Att spegla det jag gillar.

Intet nytt i närområdet..

Men ändå fint det som fanns.. så kan väl min morgonpromenad i Tantolunden på Södermalm häromdagen sammanfattas.. De som visade upp sig gjorde det rätt så bra.. Fotat med 80-400 mm.

Sett häromdagen..    Pilfinkar som säkert campat just här under natten..

Bofinkar finns det fortfarande kvar..

Flocken med Grönfinkar som jag såg ett par dagar tillbaks fanns kvar.. så även Entitan, syns knappt nere i högra hörnet, även några Bergfinkar kunde ses, men flocken var rätt så nervös..

Vackert nu..

Och som så ofta så visar sig en Rödhake fint..

Och Hasse hare njuter av lite morgonsol..

I skyn bort mot Högalid så oroade den unga Duvhöken en flock Duvor.. så klart!

Sedan blev det åter ett möte med en Rödhake..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-02 19:52 | Läst 799 ggr. | Permalink
Vackra höstbilder från Tanto och haren i morgonljuset blir min favorit, fast rödhaken är ju väldigt fin den med.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-10-02 21:47
Hej! Ja, det är väldigt trevligt att ta den här för mig så vanliga rundan på morgonen! Känns som det alltid dyker upp fina möten, oftast med fåglar men också med 'Hasse'.. Det kan ta två timmar ibland att ta min lilla morgonpromenad.. Gick där även idag men lite senare på förmiddagen, såg flera Rödhakar troligen var det fåglar som är på flyttning, men det gör dom nätterna.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fin kvalitet på dina fina bilder, fastnade för det söta Pilfinksparet, bor dom i holken även under vintern undrar en novis? Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-10-02 21:54
Hej! Pilfinkarna såg verkligen fina ut där dom satt ihop i det bleka morgonljuset.. Det är inte alls omöjligt att dom övernattar där även vintertid! Möjligen kan det vara en del konkurrens om holkarna.. Tror det är rätt många arter som kan tänka sig en holk både nu och under vintern! Tack! LO.
Hälsn!
Bara att buga sig, mycket fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-10-02 22:02
Hej! Dom bjuder på sig fint ibland, känns som morgnarna efter de ganska långa nätterna nu gör att fåglar och andra djur är i farten lite extra när det väl har ljusnat.. och det är ju inte heller så tidigt då.. det gillar jag! Tack och bock tillbaks! Björn.
Hälsn!
Snygga Tantobilder du bjuder på i dag och jag fastnade också för första bilden med Pilfinkarna men i stor konkurrens med Rödhaken på de sista bilderna. Mycket bra fotat.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-10-03 10:53
Hej! Morgnarna är fina nu, får en känsla av att det är extra mycket fart på de fåglar som finns här just nu, efter de förhållandevis långa nätterna som det är! Dessutom är ju morgonen så sen att man faktiskt orkar upp, det känns bra! Jag tror att det är en del 'flyttande' Rödhakar här, det känns som dom är fler än vanligt.. Nu är en tid när morgon och förmiddag verkar bjuda bäst på motiv! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Bild 7 - ser så trivsamt och gott ut!
Svar från ehrsa 2018-10-03 10:58
Hej! Då gick känslan fram med den bilden.. :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
Fina höstfärger. Gillar Hasse som njuter.
Mycket fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-10-03 11:02
Hej! Ja, nu blir det nog inte vackrare egentligen, tror ändå att löven är något lite blekare i år, lite mer orange än 'knallrött' och det beror säkert på torkan i somras.. Hasse är fin där han sitter och njuter av lite sol.. en livsnjutare! :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Ja, de små söta rödhakarna är det många av nu, man blir lika glad varje gång de visar sig. Den solande haren var väl en toppen bild! Mycket höst i dina bilder, färgerna svämmar över lite i intensiva kontraster, det är härligt att fånga. Många bra iakttagelser.
Svar från ehrsa 2018-10-03 11:07
Hej! Kan bara hålla med om Rödhakarna, dom är något extra, känns alltid lite 'busiga' på något sätt.. exponerar sig ofta fint.. i två sekunder.. försvinner sedan in i något mörkt buskage.. och så håller dom på.. inte helt enkelt att hinna fota! 'Hasse' är en livsnjutare det är uppenbart, han gillar sol! Tack! Stefan.
Hälsn!
Så vackra bilder från en höstlik huvudstad! Sköna bilder på Haren! Bofinkarna är kvar i även i mina hemtrakter, plus en stor flock av Bergfinkar. De äter upp sig vid mina foderapparater och lämnar väl snart byn för sydligare breddgrader kan tänka! MVh Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-03 11:18
Hej! Det är fint nu när solen skiner, och morgnarna är lite extra fina! Känns som det är bra fart på djur och fågellivet då.. Nätterna är långa så det är väl därför fåglarna rör på sig och visar sig lite extra när det väl ljusnat.. Morgnarna är också lite mer hanterbara nu även fast man inte är en morgonmänniska.. Hasse hare är nog en livsnjutare, tycker det syns.. Aha, så Bo och Bergfinkar finns kvar även hos dig, det är fint! Det bevarar sommaren lite extra.. Vinterfåglarna lär komma i sinom tid.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Fantastiskt djurliv där i Tantolunden och vacker fotat, även de på höstlöven som är bakbelysta så fint.
Hälsningar, BJarne
Svar från ehrsa 2018-10-03 21:07
Hej! Ja, det är ofta lite bättre än jag själv tror, har förvånats många gånger.. Och det är nu när sommaren är över som det blir lite mer spännande att gå en runda, gärna också på morgonen eller i alla fall på förmiddagen! Det är också en bra tid nu när man slipper gå upp så tidigt för att få det fina 'låga' ljuset, och just nu är det lagom varmt dessutom.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Vackra höstbilder ! Jag har inte hunnit med att jaga så mycket höst ännu, men jag får hoppas att löven sitter kvar ett ag till.
Som vanligt smälter jag för rödhakenm den har ju placerat sig så fint med dom rätta nyanserna runt sig.
Alltid trevligt att se dina bilder från promenaderna
Svar från ehrsa 2018-10-04 12:16
Hej! Det märks att det är rätt så höstlikt här nu, både med höstfärgerna men också på fågellivet! Det 'nya' jag sett två dagar i rad nu är att 'siskorna' har anlänt, både Grå och Grönsiskor! Vill minnas att det brukar vara i oktober som jag börjar se dom, såg en mindre flock på kanske 10 Gråsiskor som verkade äta frön från Björkens hängen.. igår såg jag även en Grönsiska bland Gråsiskorna, men inte idag! Det händer annars mycket varje dag jag går ut i lunden nu.. Ofta ett flertal Rödhakar och även Steglitser börjar visa sig bättre än tidigare, hade även ett längre och nära möte med som jag tror var en äldre Sparvhökshona, eller möjligen en äldre Duvhökshane.. det skiljer inte jättemycket i storlek.. får detaljstudera bilderna vid tillfälle! Fick rätt bra bilder på den men missade massor av flygbilder genom att råka ha inställningen AF-S istället för AF-C.. man lär sig.. hoppas jag.. Har mycket bilder från 'lunden' nu, det händer nästan för mycket där.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!