Att spegla det jag gillar.

Ett återbesök hos 'lusia lensis'.. (linslusen)

Senaste gången jag var där och dessutom hade ett fint möte var 31:a mars. Kände att jag måste göra ett besök där även denna årstid, kanske den fina Gärdsmygen fanns kvar.. eller?

Här en länk till förra mötet för nästan två månader sedan: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/nya-arten-lusia-lensis-eller-linslusen.htm .

Och jodå, Gärdsmygen fanns kvar.. och tycktes häcka, även om jag inte såg exakt var boet kunde finnas.. Medans jag följde en 'smyg' med kameran så satt det en annan  och varnade ljudligt.. ett tag i alla fall. Hörde även deras vackra vårsång några gånger.. Ljuset var inte lika bra denna gång, nu har löven slagit ut på de flesta träden och det är betydligt 'murrigare' ljus.. men det får duga!

Gärdsmyg vid bäcken nära Nacka Gård..

Det är i den här miljön den håller till..

Insekter finns det ju här..

Syns nästan inte bland fjolårslöven..

Finns det insekter i näbben, då finns det ungar i boet..

Tack för mig!

Inlagt 2017-05-25 18:59 | Läst 2441 ggr. | Permalink
Härliga bilder med riktigt fint ljus och fina fylliga färger.
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:32
Hej! Ljusförhållandena var ganska svåra, men även de mörkare bilderna har ju en hel del kvaliteter, det var så det såg ut! ISO upp till 6400 behövdes ibland.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Vilka fina bilder du fått/jobbat dig till på gärdsmygen!

De är inte lätta att få bilder på, bra gjort!

Daniel
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:36
Hej! Det blev bättre än förväntat, bitvis är det väldigt mörkt i ravinen nu när alla löv har slagit ut! De mörkare bilderna speglar väl hur förhållandena är där.. Gärdsmygar brukar vara hemskt svåra att få bra bilder på, det är också min erfarenhet, men just den här individen bjussar ordentligt på sig själv! Troligen är det exakt samma individ som visade sig så fint även för två månader sedan. Tack! Daniel.
Hälsn!
Måste kika in se var du nu varit med kameran..
Grodor är jg förtjust i ..tänk att de kan bli en prins..
Trevliga fågelbilder som alltid ..mest
Fantastiskt de finns i stora staden.
Ha bra helg
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:40
Hej! Ja, man blir glad att det finns så mycket fint i stadens närhet, även om detta var i Nacka. Den här årstiden är det t.o.m. cykelavstånd dit.. Tack! Gun-Inger. Hoppas du får en bra helg också!
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2017-05-26 21:47
I Nacka bor vårt barnbarn Emma ...räknas inte det till
Stockholm.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2017-05-26 21:52
Tror att dom vill vara sin 'egna' kommun.. Men det är i alla fall Stockholms län även där.. Det finns mycket fint i Nacka!
Hälsn!
Vackra bilder på din Linslus och på omgivningen som har så fint ljus.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:46
Hej! Det är fint där vid ravinen nära Nacka Gård, synd bara att stora vägen mot Älta går straxt intill.. trafiken är ganska tät numera.. Bilderna blev bättre än väntat! Trädens löv tar bort mycket ljus där denna årstid.. cyklade sedan hem via Dammtorpssjön och Söderbysjön bort mot Björkhagen och Hammarbyhöjden, ja du vet.. Tack! Stig.
Hälsn!
Fina bilder på smygen men maskrosorna pryder sin plats väl.
Tommy
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:51
Hej! Det finns alltid så mycket vackert i 'såna här bäckraviner', det är något speciellt just med den här miljön! Det svåra kan vara ljuset, när man inte har stativ.. Det får bli höga ISO.. Tack! Tommy.
Hälsn!
Mycket fina bilder på gärdsmygen som jag vet är så himla lurig att fånga. Jag förstår att miljön är precis rätt och kul att den även verkar häcka. Bilderna när den har insekter i munnen är verkligen toppen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-05-26 18:58
Hej! Lena. Ja, man blir glad att den här individen verkar vara så 'bjussig'.. troligen är det samma som jag fotade för två månader sen, och det blev de bästa bilder jag fått någonsin på en Gärdsmyg! Den är ett bra exempel på att fåglar är individer, vissa är skygga, andra inte.. Känns som den här lilla platsen vid bäcken alltid har Gärdsmyg på plats! Har sett Gärdsmyg under flera år där, oftast vintertid. Det här kanske var mitt första besök där under sommarhalvåret.. Kul att den häckar dessutom, hoppas det går bra! Tack!
Hälsn!
Vilka sköna bilder, dom lite murriga i grönskan var så vackra.
Kul att se den med näbben full av mat, vilket sjå många har nu.
ing-marie
Svar från ehrsa 2017-05-26 19:13
Hej! Tror det är du som visat hur fint det kan bli när motivet delvis försvinner i grönskan.. En Gärdsmyg är ju så speciell med sin 'profil'.. ser man bara den profilen som en mörk skugga så vet man ändå vilken fågel det är.. Och det är nästan alltid i såna svåra miljöer som man ser den.. Ja, visst blir man glad att den tycks ha ungar i boet! Då vet man att man med stor säkerhet kan se Gärdsmyg där även framöver! Har du sett 'din' Stjärtmes något mer, eller försvann den..? Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
imse 59 2017-05-26 21:15
Jodå, dom är kvar. Skrev just lite om dom i min nyss inlagda blogg.
Så fina bilder av Gärdsmygen! Tycker om att du visar så mycket av miljön de vistas i! Förra sommaren hade ett par vänner en häckande Gärdsmyg i ytterdörrens prydnadskrans. Häckningen gick bra och de kunde se ungarna så småningom lämna boet. Ha en fortsatt fin dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2017-05-27 10:47
He he, vilken udda men rolig häckningsplats du berättar om! Naturen är inte bara fantastisk, den är även rolig.. Jag tycker som du att 'miljöbilder' är väldigt viktiga för helheten, det blir ofta lite tråkigt med rena 'artporträtt' som täcker bilden från kant till kant, även om dom är väldigt skarpa och tekniskt bra! Zooma gärna ut också, eller beskär inte så maximalt i varje bild, det förhöjer det hela! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Härlig bilder på Gärdsmygen i sin rätta miljö.
Vet själv hur svårfotad den kan vara i den mörka miljö man oftast hittar den i och sen vill den ju nästan aldrig sitta still :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2017-05-28 18:09
Hej! Blev själv överraskad att återigen få träffa den här Gärdsmygen så pass bra! Tror att det är väldigt olika hur individer kan bete sig, den här är en lite mer tillåtande 'smyg' än vad dom brukar vara.. Svårt med ljuset annars nu när det blir så pass mörkt av alla löv som slagit ut.. passerade som hastigast där igår via cykel men lite senare på eftermiddagen, och då var det ännu sämre med ljus.. Tror tidiga eftermiddagen från 13-tiden är bäst. Tack! Fredrik.
Hälsn!