Att spegla det jag gillar.

Mer från mitt närområde, nu i december..

Visst bjuder december på den mörkaste tiden på året, så även detta år.. när den lilla snö som ändå kom, lika snabbt regnade bort.. Det är som att det bara måste bli så mörkt som det bara överhuvudtaget går, inte ens lite snö får ljusa upp tillvaron mer än högst tillfälligt.. Tur då att dagens kameror ändå klarar hög-ISO bilder rätt så bra! Så här kommer en hel del bilder tagna under mörka december, men här mestadels under de få soliga dagar som hittills har funnits, och som jag här försökt att utnyttja! Fotat med Z50 + lite olika telezoomar så som 80-400 mm. eller 200-500 mm. Och närområdet är som vanligt Tantolunden i Stockholm.

Blandade fågelbilder från mitt närområde..

     

          

Skata..

 

Den vackra Grönfinken..

   

Oops..

 

Tack för mig!

Inlagt 2019-12-15 09:04 | Läst 912 ggr. | Permalink
November / December är verkligen värdelöst fotomässigt när det är regn/grått och mörkt. Men är det soligt och det får ligga lite vitt på marken så blir det helt plötsligt fantastiskt. Precis som dina bilder :)
Svar från ehrsa 2019-12-15 11:16
Hej! Ja, det är väldigt synd att inte december vill bjuda på fler klara dagar, för ljuset finns ju där då! Det kanske är endast två dagar som varit soliga här i december hittills.. det är ju löjligt lite! Men jag lyckades ändå 'fånga' dom här enstaka soliga dagarna, det är jag glad för! Och snön hjälper ju till väldigt mycket med ljuset.. den känns nästan overklig om solen samtidigt lyser! Idag har jag faktiskt sett små fläckar av blå himmel, men bara högst tillfälligt.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Trevligt, gillar bäst de olika bilderna på skatorna
Svar från ehrsa 2019-12-15 11:20
Hej! Skator är mysiga, det händer ofta nånting där dom finns.. Den tog bara ett högst försiktigt bad här! Kändes som den mest var intresserad av att spegla sig i vattenytan.. Tack! Peter.
Hälsn!
Bild 4, den röda med talgoxen, den var verkligen tjusig!
Svar från ehrsa 2019-12-15 11:22
Hej! Gillar också den bilden! Talgoxe på ett Falurött staket, och i bakgrunden finns en Faluröd stuga.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Hej Janne. Skatbilderna är underbara. Humor ,lite badkruka, och till slut ett dopp och en känsla.Det är väl ingen som tittar på???
Dom fina bilderna påminde mig också om Mikael Kristerssons film PicaPica.
Bengt H.
Svar från ehrsa 2019-12-15 11:26
Hej! Helt rätt tolkning av Skatan här.. doppet var mer symboliskt än ett riktigt dopp.. den såg mest ut som att den gillade sin egen spegling i vattenytan.. Pica Pica har jag också sett, den är fin! Lite av 'slowphoto'! Sånt är behagligt! Samma som de flyttande älgarna som SVT filmade i livesändning i våras, det gillade jag också! Tack! Bengt.
Hälsn!
Det händer alltid ngt roligt i dina serier, här är det skatan som passar på att ta sig ett bad! Och liv och rörelse med olika fåglar hela tiden. Bildmässigt faller jag särskilt för fågeln på grenen med den vackra himlen bakom, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-12-15 11:33
Skatan var mysig, men lite av 'badkruka'.. fick en känsla av att den mest gillade att se sin egen spegling i vattenytan.. den verkade i alla fall må bra! Antar att det är Skatan i solnedgången vid sitt bo som du menar.. ja den är fin! Den sitter ofta där så den bor nog i det boet, kanske även denna årstid.. Det är precis på södra sidan av Tantoberget här, och jag upplever att just kråkfåglar gärna sitter där och tittar på solnedgången, när det är en sån! Dom fångar det sista ljuset på något sätt.. Tack! Björn.
Hälsn!
Hej,
Mycket underhållande. tack.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2019-12-15 16:56
Hej! Ja, man blir lite extra glad när man får se lite soliga bilder som faktiskt är tagna nu i december.. mer sånt vill vi ha! Tack! Bob.
Hälsn!
Ja, vilket fågelliv du har i din del av Stockholm. Faller mest för den badande skatan. Verkligen en fin serie.
Sten
Svar från ehrsa 2019-12-15 17:05
Hej! Ja, jag behöver inte gå långt den här årstiden.. Tycker det här är bästa årstiden i mitt närområde, de fåglar som finns här går att se eller höra rätt så ofta! Skatan var rolig, såg ut som den på sin höjd tvättade halsen lite.. tyckte det såg ut mest som att den speglade sig i vattenytan.. Gick en runda idag också i delvis lite sol efter 13:00, och hörde vårsjungande Rödhake och Koltrast, dessutom en Gärdsmyg som hade sitt korta skarpa läte! Varken Rödhaken eller Gärdsmygen lyckades jag se.. Dessutom hade jag en 'samarbetsvillig' Steglits som satt på sin Tistel och exponerade sig fint i snett motljus.. tror dom bilderna blir bra! Sen blev det snabbt mörkt samtidigt som molnen kom.. ändå en härlig dag totalt sett! Tack! Sten.
Hälsn!
Härlig serie på den badande skatan, men på tok för många dubletter.
Svar från ehrsa 2019-12-15 17:14
Hej! Skatan är fin, men lite väl försiktig i sitt badande! Dom brukar kunna gå loss mycket mer, här kändes det som Skatan mest ville se sig själv speglas i vattenytan, den stannade ofta upp och bara tittade ner.. Jag ser inga dubbletter här, så jag vet inte vad du menar..? Tack! Torbjörn.
Hälsn!
Snyggt! Gillar ljuset på skatboet.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-12-15 17:16
Hej! Ja, ljuset från solnedgången här blev bra! Det kom in lite låga moln samtidigt som solen stod lågt.. det blev bra! Tack! Johnny.
Hälsn!
Hej Jan. Som vanligt mycket fina fågelfoton från ditt närområde. Jag gillar särskilt den trejde sista - UPS.
Väl fångad.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2019-12-16 09:52
Hej! Trots mörka och gråa december så fanns det ett par soliga dagar.. Jag är glad att jag gick ut och njöt av det som ändå fanns att fota! Grönfinken som fick en liten hög med snö i ansiktet var extra skojig! Men den brydde sig inte så mycket.. Tack! Erik.
Hilsen!
Världigt fina bilder på Grönfink..fast alla är ju fina egentligen..röd bakgrund och gul bakgrund trevligt och sticker ut ..Här har det stormat och regnat idag..var iväg en sväng men blir inte så mycket i grådasket..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-12-16 10:00
Hej! Ja, grådasket har verkligen dominerat i december.. De här bilderna med sol är verkligen undantag.. Och när den lilla snön fanns i ett dygn så kändes det nästan overkligt med allt ljus.. Då blir det gärna lite bilder på vardagsfåglarna i det fina ljuset, och det är trevligt om det finns lite speciella bakgrunder.. Du får härda ut, om 5 dagar vänder det.. dagarna blir längre, och ljuset ökar mest på eftermiddagarna dessutom! Jag brukar märka det tydligt redan in i halva januari! Här skiner solen just nu, och jag tror att det kan fortsätta så enligt prognoserna.. Såg dessutom kanske 200 siskor flyga förbi mina fönster här på 8:e våningen för 30 minuter sen, på väg mot Tantolunden här straxt intill.. Känns som det kanske finns en del motiv där även idag.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Visst gör du mig glad med dina bilder på dessa fåglar men jag vet du förlåter mig som inte känner igen så många för jag tycker om bilderna ändå. Har ni snö däruppe nu eller du är längre upp i Sverige.
Ha fin vecka på dig på alla sätt.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2019-12-16 10:08
Hej! Ja, man blir glad av dessa 'vardagsfåglar'! Här har det mest varit grått och mulet hela december, med kanske ett par dagar när solen visade sig.. snön låg endast ett dygn sedan regnade den snabbt bort! Nu finns ingen snö här och det kommer fortsätta så till Julhelgen också enligt prognoserna.. Tack! Gun-Inger. Ha det så bra!
Hälsn!