Ögonblick

Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Längs vägen i Berehet Etiopien

Salamno!

Projektresa, ja vi skall kolla av ett projekt som är i startgroparna uppe i bergen, en bit från staden Nazareth. Vi åker in i ett fantastiskt landskap, mina bilder är ingenting mot hur vackert det är där. Nästan alla bilder är fotade i från bilen. Vi hade inte tid för att stanna tyvärr...

Asfalt så långt ögat kan se, stor skillnad mot Sydsudan som jag nyss lämnat.

Här odlas det mycket Teff, av det gör man Injera. Det småsura, sladdriga brödet. Injeran görs av teffmjöl, vatten, olja och salt, har en syrlig smak och svampaktig konsistens. På brödet har man ofta olika kött och grönsaksröror.

Så här kan det se ut. Getkött, lite krydda och injera-brödet. Man äter givetvis med händerna.

Kanske dags för en varning...det blir nog ett lång inlägg. Skall försöka hålla texten kort idag men många bilder blir det.

Vi kommer upp på allt högre höjder. Blir mindre och mindre odlingsbar mark. Ung kvinna som hämtar vatten.

Vägarbetare, inga maskiner här.

En by på högst upp.

Gillar skylten.

Vid den här byn tar asfaltsvägen slut.

Hualien, jag är ingen landskapsfotograf. På dessa mindre vägar fick vi ibland möte med lite djur.

Nyfikna på vart vi skulle. Till deras by kanske?

Vet inte om ni noterat att många har med sig vattendunkar. Vatten är en bristvara och här får många lägga ett par timmar om dagen bara för att hämta vatten. Ett vatten som dessutom kanske inte är rent!

Vi har nu kommit fram till "vår" by. Vad jag förstod den största byn i området. Här skulle vi träffa "kommunledningen", det heter något annat här men ni förstår. Vilka är vi?

Jo, några projektkillar från en Etiopisk kristen hjälporganisation, lite lokala medlemmar i några kyrkor samt vi från Jönköpings Pingstkyrka samt en representant från Svenska Pingstmissionens biståndsorganisation PMU. 

På kommunkontoret. 

Först skall en Baseline-studie göras i 10 byar. Kolla status på utbildning, sjukvård, sanitet, vattenförsörjning etc när den är gjord, utarbeta en plan tillsammans på vad som skall göras på de områden med behov. Det är något som vi vill vara med och stötta.

Ett par nyfikna grabbar.

Väldigt trevliga och glada. Hoppas vi kan vara till någon glädje här.

Lagbild. 

Det blir detta långa inläggs sista bild. Skall vara kortare framöver...

God natt!

Daniel

Postat 2014-12-17 23:18 | Läst 2662 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fick skriva autograf efter rätt svar hos "Ring så spelar vi"

God morgon!

Nej, det handlar inte om mig denna gången utan min fantastiska fru Ulrika. Tillhör ni de som gillar att sitta och lyssna på lördagsmornarna? Jag gör det i alla fall.

I lördags var det vår slutsiffra i telefonnumret 87, nämnde det för Ulrika. Själv hade jag inte någon möjlighet att ringa då jag var på jobbet och tror inte min arbetsgivare eller mina patienter hade gillat om jag ringt "Ring så spelar vi", i tjänsten.

Kunde lyssna på programmet på väg ut till patienten(kör ambulans) samt på väg in. Efter vi lämnat av på akuten och åkte mot ambulansstationen hörde jag låten, "Have I told you lately, that i love you" med Van Morrisson. Den låten har jag goda minnen ifrån sa jag till min kollega, min syster sjöng den på mitt bröllop. 

Hörde tyvärr inte snacket innan eller efter låten så jag visste inte att den var just till mig. Väl på stationen fick jag sms från frugan, "hörde du mig på radion?". Nu gick det att höra i efterhand tack o lov. Nu är jag ju lite partisk men visst är hon duktigt min fru:).

Vid Lake Manyara förra året.

I samtalet med Lisa Syren nämnde Ulrika att hon skulle vara värdinna på "Klingade Julkortet" i Pingstkyrkan Jönköping senare på dagen. Klingande Julkortet är fem konserter som görs i kyrkan med totalt ca 10.000 besökare under en helg.

Backgammon efter middagen.

Lite knep o knåp efter en morgon safari vid Serengeti Wilderness Camp.

Tror det var flodhästar hon fotade.

Väl på konserten kom en äldre dam/tant fram och frågade; "är det möjligen du som är Ulrika Steen?"då blev frugan ombedd att skriva en autograf till kvinnan som hade mig sig ett riktigt autograf häfte!

Hon sa JA till minst 20 år till! Våran 20-åriga bröllopsdag i fjol, Ngorongoro WildlifeLodge.

Lite snorkling utanför Zanzibar.

Morgon på stranden utanför Zanzibar Retreat hotell.

Enligt programmet är det 2 miljoner lyssnare varje program och en av dessa hade tagit sig till kyrkan för att få Ulrikas autograf, lite coolt eller hur?

Började skriva inlägget vid 07 i morse, nu 11 timmar senare hann jag avsluta det. Varit mycket att g öra idag. 

Nu förhoppningsvis lite kaffe och en lussebulle.

Ha det gott!

Daniel

Postat 2014-12-17 17:45 | Läst 1288 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fåglar på Visingsö

Hej!

Har lagt upp en drös med bilder på min flickr-sida från Visingsö. Ett underbart ställe, en fantastiskt fin ö att besöka. 

Tofsvipa

Illa omtyckt fågel, storskarven. Jag tycker den allt är liite vacker.

Rödhalsad gås tillsammans med vitkindad gås.

Fler bilder, i varierande kvalité finns på länken här nedan:

https://www.flickr.com/photos/93402819@N07/sets/72157647446162904/

Hoppas det funkar!

Daniel

Postat 2014-12-15 22:39 | Läst 2263 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotboll på högplatån

Salamno!

Vi tar oss en sväng till Etiopien igen efter att ha varit i ambulansvärlden några inlägg.

Vi var på besök för att kolla upp ett projekt vi skulle stödja i ett område nära Berehet, Voreda. Detta ligger ganska högt upp på någon slags platå. Medan vi väntade på lite lokala politiker såg jag ett gäng killar som spelade fotboll. Hade två objektiv med mig ett 24-70 och mitt 400/5,6. Det blev telet, på långt håll i värme så bilderna är väl inte så bra men visar i alla fall att det är kul med fotboll.

Det kvittar hur bollen är, att man inga skor har...men o vad jag önskat att jag hade haft med mig en vettig boll och skor till killarna.

Ha nu en go söndag!

Det var allt för idag!

Daniel

 

Postat 2014-12-14 09:15 | Läst 2134 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Upplyst station

Hej!

Nu har har vi julpyntat portarna.

Hoppas natten blir lugn...

Daniel

Postat 2014-12-13 23:25 | Läst 1288 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa