Att spegla det jag gillar.

Alla bara går förbi..

Själv sitter jag och fikar som vanligt på hörnet vid Järntorget i Gamla Stan i Stockholm, och där bjuds det på motiv mest hela tiden.. Bilder från drygt en halvtimmes fika.. Fotat med 20 mm.

Ser ut som en 'gatufotograf', eller..

Kanske Björn B..

Men jag kanske har fel..

Här fick jag dra in tårna..

Sen gick jag hem..     Tack för mig!

Inlagt 2018-08-26 01:02 | Läst 2492 ggr. | Permalink
Gillar verkligen perspektivet! Vad det rör på sig i stora staden, inte lite med intryck på en halvtimme. Snyggt! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-08-26 21:48
Hej! Ja, egentligen händer det ju ännu mer.. det här är bara en bråkdel av allt som observeras.. men man måste ju hinna fika också.. :-) Det är en strategisk plats där fikabordet och stolen står på hörnet av trottoaren där, det ger ett väldigt nära avstånd till vissa som bara passerar nån dm. ifrån.. rätt kul faktiskt! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Hej,
Bra gatufoto i kubik. Kul att se variationen.
Ha det gott
Bob
Svar från ehrsa 2018-08-26 21:51
Hej! Strategisk plats just på hörnet här.. bara att sitta och vänta in motiven.. dom kommer garanterat Dessutom kan man få sig en god kopp fika där.. Tack! Bob.
Hälsn!
Nästan lite grodperspektiv men det är kul med variation och de flesta verkar omedvetna om dig och kameran. Bra fotograferat som alltid.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-08-26 21:56
Hej! Det är en bra plats på hörnet här, som gjord för att bara sitta och vänta in motiven.. dom kommer garanterat! Dessutom kan man få sig en god kopp kaffe i lugn och ro.. Kameran hänger/ligger fram på magen här, med lite naturlig riktning uppåt.. Ibland får jag sträcka lite på mig för att den ska riktas ännu mer uppåt, samtidigt har jag kaffekoppen i ena handen och den trådlösa fjärrutlösaren i den andra.. nästan ingen tittar på mig ens, 'alla går bara förbi'.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Gräv där du står heter det, men i detta fallet sittande. Ganska dramatiskt låga vinklar ibland, ny infallsvinkel i gatufotot. Och visst blev det bra, alla dessa människor med målinriktad blick.
Svar från ehrsa 2018-08-26 22:02
Hej! Ja, här är det bara att sitta med en fika och vänta in motiven.. Dom dyker upp rätt så regelbundet här, platsen är väldigt strategisk, jag vet nog ingen annan bättre plats med motsvarande mängd passerande människor, som passerar nära, ibland väldigt nära! Vidvinkel är absolut rätt objektiv här.. Det är kul att bara sitta och titta på alla människor som passerar här, flödet är intensivt den här årstiden.. Tack så mycket! Stefan.
Hälsn!
Bra inblick i livet i stan och från din fikapunkt.
Där, någonstans i mitten av bilderna verkar det vara mågon som fick syn på dig.
Svar från ehrsa 2018-08-26 22:17
Hej! Ja, det händer ofta när jag sitter här att folk stannar till lite och tittar, men ofta verkar det som att dom också vill fika och tvekar lite innan dom har bestämt sig, och då tittar dom ofta på min fika.. och en del tittar på min kamera.. den hänger ju där frampå magen när jag sitter med min fika.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Det strömmar åt båda hållen! Fint fångat.
Svar från ehrsa 2018-08-26 22:19
Hej! Här är en väldigt bra plats, folkvandringen är påtaglig.. bara att sitta och vänta in motiven.. samtidigt som man fikar! Tack! Christer.
Hälsn!
Kul att få vara med och titta på folkvimlet så här.
Jag håller med om Björn, allt stämmer.
Svar från ehrsa 2018-08-26 22:22
Hej! Det är en väldigt strategisk plats här på hörnet! Dessutom har dom bra fika.. nog så viktigt! Kul, då var det alltså Björn B. som jag fick syn på.. Kände igen honom efter ett tag, har sett några bilder på bloggen här.. Han tar väldigt bra och kluriga gatubilder! Tack! Gunnar.
Hälsn!