såg Steglitserna kämpa med att hitta föda på sina Tistlar som 'vanligt', Tistlarna har lagt sig ner nu av snöns tyngd.. men jag fick lite bilder ändå!
Hälsn!
Ojojoj, här är fint mc-väder och 14 grader ute just nu, torra vägar. I min barndom, när jag bodde i klimatzon 3, var det närmast regel att första snödagen var 16 November. Men nu bor jag i zon 1 och vintern kan inträffa allt från efter jul till en gång för 20 år sedan när det snöade och frös i mitten av Oktober, och det töade inte en gång förrän precis 6 månader senare i mitten av April. Rena julvädret på dina bilder med ymnig snöfall.
Svar från ehrsa 2022-11-11 18:35
Hej! Låter fint med ditt väder också, just nu (18:20) är det +14,3° också här, fantastiskt! Själv brukade jag förr oftast (15-35 år sen) kunna åka långfärdsskridskor på mindre sjöar här i Stockholmstrakten, nästan alltid redan i november.. Och ibland redan i slutet på oktober på extra små sjöar, har t.o.m. bildbevis på det! Detia fungerar aldrig numera, man måste åka upp i Norrland för att hitta 'bäriga' isar nu.. Extremväder har alltid funnits med stor oregelbundenhet men tycks istället bli mer och mer regelbunden.. I Norrland så är vintern förändrad säger samerna, ofta mer snö och mer fastfrusen snö så att Renarna har svårt att ta sig ner till den vegetation som dom behöver, och vintrarna är numera c:a 1 månad kortare än de var för ett par årtionden sen, men det tror ju inte 'skeptikerna' på.. Vi får se hur vintern blir, ingen vet.. förrän efteråt!

Senaste åren så har Körsbärsträden i Kungsträdgården ofta börjat blomma redan i jan./feb.. trots en del minusgrader, men i år var dom sena och började inte blomma förrän i mars nån gång om jag minns rätt? Det 'normala' är egentligen blomning i april! Såg att du även kommenterat här 9/11 2016.. Kul Stefan, och tack!
Hälsn!