Att spegla det jag gillar.

Nya arten 'lusia lensis'.. eller 'linslusen' vid bäcken..

Måste nästan vara en 'ny' art.. :-) Så här brukar inte de Gärdsmygar jag ibland ser, uppträda.. Det brukar mest vara en skugga som hastigast skymtar i nått mörkt buskage.. När jag fotade Strömstaren vid bäcken nära Nacka Gård, för en liten tid sedan ( som kan ses här: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/i-backravinen-vinterns-stare.htm ) så avbröts fotandet av att den här lilla Gärdsmygen plötsligt kom flygande och landade mitt emot mig vid bäcken.. en slump, ja kanske? Men jag tror att den stannade till nära mig för att den var nyfiken, det kändes så.. Den undrade nog vad jag var för en filur.. I alla fall så visade den sig ovanligt fint för mig! Bäst hittills av de 'smygar' som jag  mött..

En hel del bilder här på denna 'lusia lensis'..

Allt var över på kanske 5 minuter..     Tack för mig!

Inlagt 2017-03-31 22:42 | Läst 1168 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis !
Så många vackra bilder på denna mysiga fågel. Jag skulle vara glad för en av dom, har fortfarande inte en enda i mina ögon godkänd bild på den.
ing-marie
Svar från ehrsa   2017-04-01 11:39
Tack! Ing-Marie. Det här var ett sånt där möte som jag verkligen inte var beredd på.. jag hade ju fullt upp med min fina Strömstare.. Men jag har ganska ofta sett Gärdsmyg just här, känns som det är en perfekt miljö för dom också här.. Nu vet jag efter detta möte, att vill jag se Gärdsmyg så är det nog hit jag ska åka.. Men ingen har varit så här 'bjussig' vid mina tidigare möten, det brukar mest bli en brun suddig fläck på bilden.. Men nu ser jag fram mot första Sädesärlan under de två kommande veckorna..
Hälsn!
Väldigt fina bilder på gärdsmygen. Man kan jaga en viss fågel i flera år så plötsligt får man chansen när man minst anar det. Jag har inga bilder på den så jag hoppas den flyger upp hit till mig.
Sten
Svar från ehrsa   2017-04-01 11:44
Hej! Det stämmer, ibland bara händer det.. när man minst anar det! Tur att jag var 'bestyckad' med rätt utrustning här också.. Vid den här bäcken brukar jag ibland kunna se eller höra Gärdsmyg, så jag tror att det är ett perfekt ställe för den här lilla charmiga fågeln! Så här bra uppvisning av den här arten har jag inte haft förut, och ljuset var också väldigt fint.. Tack! Sten.
Hälsn!
Gärdsmyg är min favvofågel. Pilgrimsfalken oräknad. Tack för bilderna!
Svar från ehrsa   2017-04-01 11:54
Hej! Det är något speciellt med Gärdsmygen tycker jag också! Kaxig trots sin liten på något sätt.. Det här var ett ovanligt fint möte med Gärdsmyg, dom brukar vara mycket svårare att fånga på bild! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Extra kul med bonus bilder! Grattis jan!
Svar från ehrsa   2017-04-01 11:58
Hej! Ibland kan det vara så märkligt att när man fotar något 'förväntat' som Strömstaren just här, så kommer plötsligt en annan art och visar upp sig.. det här händer ibland har jag varit med om tidigare, en äkta 'bonus'! Det är verkligen trevligt! Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Det blev trevliga 5 minuter med många fina bilder, på en villig fotomodell.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa   2017-04-01 12:00
Hej! Ja, en överraskning blev denna 'bjussiga' lilla fågel! Man blir glad när något sånt här plötsligt händer.. inget man förväntar sig! Tack! Stig.
Hälsn!
Mycket fin serie på den lille! Mvh, LO
Svar från ehrsa   2017-04-01 12:04
Hej! Ibland stämmer det bara.. t.o.m vädret var helt perfekt! Tror alla, även fåglar njuter nog lite extra när förhållandena är så bra och kan bli på lite bra humör.. jag vill tro det i alla fall :-) Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Så fin den är! Sällan det går att få så många bilder på en liten fågel. Miljön runt fågeln är den typiska som jag själv brukar se gärdsmyg i. Har gärdsmyg som hållit till runt huset i några år, den brukar synas som ett försvinnande streck längs med marken.
Svar från ehrsa   2017-04-01 12:07
Hej! Den är verkligen fin den här 'svårfångade' lilla fågeln! Har aldrig upplevt den så nära och bra tidigare, så det kanske aldrig händer igen.. tur att man hade kameran med! Men det är ju så, plötsligt händer det bara.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fantastiskt fin bildserie av en liten fin fågel som jag aldrig lyckats fånga på bild!
/ Kenneth
Svar från ehrsa   2017-04-01 12:10
Hej! Håller med dig, den här fågeln är inte lätt att fota på ett bra sätt.. Men det här var ett typexempel på att är man på rätt plats så kan vad som helst hända.. Jag har sett Gärdsmyg tidigare här, men oftast har den bara blivit en brun suddig fläck på bild.. Nu var det den som landade nära mig, och var troligen lite nyfiken.. Det var bara att tacka och ta emot! Tack! Kenneth.
Hälsn!
Vilka fem minuter du fick,jag har sett gärdsmyg ett fåtal gånger.På ett flertal bilder skulle det kunnat varit strömstare exakt samma miljö.
Tommy
Svar från ehrsa   2017-04-01 12:13
Hej! Ja, dessa 5 minuter får troligen gå till historien i mitt 'fågelfotoliv'.. Har svårt att tro att jag skulle kunna få ett lika bra möte med en Gärdsmyg igen.. men man vet ju aldrig.. ute i naturen kan ju allt tydligen hända! Tack! Tommy.
Hälsn!
Kul att se att det går att komma gärdsmygen så när. Drar dom sig mot vatten? Enda gången jag vet jag sett på någorlunda nära håll var i en rishög inte särskilt nära vatten/ Björn T
Svar från ehrsa   2017-04-01 22:19
Hej! Jag ser det här fina mötet som ett undantag.. så här bra brukar inte jag kunna se en Gärdsmyg, det brukar mest vara en suddig brun fläck som visar sig på bilden efteråt.. Min upplevelse är att Gärdsmygar gärna håller till 'strandnära', där det kan finnas håligheter och ofta träd som rasat och ger naturliga buskage, men jag har även sett Gärdsmyg vid rotvältor inne i en skog, men snårighet och buskigt tycks dom i alla fall gilla.. Tack! Björn.
Hälsn!
Gärdsmygen är verkligen en fågel med karaktär. Den gillar jag! Grattis till att ha fått en så fin fotostund med många bra bilder på den.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa   2017-04-05 11:13
Hej! Kan bara hålla med, det är en fågel man blir förtjust i! Den känns så 'kaxig' trots sin litenhet.. Det var ett sånt där möte där man råkade ha tur att vara på helt rätt plats, och dessutom var just den här individen ovanligt samarbetsvillig! Sånt som kanske bara händer en gång..? Tack! Bjarne.
Hälsn!
Trevliga bilder på den svårfotade Gärdsmygen som aldrig brukar villja sitta still :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa   2017-04-05 11:17
Hej! Ja, den här arten måste man ha mycket tur med, för att få dom här bilderna! Jag är 60 år, och det här var det bästa mötet jag varit med om under de 60 åren.. Antagligen 'once in a lifetime'.. Men just här vid bäcken nära Nacka Gård har jag sett Gärdsmyg flera gånger tidigare, men mest som en mörk skugga bara.. tror att miljön där passar en Gärdsmyg rätt så bra! Tack! Fredrik.
Hälsn!
2017-05-27 21:24   Erik Öberg
Fantastiskt fina bilder på en svårfotad fågel. Du verkar dock ha hittat en medgörlig individ.
Gärdsmyg är ett kryss som jag saknar alltjämt.
Svar från ehrsa   2017-05-28 21:34
Hej! Ett bra exempel på att det gäller att vara på rätt plats, rätt tid och rätt utrustning.. Jag hade ju fullt upp med att fota Strömstaren här, när plötsligt denna trevliga lilla fågel dök upp! Fick strunta i Strömstaren ett tag och koncentrera mig på den här gynnaren istället! Har nog aldrig fått så bra möte med en Gärdsmyg tidigare.. Sånt man blir extra glad över! Och som du säger fåglar är individer, en del är väldigt skygga, andra inte.. Här hade jag tur! Tack! Erik.
Hälsn!