Att spegla det jag gillar.

Det nya året började bra..

Tänk om året kunde fortsätta så här.. :-) 12:03 för knappt en halvtimme sedan så kom denna gamla Havsörn skruvandes förbi på stela vingar rakt över min lägenhet från väster, flygandes från Hornstull och österut här på Södermalm..! En riktig stadsfågel med andra ord.. :-) Tur att man har kameran något så när beredd, hängandes innanför balkongdörren!

Första bilderna detta år 2015 blev:

Tack för mig!

Inlagt 2015-01-01 12:32 | Läst 1383 ggr. | Permalink
Ja, örnen har ökat i antal och kan synas nära städer och samhällen. Lite lustigt att på förmiddagen när jag hämtade ett av mina barnbarn, gick från bilen till bostaden flög en kungsörn ovanför oss. Jag hade dock inte kameran med mig. God fortsättning !
Sten
Svar från ehrsa 2015-01-01 15:41
Ha ha! Ja, du ser..! Man får aldrig vara utan kameran tydligen :-) Jag har sett Havsörnar från lägenheten tidigare, men det är nog två år sen senaste tillfället. Det är den här årstiden som man ser dom, dom kommer ofta från Mälaren och följer den österut, sen fortsätter man över Stockholm och vidare ut på saltsjösidan. Slussen är nog ett hyfsat ställe att få se Havsörnar på.. Tack! Sten.
Hälsn!
Häftig start på det nya året!!! Så roligt...
Svar från ehrsa 2015-01-01 15:44
Hej! Ja, det känns lite lyxigt att klämma till med dom första bilderna för året just på en Havsörn.. Tack! Lena.
Hälsn!
Önskar dig många fågel upplevelser år 2015 även annat fantastiskt.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-01-02 09:31
Hej! Tack så mycket, får önska dig detsamma! Året började ju riktigt bra för mig..
Hälsn!
Det började ju bra! Även om det numera inte är ovanligt att se örn, så känns det ändå häftigt. Hoppas nu bara, att de får fortsätta att öka i antal.
Ha ett fortsatt gott nytt år!
Eva
Svar från ehrsa 2015-01-02 17:54
Hej! Eva. Tack! Önskar dig också ett fortsatt gott nytt fotoår! Ja, det är spännande med Örnarna, det är väl den fjärde obsen på lika många veckor, här nära där jag bor. Det är nått speciellt med en sån stor fågel som kommer glidande, känns också lite udda när man får se en sån innanför tullarna i Stockholm, men det händer nog oftare än man tror! Det är ju inte alltid man är på plats och får se dessa passager mellan Mälaren och saltsjön av Örnar, men ibland har man ändå lite tur..
Hälsn!
Grattis i efterskott!