Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Hittad tack vare bloggen på Fotosidan

Hej!

Nu har det hänt igen!

"En gång är ingen gång är talesättet men två gånger då är det....."

Var ute på altanen och vårstädade när Joel viftade med telefonen, du har samtal pappa, från någon tidning. Jaha ytterligare en försäljare tänkte jag och visste hur det skulle sluta. Men när jag dragit min ramsa av att jag inte vill starta någon prenumeration så sa personen i telefonen att hon var journalist och ville ställa lite frågor till mig.

Mig?? Hur har du hittat mig och vad gäller det? Det visade sig att hon googlat(nu skriver jag ordet trots språkrådet inte lät det var kvar) på ett ämne och hittat en blogg från mig i det ämnet och nu ville hon ställa lite frågor.

Nu blir det några kompisar till mig hon får intervjua och inte mig. Jag kan ta eventuella bilder till tidningen sa jag, så vi får se om det blir så. Mer info om vad det gäller kommer senare.

Det var i alla fall andra gången jag blivit kontaktad tack vare bloggen på Fotosidan. Första gången gällde det en bild som ett företag ville köpa. De hade sett bilden i en blogg som heter: Det finns hopp! (finns i september 2010). Det här är bilden de ville köpa.

Inte mycket till bild men den passade bra för dem, de jobbade med människor med missbruksproblem. Sålde den nog för billigt men var nog mest glad att få frågan.

Det förekommer visst gnäll här på FS:s forum eller i bloggar om alla "amatörer" som förstör marknaden för proffsen. Säger bara, låt oss få hållas, glädjas att få sälja en bild då och då. För min del en bild var tredje år eller så....men visst kommer jag ta mer betalt nästa gång...tror jag....om det blir någon gång mer...

Råkade vara på händelsens plats en gång och sålde några bilder till Jönköpingsposten när Ebba Brahe kraschade i piren i Gränna hamn.

Det blev folkvandring till hamnen den kvällen. Jag fick vänta länge innan jag fick av min skadade bil från färjan.

Nu till något helt annat, lite blandade bilder som jag "återfann" ikväll. Är det någon som vill köpa så säg bara till:)

Var ute och skådade i morse, därav lite fåglar(fotade vid andra tillfällen). Såg många sångsvanar idag, tyvärr ingen ärla än(sent) och längtar till Öland där halsbandsflugsnapparen snart finns.

Nu lite sport!

Thommy Thelin gjorde ett mål när de bortaslog Sundsvall igår! Då kan man bli så här glad...

eller hur?

IFK Göteborg har börjat med två segrar, gött!

Nu till den mest roliga sporten att fota.

Ungarnas sport! Spontana och i alla fall ibland glada.

Jag har säkert brutit mot de flesta regler hur man skall skriva en blogg, typ om röd tråd, hålla sig till ett ämne etc men idag blev de så här och gjort e gjort! Så e de!

En sista bild som blickar mot....ja vadå? Vad tror du de här ser ?

Vad ser du fram emot här närmast?

Jag längtar efter ett lungt nattpass på ambulansen i natt....så att jag orkar skåda/fota lite i morgon.

 Hare skönt och sov gott!

Daniel

 

Postat 2013-04-09 00:21 | Läst 8610 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fotograf på hal is

Hej!

Skrev i mitt förra inlägg att jag fotograferat lite bandy här om kvällen, ute på isen!

Nu skall det sägas att det var ingen vanlig bandymatch utan ett gäng glada amatörer som spelade(där undertecknad får vara med). Vi spelar bandy varje söndag kväll på Råslätts IP mellan åtta och tio.

Yngst och gladast?

Vi är ett blandat gäng med stort åldersspann (16-53 år) och som synes har vi kul!

"Gamlingen" på bild.

"Måste du alltid ha kameran med dig och fotografera?" citat från min grabb Jakob som också är med och spelar. Nae men om inte jag gör det, vem skall då föreviga det vi gör??

Jag gillar att dokumentera min vardag och tycker det är viktigt att göra det också. Det är sällan någon klagar i efterhand när de sett bilderna. Hur är det för er? Tycker era kompisar/vänner/familj att ni "alltid fotar"?

Nu har jag bara haft med kameran en gång denna säsongen! Jag åker omkring på isen mitt i spelet då och då och fotar lite, lägger undan kameran och spelar vidare för att fota en stund till lite senare. Använder Canon 7D och 70-200/2,8, funkar oftast bra men ljuset varierar en del var på isen man är.

Klockan nio är det dags för lite fika, lite snack och att fixa till utrustningen innan vi spelar en timme till.

Vad tycker ni om min låda, gubbs?

Dags att kämpa lite igen!

Oops! Vad har hänt?

Läget e lungt! Inga skador denna gången heller....det brukar vara rätt lungt på skadefronten. Det är mest vi lite äldre som sträcker oss, bryter ngn tumme eller så.

Passning pg!

Slagskott som faktiskt går rätt i mål.

Som ni sett varierar utrustningen en del. Vi har några krav, alla skall ha hjälm! Klubban skall vara kort....en del tycker man inte skall få ha någon böj alls, har svårt att förstå det?! Precis som om det är därför de oftast förlorar?

En liten bildsekvens på Jakob som fick nöjet att sätta "sista målet vinner".

Det var allt för idag, gubbs! Nästa söndag är troligtvis sista gången för denna säsongen!!

Daniel

 

 

 

Postat 2013-02-27 19:42 | Läst 6277 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sportlov i Åre

Hej!

Idag åker många smålänningar till fjällen, så även min son Jakob men inte jag, sitter tyvärr på jobbet. Kollar på lite bilder från Åre och längtar dit.

Liftkorgar i Åre

Bilderna idag är inte tagna i år utan för ett par år sedan. Fick följa med som ledare och sjukvårdsansvarig på ett läger.

Åre kabinbana

Kabinbanan "slukade" mycket folk och vi hade knappt några köer. Jag åkte omkring med en ryggsäck med kamera och lite 1:a hjälpen grejer i. Funkade kanonbra, gick jättebra att åka skidor, fota och sjukvårda!

Vit stuga i Årepisten

Snövit stuga.

Med hjälp av en pistakarta och mobiltelefon hittade jag ungdomarna när de hade skadat sig och behövde en påtitt. Inget allvarligt under hela veckan.

Många av ffa killarna gillade att hoppa i Åres Funpark så jag drog mig dit för att försöka fota lite hopp, hade aldrig gjort det så tänkte det att det blir nog en utmaning.

Grabb i Åre funpark

Min första hoppbild!

Amos hoppar i Åre

Smile

Smile! Han hade inte tillräckligt med fart och landade mitt på hoppet men trots det smilade han vidare!

Upp och ner

Nu drar vi oss mot Åreskutans topp tycker jag!

Bland molnen i Åre

In i dimman

In i dimman! Som ni sett på en del bilder var det moln i dalen men oftast sol när man kom lite högre upp i backen.

Liftställning i Åre

Skoterhjälp till Åres topp

För att komma upp till Åreskutans topp kunde man för 50 kr få lift med en snöskoter.

Moln i Åre

Eller så gick man upp....som jag gjorde....men bara en gång!

Insnöat på toppen av Åreskutan

Väl uppe vid toppstugan tog vi oss en gofika, varm chocklad och en bulle mums!

Från toppen kunde man åka lite offpist, grabbarna hittade ett bra ställe att hoppa på och ville att jag skulle ta lite bilder vilket jag tyckte va kul.

Hopp på Åreskutan

Skugga i backen

Sista hoppet!

Sista hopper för Johannes...tyvärr:(

Brädan gick sönder

Det var inte värt det!! Det var hans första ord efter att brädan gått sönder. Som tur va, var det näst sista dagen på lägret.

Dunmoln i Åre

Visst ser det mjuk och skönt ut, molnen alltså. En underbar vecka var till ända och den långa vägen hem med bussen väntade.

Ha ett riktigt gott sportlov allihopa!

Daniel

Postat 2013-02-10 09:48 | Läst 6748 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

På Massaijstäppen Tanzania

Hej!

Hos Massaijerna är den som har mycket kor rik, rikedomen räknas i hur många kor man har. Oftast är det de unga pojkarnas uppgift att sköta och ta hand om korna. Med små hårda käppar vallar de korna till och från betesplatserna.

På vår resa i Tanzania för snart fem år sedan stötte vi på dessa killar och kor lite då och då. Två varianter av samma bild, vilken tilltalar er mest?

Bild 1.

Bild 2.

Jag vill dit igen!!

 

Daniel

Postat 2013-02-05 11:27 | Läst 6428 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Sin patines en el hielo-Bambi på Vätterns is

Hola!

Var lugna, dagens blogg kommer inte att handla om något rådjur som hamnat i fara på Vätterns is!

Tack vare kylan de sista veckorna har en liten bit av södra Vättern blivit isbelagd. I helgen var det första tillfället för folk att våga sig ut på isen, de flesta med skridskor och full skyddsutrustning men inte alla....

Har ser "Bambi", en spansk student som inte kan stå på sina ben.

Efter fredagsnattens jobb tog jag cykeln ner till Vättern för att kolla/fota lite, tyvärr hade jag inte mitt 70-200 objektiv med utan ett 400/5,6 satt på kameran.

Tog mig till hamnpiren för där var det lätt att komma ut på den fina isen. Lite mulet och grådassigt väder.

En grupp närmade sig. Säkert en av de organiserade turerna för dagen.

En ensamvarg

Friluftsfrämjandet från Nässjö, med ledaren väl utmärkt med flagga. Alla väl klädda, utrustade med isdubbar, "isstavar", extra kläder allt för att klara av ett eventuellt plurr i en vak. Förra gången isen la sig här vid Vättern hade vi massor av larm på folk som hamnat i vattnet. Många var faktiskt från utlandet, tyskar, holländare som ville pröva på att åka på Vätterns is. Upplevde det som om det inte riktigt hade den rätta kollen/respekten för isen.

Boende i trakten vet att Vättern är förrädisk, att isförhållandena kan ändras mycket snabbt tack vare strömmar och vinden.

Nu skall vi återvända till Bambi igen!

Nu verkar läget okej. Ni skulle sett dessa spanska studenter, de var som små barn, de sprang, halkade omkring, slängde isbitar på isen som gled iväg långt, tog en massa kort på varandra på isen och framför allt skrattade och njöt av att vara på isen.

När en grupp åkare passerade så följdes de av nyfikna blickar från spanjorerna. Ljudet från skridskorna och ljudet när isen "sjöng" facinerade dem.

En sv variant.

En grupp tyska turister kommer också ut på isen för att se och förundras av skådespelet.

Det får vara dagens sista bild, skall vara på jobbet om 25 minuter. Hoppas att det inte blir några isutryckningar idag, regn och ett par plusgradet ute brrr

Daniel

Postat 2013-01-29 09:38 | Läst 7807 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa